kancelarii

(9 wyników)
  • Pewna osoba winna mi jest sporo pieniędzy. POstanowiłam dac sprawe do kancelarii prawno-finansowej, zeby odzyskali moje pieniądze. Najpierw na dzień dobry każa mi zapłacić 240zł i od kwoty która chce odzyskac 15% . Pan nie był zbyt skory by odpowiadac na moje pytania, tylko jakoś mnie zbywał, ale czy to prawnie jest ze pobieraja opłate wstepną, musze ja zapłacic? powinnam jakas umowe na ta usługe zawrzec? Ile oni maja czasu na to i jak działaja?
  • Witam, mam takie pytanie - czy ktoś z Was miał już styczność z Causa Grupa Prawno- Finansowa? Ścigają kolegę o jakieś głupie 100 zł za (wątpliwą) jazdę bez biletu i nie wiem, co mu podpowiedzieć, tj. czy ma ich potraktować tak jak się traktuje Kruka :)) czy może jest to prawdziwa kancelaria? Adres we Wrocławiu ;) ale jak poszukałem w google to sprawiają wrażenie naprawdę działającej firmy...
  • Dla wszystkich mających do czynienia z wrocławską Kancelarią KOKSZTYS, która na swojej stronie informuje: "Doskonale znamy specyfikę negocjacji z niesolidnym kontrahentem" zestaw trików jakie stosują ich konsultanci w rozmowach telefonicznych prowadzonych jak to się określa "w postępowaniu polubownym z dłużnikiem": 1. "na wywołanie zmieszania i wstydu" Nasz negocjator terenowy właśnie przysłał Nam raport, rozmawiał z Pani sąsiadami i okazuje się, że tam dużo firm Pani szu...
  • Witam wszystkich. Pewna pani wisi mi pieniądze za wykonaną usługę. Nie jest to duża kwota bo 650zł, ale nikt kto pracuje zarobkowo nie jest instyutucją dobroczynną. Mam podpisane przez nią zamówienie i potwierdzenie wysłania listu poleconego z fakturą. Niestety nie posiadam potwierdzenia wykonania usługi. Czy mam szansę odzyskania tych pieniędzy? czy znajdzie się jakaś firma windykacyjna, która zajmie sie tą sprawą, a może ktoś zna taką firmę z Łodzi? Proszę o opinie i porady pozdrawiam...
  • jestem dłużnikiem ery, niezapłacilam kary za zerwanie umowy i sprawa trafiła do komornika, z kwoty 1000 żl raptem urosło do 5500, czy da sie jakos ominać komornika i spłacić dług erze bez kosztów komorniczych???
  • Witam! Pobrałem od firmy ( kancelaria Prawna) zaliczkę w kwocie 200 zł na wykonanie usługi. Oczywiście jest stosowna umowa na wykonanie tejże usługi.Po 6 tygodniach firma ta zrezygnowała z umowy i żąda zwrotu zaliczki. Czy muszę ją zwracać ????
  • Cztery lata temu nabyłem pojazd i zgodnie z prawem go ubezpieczyłem. Niestety zaczoł się psuć i go sprzedałem o czym poinformowałem ubezpieczyciela. Sprawa na moment-czyli już prawie 4 lata ucichła i nic się nie działo. Żadnej korespondencji ani telefonu. Aż tu wczoraj dostałem list zwykły z kancelarii radców prawnych w Gdańsku z pismem że nie zapłaciłem składki i z sądowym nakazem zapłaty wystawionym przez sąd w moim mieście. Cały problem polega na tym że gdybym chociaż wykorzystał peł...
  • Witam, kupiłam "coś" na raty w AIG.Wypowiedziano mi umowę i oddano sprawę do jakiejś kancelarji prawniczej.Kobieta wydzwaniała do mnie a ja umawiałam się z nią że co jakiś czas będe wpłacała na konto AIG jakas kwotę.Do spłaty zostało niewiele bo 700 zł ale w tej chwili nie mam środków na spłacenie tego.Kobieta przestała do mnie wydzwaniac i ja tam nie dzwonie.Co mnie teraz czeka ?? Trochę sie boję.Czy przyjdzie komornik ?? Czy pójdę do sądu ?? Co mogą mi zrobic ??pozdrawiam
  • Witam, Kancelaria adwokacka chce ode mnie 2500 zł. za założenie sprawy mojemu dłuznikowi(wys.długu to 10 tys.+odsetki) czy to normalna kwota za takie sprawy? Jeśli tak to poradzcie proszę jak samemu złożyć pozew.
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się