Dodaj do ulubionych

AIG - do Anioła Stróża

10.10.06, 00:05
Witam, kupiłam "coś" na raty w AIG.Wypowiedziano mi umowę i oddano sprawę do
jakiejś kancelarji prawniczej.Kobieta wydzwaniała do mnie a ja umawiałam się
z nią że co jakiś czas będe wpłacała na konto AIG jakas kwotę.Do spłaty
zostało niewiele bo 700 zł ale w tej chwili nie mam środków na spłacenie
tego.Kobieta przestała do mnie wydzwaniac i ja tam nie dzwonie.Co mnie teraz
czeka ?? Trochę sie boję.Czy przyjdzie komornik ?? Czy pójdę do sądu ?? Co
mogą mi zrobic ??pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Anioł Stróż Re: AIG - do Anioła Stróża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 01:58
      Co to za kancelaria? Dostałwałaś jakieś pisma od nich?

Pozdrawiam
      • kinn26 Re: AIG - do Anioła Stróża 10.10.06, 12:28
        nie dostawałam od nich żadnych pism,dzwoniła tylko kobieta i uzgadniałysmy
        termin i kwote jaka wpłace na konto AIG.
    • Gość: majkel Re: AIG - do Anioła Stróża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 17:36
      trudno powiedziec jakie kroki podejmie teraz AIG. Byc moze skieruja sprawe do
      windykacji a byc moze do komornika, a byc moze postrasza postrasza i przestana
      (ale na to bym akurat nie liczyl). To oni teraz deyduja co zrobic z dlugiem.
      Podejrzewam ze teraz sprawa ajmuje sie jakas komorka ds. trudnych wierzytelnosci
      (czy jakby sie to nie nazywalo, wiadomo o co chodzi) - byc moze to ta kancelaria
      wlasnie o ktorej piszesz. Pozniej albo skieruja sprawe do sadu.... albo
      sprzedadza dlug firmie windykacyjnej i po sprawie.
      • Gość: Anioł Stróż Re: AIG - do Anioła Stróża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 23:15
        Wydaje mi się, że najprawdopodobniej dług sprzedadzą jakieś firmie
        windykacyjnej, lub wynajmą taką firmę, aby działa w ich imieniu, może zdarzyć
        się również, że sprawa trafi do sądu i do komornika. Pytałem się jaka to
        kancelaria adwokacka, bo myślałem iż zlecili już to jakieś firmie
        windykacyjnej, ale widocznie ta kancelaria jest wewnętrzną komórka AIG, która
        zajmuje się trudnymi kredytami, jak napisał to Majkel. Na prawdę mozliwości
        jest duż w Twojej sytuacji.

Pozdrawiam
    • Gość: meg Re: AIG - do Anioła Stróża IP: 80.68.236.* 11.10.06, 17:42
      kancelaria, której pracownik do Ciebie dzwonił, działa w imieniu AIG. Jeżeli
      nie spłaciłaś długu w terminach wymaganych przez kancelarię, dług wraca do
      banku i czeka na Twoje działanie. Ale oczywiście bank nie będzie czekał w
      nieskończoność. Jeden z punktów umowy brzmi mniej-więcej:" kredytobiorca
      oświadcza, że w przypadku nie wywiązania się z warunków umowy poddaje się
      egzekucji prowadzonej wg kpc do kwoty....zl na podstawie wystawionego przez
      bank bankowego tytułu egzekucyjnego obejmujące roszczenie z tytułu niniejszej
      umowy...itd". Sąd rozpatruje to do 3 dni. Zadzwon do banku i zapytaj jak i
      kiedy mozesz to spłacić. Może nie od razu komornik przyjdzie, ale dług nie
      wyparuje. A lada dzień możesz być zgłoszona do KRD.
      • Gość: meg Re: AIG - do Anioła Stróża IP: 80.68.236.* 11.10.06, 17:50
        albo już jesteś zgłoszona do KRD
      • majkel01 Re: AIG - do Anioła Stróża 11.10.06, 17:50
        hmm.... a czy AIG jest aby bankiem ? Czy jest gdzies napisane ze to jest bank ?
        jesli to nie bank wiec bankowego tytulu egzekucyjnego nie moze wystawic... ale
        skoro tak maja w umowie znaczy sie ze chyba jest. Jesli tak to procedura,
        nadania tytulu wykonawczego trwac bedzie bardzo krotko. Dalej komornik.... itd.
        • Gość: meg Re: AIG - do Anioła Stróża IP: 80.68.236.* 11.10.06, 17:59
          AIG Bank Polska S.A
          • Gość: Anioł Stróż Re: AIG - do Anioła Stróża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 22:34
            Meg pracujesz w AIG? :)

Pozdrawiam
            • Gość: meg Re: AIG - do Anioła Stróża IP: 80.68.236.* 12.10.06, 14:34
              wystarczy mieć umowę w danym banku i umieć czytać. Zawsze czytam umowy przed
              podpisaniem. Poza tym - człowiek jakoś tak przez załe życie się uczy:)
              Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka