Forum Gospodarka e-Biznes
ZMIEŃ
      kasy

kasy

(5 wyników)
    • Witam, zamierzam otworzyć sklep internetowy. Transakcji zamierzam dokonywać za pomocą przelewów, przekazów itp. W związku z tym mam pytanie: - czy jest mi potrzeba drukarka lub kasa fiskalna ? pozdrowienia i z góry dzięki za odpowiedzi
    • przeglądałem już wątki dotyczące kas fiskalnych - ale niektóre już nieaktualnie, a inne nie do końca wyjaśniają wszystkie niejasności. Więc tak: prowadzę działalność związaną z oprogramowaniem (jak narazie tylko dla firm) od grudnia 2006 (przychod w 2006 roku ok 6000zl). Obecnie planuje rozpoczęcie sprzedaży przez Internet zaproszeń, kopert, pocztówek i podobnych. Czy nadal obowiązuje jakiś limit po przekroczeniu którek trzeba bezwzględnie zakupić kase fiskalną (czytalem kilka ro...
    • sklep zarejestrowany, praktycznie wszystko zgłoszone, kase jutro chce kupić i nigdzie nie moge znaleźć co to jest ta fiskalizacja tu znalazłam "Dokonaj fiskalizacji, czyli specjalistycznego uruchomienia kasy, korzystając z usług służb serwisowych" - czy ktoś wie co to za służby i gdzie je znaleźć? jeszcze jedno czy sprzedając zabawki w necie jesteście vatowcami czy nie i jaki jest vat na zabawki?
    • Zaczynajac sprzedaz przez internet dla klientow indywidualnych od razu musze miec kase czy po przekroczeniu limitu 20.000zl? Rozumiem ze do tego momentu wystawiam faktury dla klientow... Pola
    • Mam do Was pytanie o kasę fiskalną. Zamierzam wkrótce uruchomić sprzedaż internetową i chcę (muszę, bo oprogramowane kompurterowe itp.) kupić kasę fiskalną. Czy możecie mi poradzić, czym się kierować przy wyborze takiego urządzenia? I co z nim zrobić po kupieniu (urząd skarbowy etc.) Dziękuję za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się