kaplice

(6 wyników)
  • Załączam link do dzisiejszego artykułu w "Wyborczej". Dyskusja toczy się już na forum Aktualności, ale ja ciekawa jestem Waszej opinii. Podobno ojciec Góra jest za... Ja mam duuuuże watpliwości. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2075465.html Pozdrawiam mary_ann P.S. Przepraszam, nie doszłam, jak się robi taką ikonkę bezposredniego dostępu do cytowanego artykułu...
  • Tak sie w moim zyciu zdarzylo, ze w ciagu trzech ostatnich lat przebywalam na oddzialach trzech roznych szpitali w moim miescie. Byly to pobyty kilkudniowe lub kilkutygodniowe. Bedac dwa lata temu i rok temu w szpitalach A i B kazdego dnia lub o drugi dzien przy moim lozku pojawial sie kaplan z pytaniem o komunie lub krotka rozmowe i modlitwe. Ze wzgldeu na to ,ze stan zdrowia nie pozwalal na poruszanie sie, nawet nie zdazylam poznac kaplic szpitalnych tych szpitali, moj jedyn...
  • Witam! Czy ktoś może wie gdzie w Krakowie są msze Św dla małych dzieci? Joanna.
  • Macie "swoich" świętych, takich, którzy są Wam szczególnie bliscy, których jakoś specjalnie prosicie o wstawiennictwo? A może jakieś szczególne miejsce, do którego udajecie się podumać, pomodlić, zaczerpnąć? Tak mnie natchnęło po zeszłotygodniowej wizycie w Łagiewnikach. Z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że to moje takie specjalne miejsce - stara kaplica, do której wracam, by się zatrzymać, oddać Bogu moje sprawy i życie, odetchnąć. Ukochałam to miejsce jeszcze na studiach, gdy nie by...
  • nie dla wszystkich, tylko dla niektórych... Znowu Półtawska: "Jako młoda lekarka zaczęłam pracę w poradni małżeńskiej i zalała mnie fala ludzkich dramatów. Rozwiedzeni lub prawie, wrogo milczący lub przekrzykujący się w kłótniach, ze słownikiem, jakiego nikt by się po nich nie spodziewał. I jakie lekarstwo im zapisać, jaką receptę. Czułam się zupełnie bezradna. Bardzo szybko stwierdziłam, że nie ma lekarstwa, którym ja bym mogła skutecznie pomóc. Zebrałam gromadkę takich par skłó...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się