kasy

(17 wyników)
  • Wiecie moze cos o tym ile mozna zarobić na papierowym malżenstwie z obywatelem z poza UE (Afryka, Brazylia, itp) w UK???? Oni podobno sklonni sa zaplacić nawet z 5000 funtów za slub np z polką czy polakiem :) :o ??? ;) Przydałop by sie na początek na kino i ciastka w Londynie :) Slyszał ktoś o takich sprawach ???? :o Z góry dziekuję :)
  • Ile kosztuje wysłanie kaski z irlandii,przez jaki bank to robić oraz czy przejdzie wysłanie np 50L w kopercie z listem>??
  • Ile kasy mozna przywiezdz z USA przez granice ???? Oczywiscie chodzi mi o legalna ilosc pieniedzy.
  • Proszę pomóżcie. Chciałabym wiedzieć przez jaką firmę można przesłać najtaniej kasę z Włoch do Polski. A może przez wpłatę na konto w jakimś banku? aga_mura@op.pl
  • Na granicy przy wjeździe do Anglii i czy chwalić się że jedzie się w poszukiwaniu pracy?
  • ??? jak pomysle, ze moge wszystko tam stracić, cale swoje oszczedno.ści.. o rany ryzykować , czy nie?
  • Ile kosztuje w Niemczech miesięcznie ubezpieczenie zdrowotne? Jaka kase chorych najlepiej wybrać? Prosze radę.
  • Czy to normalne płacic posrednikowi 3000zł za niby "legalną" pracę w Anglii? Praca ma być podobno zagwarantowana na 3 miechy w hotelarstwie a i zarobki za legalna pracę kuszą. Czy ktos płacił posrednikowi i ile?
  • "Jak daja to bierz...." "W Unii dostaniesz ponad 600 zł na dziecko! Nie ma co się zastanawiać. Jeśli pracujesz w unijnym kraju przez co najmniej pół roku, możesz brać tamtejszy zasiłek na dzieci. Ile? W krajach, gdzie pracujemy najczęściej: Norwegii, Niemczech, Irlandii, to 400-600 zł na każdego malucha! Nie trzeba spełniać żadnych specjalnych warunków, by dostać zasiłek na dziecko w innym kraju Unii. Wystarczy, że pracujesz w nim od kilku miesięcy (średni wymagany staż to pół r...
  • Hej, moj brat jest w Anglii, zarabia pieniadze ciezko pracujac i jakos tak glupio placic 20 funtow za przelew do Polski. Zna ktos lepszy sposob? pozdrawiam zlotawyy
  • Szukam informacji, ew porady w temacie jw. Chodzi oczywiście o przelew z konta w UK na konto w Polsce (w jakim banku najlepiej, ile to kosztuje i dlaczego tak drogo itp itd), a nie o najstarszy znany sposób transferu pieniędzy tzn w skarpecie ;)
  • Mam pomysl na maly biznes uslugowo-handlowy w Hamburgu. Jak wszystko sie dobrze i solidnie zrobi to bedzie kasa :-) Mam doswiadczenie w takiej dzialalnosci, w razie problemow z przerobem albo wykonalnoscia zamowien - znakomitych i tanich podwykonawcow. Mam dobrego i taniego dostawce (bardzo taniego jak na rynek niemiecki :-)). I mam dwa problemy. Jeszcze slabo znam niemiecki no i brak mi kasy (3-5 tys euro) na dobry rozruch. Nie chce, wrecz nie mam zamiaru juz dluzej przebywac w t...
  • Mam pytanie. Zaoferowano mi prace w Anglii przy produkcji (6 miesiecy). Praca nie jest ciezka. Pracodawca zapewnia chate za free, dojazd do pracy no i 40 h tygodniowo. Czasem mozliwe nadgodziny platne 4,75 funta na reke, ale jak z nimi bedzie to na razie za wczesnie zeby cos powiedziec. Stawke podstawowa netto w wysokosci: 3,75 funta na godzine. Moim jedynym wydatkiem bedzie jedzenie. Oplaca sie jechac? Aha przelot oplaca pracodawca, tak samo jak i zapewnia odziez sluzbowa. Pozdra...
  • mam dobra mape metra londynskiego-jak komus to pomoze to za 3 funciaki moge wyslac. maverick14@gazeta.pl
  • czesć, odpowiedziałam na ofertę pracy w prasie dotyczącą wyjazdu do Angli. Praca w przetwórstwie, kontrakty 6-cio miesięczne. dostałam ankietę, sprawdzałam firmę , ma pozwolenie. Ale niepokoi mnie fakt, że trzeba zaplacić dosyć wysoką cenę za formalności. To jest firma z Częstochowy, czy ktoś już wyjeżdżał za jej pośrednictwem ? Mam obawy.
  • Czy ktoś wie coś na temat firmy ITC z Krakowa?
  • chciałabym ostrzedz wszystkie dziewczyny przed pracąHOSTESSY obecnie tak popularna we wszelkich ogloszeniach !! Ten cały hossting to niestety nie jest bajka jak wam wszyscy przedstawiają... Im zalezy na tym zeby was 'wystawic' bo za to mają taka kase ze huhuhuhu.... zwlaszcza mowa tu o posredniczce jaką jest znana na tym forum i nie tylko naganiaczka i pseudo posredniczka Marta S. (suchankova) któa werbuje a raczej werbowała dziewczyny do pracy w Grecji. Marta juz pewnie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się