Forum Zdrowie Dieta 1000 kcal :)
ZMIEŃ
      kalorii

kalorii

(21 wyników)
    • Próbuję schudnąć. Żadne delikatne metody nie działają więc postanowiłam ograniczyć mocno kalorie. A więc dziś zjadłam: rano szklanke soku 100% pomarańczowego i 3 suszone śliwki, potem szklanke soku warzywnego, potem jogurt owocowy + trochę musli, szklankę soku owocowego, 1 nektarynka, potem mieszanka warzywna ok 400 g kalafior z fasolką żółtą gotowana podana z dipem czosnkowym, na kolację serek biały taki z domkiem wymieszany z 2 palstrami pomidora skrojonego i koperkiem, do tego szklan...
    • Skonczylam kopenhaska z wynikiem ok 5.5kg na minusie. Dalej chce kontynuowac tracenie wagi na diecie 1000 kalorii. Bede zamieszczac spis moich posilkow, moze sie komus przyda: KOLACJA - maly pomidor (25), sredni ogorek (15), dwa plasterki bardzo niskotluszczowej szynki z dodana woda (40 kal), dwa plasterki bardzo niskotluszczowej kielbasy bolonskiej (40 kal), grzanka z chleba pelnoziarnistego (70 kal), 180 g truskawek (60 kal), woda SUMA - 250 kal SNIADANIE - jogurt truskawko...
    • Wiecie co, ja chyba zwariowałam. Powiedzcie mi czy ryż po ugotowaniu w samej wodzie ma zwiększoną ilość kalorii? Wydaje mi się, że nie (wręcz jestem o tym przekonana), ale to tak na wszelki wypadek.
    • Czy suszone ananasy są bardzo kaloryczne?
    • Zaczynam! Mam juz karnet do fitness klubu, teraz pora na diete! Magiczne 1000 kalorii jest chyba najlepszym rozwiązaniem, ale to tak strasznie mało jedzenia! Początki są ciezkie, dlatego potrzebuje malego wsparcia. Moze ktos tez ma tyle do zrzucenia, byłoby mi raźniej! Musze schudnąc około 5 kg, postanowiłam chodzic na zajecia prawie codziennie, no jesc rozsadnie! i czekac na efekty, ale czy dam rade????
    • Witam wszystkich, piszę tutaj przede wszystkim po to by się jakoś zmotywać do przestrzegania diety... Diety którą zacznę dopiero jutro. Jej głównym założeniem jest nieprzekraczanie 1500 kalorii + jakieś ćwiczenia fizyczne, by rozbudować tkanke mięśniową. Mam nadzieje że w końcu mi się uda, i uzyskam w końcu swą wymarzoną sylwetkę. Nie podaję swojej wagi, bo nie mam czym się zważyć - nie posiadam odpowiedniej aparatury, ale przecież nie o to chodzi, ważne jest by efekty były zauważal...
    • Tak, zostały mi jeszcze dwa tygodnie do moich wspaniałych wakacji. Lecę na Kretę. I muszę doprowadzić się do porządku, gdyż przez ostatnie dwa-trzy tygodnie trochę sobie pozowoliłam. No miałam urodziny i trochę z tej okazji pobuszowałam w przysmakach. A już miałam takie ładne wyniki: 56,5 kg! Dzisiaj rano wchodzę na wagę, a tu 58,5 kg! Czyli dwa kilogramy za dużo! Od dzisiaj koniec z podjadaniem słonych paluszków, chrupkiego pieczywa (zwłaszcza wieczorem!) i słodyczy. Wszystko co mo...
    • Jestem tu nowa,aczkolwiek od dawna czytam to forum :) Chciałabym się do Was dołączyć. Odchudzam sie od okolo miesiąca, tez stosuje diete 1000 kalorii. Dzisiaj niedziela więc zastosowałam diete 3000 kalori ;))) Chce schudnąć ok. 5 kilo. Podoba mi się to, że piszecie tutaj sobie co jadłyście, pilnujecie i wspieracie sie na wzajem. Jak bede wiedziała ze się musze wyspowiadac to moze łatwiej mi bedzie wytrwac w diecie. Aha powiedzcie mi co to jest tryb głodowy? Bo w ktorymś z postow j...
    • 1000 kalorii no, może 1200... muszę schudnąć. czuję się jak wóz z węglem. kto się przyłączy..? proszę, w kupie raźniej... czy ktoś ma tabele kaloryczne..? Pomocy!! ps. odchudzanie od zaraz..:)
    • dziś była na małej (ale obfitej w kalorie) imprezie imieninowej i trochę sobie podjadła.... najgorsze jest to że zdałam sobie sprawę że nie mam silnej woli jak mi się wydawało. Już prawie 3 tyg. trzymałam się i są efekty i nagle dziś.....ale nie poddaje się piję właśnie czerwoną herbatę zrobię jeszcze serię brzuszków i od jutra znowu 1000 kcal.
    • postanowilam, od jutra:) dieta! cel jest ambitny, ale miejmy nadzieje, ze stopniowo sie bedzie zmniejszac, tu i tam...niestety pewna jestem ze nie wytrzyma bez peiczywa, szczegolnie ze dlugo siedze w pracy i bez kanapki z pewnoscia zemdleje w okolicach poludnia:(jakie wybrac??chrupkiego nie lubie,zdecydowac sie na takie z piekarni, czy jakies pakowane? widzialam tez ze sa chleby light, na przyklad schuilstad pakowany. czemu light i czy sa one dobre w tej diecie??
    • Zaproponujcie mi prosze cos na kolacje! Dla 2 osòb, cos z ryzu albo makaronu na cieplo, jedna porcja moze miec gòra 250-300 kcal.
    • Jakie macie zdanie na temat kalorii? Przecież jesli będę jadla 1000kcal dziennie, a które pochodzš,np. ze slodyczy logiczne, ze przybiorę na wadze.Z koleji,jesli te 1000kcal będzie pochodzilo,np. z owocówi ryżu schudę bardzo szybko. Kaloria wcale nie jest równa kalorii. No,bo z czego bardziej zgrubniecie, z paczki chipsów(500kcal)czy półtora paczki ryżu(500kcal)? Chyba każdy zna odp. Wszytsko zalezy od skladu tych kalorii,anie od samych kalorii.
    • RADY DLA CHUDNĄCYCH Do czego doszła medycyna po latach zmagań dietetycznych, fizykoterapeutycznych i farmakologicznych z tkanką tłuszczową? 1. Osoba z dużą masą ciała nie musi planować osiągnięcia optymalnego BMI. Dla uzyskania wyraźnych korzyści zdrowotnych wystarcza schudnąć 5-10 kg, ale w sposób trwały(!). 2. Diety "cud", mogą co najwyżej przynieść organizmowi straty (białka, witamin, mikroelementów etc.). 3. Niezależnie od stosowania wspomagającego leczenia farmakol...
    • WCZORAJ ZJADLAM KILKA LANDRYNKOW PRZYZNAJE SIE BEZ BICIA I WOGOLE ZJADLAM Z 1300 KCAL:( ALE ZA TO PRZEZ GODZINE JEZDZILAMNA ROWERKU I CWICZYLAM OCZYWSICIE 4 SERIE ROZNYCH CWICZEN:) TAK CODZIENNIE:) ZJADLAM DZISIAJ 2 BULKI Z SEREKKIEMH OMOGENIZOWANYM RAZENM 440 KCAL
    • Ile powinnam dziennie przejechac na "lekkim" przebiegu,zeby choc trochę spalić? Nie moe jeździc "pod górkę" bo mam trochę chore kolanka i musze je ćwiczyc, ale bez forsowania. Usiłuję od miesiąca schudnąc i nic. Czy zawsze i wszystkim tak cięzko idzie? kammma
    • 1. Jedz solidne śniadanie Większość osób cierpiących na nadwagę nie jada śniadania, które powinno stanowić 1/4 dziennej dawki kalorii. To śniadanie daje nam siły, by sprawnie funkcjonować w ciągu dnia. 2. Uważaj na to, co pijesz Możesz sobie pozwolić na sok z pomidorów czy wodę mineralną (bardzo wskazana!), a nawet lampkę czerwonego wina do obiadu. Unikaj soków owocowych w kartonach - zawierają zbyt wiele cukru. 3. Słodycze - Twój wróg Na czas stosowania diety koniec z chipsa...
    • Czesc dziewczyny! Przyszedl czas na mnie! Zaczynam z Wami! Jestem naladowana strasznie optymistycznie i wierze ze Nam sie uda! Dwa lata temu sie ladnie odchudzilam z Wami i wiem ze to dziala! To jaka taktyke obieramy? Piszemy pamietniki z odchudzania i kazda kazda sprawdza? Czy macie inne propozycje? Pozdrawiam was bardzo serdecznie! PS. Dzis moj pierwszy dzien, wynik: 1050 kcal, ale bedzie jeszcze grejpfrut. Calkiem nie zle co? Sciskam Panna Miziutkowa :)
    • Hej, czy macie jakąś konkretną dietę odchudzającą (chodzi mi o gotowe zestawy). Szczerze mówiąc bardzo waham się między dietą 1000 kcal, SB i kopenhaską - chciałabym coś zrzucić, bo moja pulchność zaczyna mi doskierać :( Macie jakiś pomysł na dietę? M.
    • 2 BULKI 400KCAL POL SERKA 75G OK 150 KCAL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się