Forum Zdrowie Dieta Dieta South Beach
ZMIEŃ
      kalorii

kalorii

(12 wyniki)
    • Poniżej wyniki mojego researchu nt alkoholu. Chętnie podyskutuję o obserwacjach - jeżeli ktoś ma ochotę :) 1. Twierdzenie o "pustych kaloriach" zaczyna wyglądać mi podejrzanie - od kiedy dowiedziałam się jak się kalorie w pożywieniu liczy. Otóż spala się pokarmy w bombie kalorymetrycznej, a nastemnie mnoży przez współczynnik wchłanialności dla człowieka. 2. Poszukiwania w tabelach glikemicznych: Piwo - 110 IG Wino czerwone - 30 IG Wódka - indeks glikemiczny ujemny (!!!) (alkohol ...
    • KALORIE(11)

Oświećcie mnie współtowarzyszki dietowe - czy trzeba kontrolować kalorie na SB czy jednak nie,dużo tu czytam postów, że jednak wiekszość z Was liczy kalorie i czy to jedyna droga do sukcesu SB???? W książce napisane, że nie liczyć; przyznam się, że dieta strasznie wciąga, ale moje rezultaty są marne - może mój błąd polega na tym, że nie zwracam uwagi na kalorie.Pozdrawiam...
    • Dziewczyny, mam BMI w normie, nie mam nadwagi itp. Ale za miesiąc mimo wszystko musze być 8kg chudsza. (prosze bez moralizowania, od tego zależy cos bardzo dla mnie ważnego :)) Często odchudzałam sie i tyłam, teraz jestem po jojo:( i musze je szyyybko zgubić. Chciałam w ogole na SB sie przestawić, ale nie schudłabym na SB bez liczenia kcali tak szybko. Dlatego zastanawiam sie czy moge tyle schudnąć przy ograniczeniu do 800kcal, czy schudne szybciej niż na "normalnej" 800 kcal? ( ...
    • Kochani, Jestem na DSB już ponad miesiąc, a wszelką wiedzę na jej temat czerpię z netu (nie mam żadnej książki). Jednak wciąż zastanawiam się, czy są jakieś restrykcje co do ilości przyjmowanych produktów? O niektórych wiem, że są na pewno (np. można zjeść dziennie tylko 30 pistacji, a pomidorów wolno zjeść więcej niż jednego), a o innych nie słyszałam w ogóle. Czy np. można zjeść dwie piersi kurczaka na obiad? A ile np. brokułów do tego? Będę wdzięczna za info!
    • Witam, Chce rozpoczac diete SB. Poniewaz jestem tuż po okresie karmienia nie ukrywam ze trudno bedzie mi zmniejszyc porcje tak jak np. w diecie 1200 cal :) Do diety sb przekonalo mnie to ze piszecie ze mozna sie nasycic a mimo wszystko chudnac stosujac sie do wskazowek w odpowiednich fazach. Czy mozecie mi napisac co to znaczy jesc do woli, bo to chyba pojecie wzgledne ;) Ile w ciagu dnia mozna spozyc kalorii (wiem ze ich sie nie liczy ale musze miec jakis punkt odniesienia)? wielkie ...
    • Podobnie jak wiele z Was dojrzewam do diety. Szukam aby podjąć decyzję, na jaką dietę się zdecydować. Napiszcie, proszę, dlaczego zdecydowaliscie się na dietę South Beach. Nie ukrywam, ze chodzi mi po glowie również montignac (rowniez odarty na indeksie glikochemicznym), bo wydaje się być łatwiejszy... Bardzo proszę o wypowiedzi.
    • jak to w końcu jest z czekoladą? spowalnia chudnięcie czy nie? można w 1 fazie czy niekoniecznie? 90% wawel, 0% cukru lekka też wawel, czy może być zwykła gorzka? która dozwolona? bo rozumiem że kakao jest dozwolone... a jak jest z migdałami? można jeść? i jeszcze jedno: landrynki bezcukrowe wawel. można sobie na jednego czy dwa pozwolić w chwili słabości, żeby sie nie rzucić na coś całkowicie niedozwolonego?
    • Dziewczyny, czytając wasze wypowiedzi, widzę iż jesteście świetnymi znawczyniami diety SB. Mam pytanie, czy to jest możliwe aby do końca czerwca schudnąc 8-10 kg? Obecnie waże 63 kg, mam 163 cm wzrostu.
    • Wytłumaczcie mi, jakie znaczenie ma to, że M&Msy mają IG jak gruszka, a Snickers jak jabłko? Jest tam cukier i węglowodany, więc nie nadają się na dietę. ja sobie wytłumaczyłam to tak, że jeśli już mnie trzęsie za słodyczami to właśnie te będę "najlepsze z najgorszych"... BTW w ksiązce jest napisane M&Msy z orzechami arachidowymi. Jakie są w naszych?
    • moze głupie pytanie ale mam taki dylemat :D a mianowicie, co lepiej uzywac np w jakis ciastkach lub nalesnikach: make pp czy zmielone platki owsiane :>? bo te płatki to mi sie wydaje ze sa jak maka i juz sama nie wiem;d
    • orzechy(8)

jestem w I fazie, pozarlam spora sume orzechow, zamiast 20, ok.60, czy to taki duzy blad??
    • Proszę, napiszcie czy wszystkie słodziki smakują a raczej nie smakują tak samo? Próbowałam zjeść jogurt+kakao+1-2 łyżeczki słodziku w płynie i nie mogłam.BRRR....To samo z kawą.muszę wypić rano,gorzkiej nie mogę,ze słodzikiem jest ochydna i słodzę ją cukrem (1łyżeczka)Boję się czy to nie zatrzyma spadku wagi.Na DSB jestem 9 dzień,waga -2kg.Czy ewentualnie fruktoza mogłaby być? Pozdrawiam i życzę silnej woli Wam i sobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się