katowice

(287 wyników)
  • Witam, gdzie kupić ładne ubrania ciążowe w Katowicach i okolicach, znacie takie sklepy?
  • W marcu przeprowadzamy się do Katowic na Ligotę. Jaką przychodnię polecacie i jakiego pediatrę? Rozważałam zapisanie dzieci do TOMMEDU w Piotrowicach lub EPIONE na ul. Piotowickiej. Niestety nie znamy tamtejszych lekarzy-pediatrów i dlatego będę wdzięczna za pomoc w wyborze.
  • Cześć czy znajdą się tutaj dziewczyny z Katowic, które zostały lub niedługo zostaną mami? Chętnie poznam dziewczynę, której tak jak mnie brakuje przyjaciół. Proponuję wspólne pogaduchy , kawusię, wózeczkowanie. Jestem 30 latką, która za tydzień urodzi córeczkę :-) Wiem, że może na początku nie bedę miała za dużo czasu, ale chętnie porozmawiam z kimś sympatycznym, wymienię doświadczenia, pośmieję się bo bardzo mi tego brakuje. pozdrowienia dla wszystkich przyszłych mam :-)
  • Gdzie (i za ile) w Katowicach można wypożyczyć strój na bal przebierańców dla dziecka do przedszkola? Jestem mamą, to moja kariera. Jestem mamą, na zawsze, od teraz.
  • Poszukuje dobrego dermatologa dziecięcego w Katowicach lub okolicy. Może być prywatny.
  • Chcialabym prosic o pomoc w znalezieniu godnego polecenia pediatry. Od roku mieszkam w Katowicach(niedaleko Pl.Wolnosci ) i szczerze mowiac nie mam zielonego pojecia w sprawie tutejszej sluzby zdrowia...Pod koniec roku urodze Maluszka i chcialabym poznac Wasze opinie na temat lekarzy.Dobrze gdyby odleglosc nie byla za daleka i ,zeby byl to lekarz przyjmujacy z NFZ.Swojego czasu spotkalam sie tu z podobnym watkiem ,ale to glownie tyczylo sie lekarzy przyjmujacych prywatnie i racz...
  • Witam, szukam dobrego laryngologa dla mojego 4-letniego synka, który od dwóch lat ma problem z uszami. Średnio co dwa miesiace ma zapalenie ucha, dwa ostatnie były wysiękowe. Wczoraj byłam z nim u laryngologa, stwierdził, ze nie może mu zrobić badania słuchu, gdyz jedno ucho jest wtak fatalnym stanie , ze groziła by perforacja błony bębenkowej. Jak narazie syn bierze Aerius, Flixonase, Sinupret i Esberitox. Mam nadziję, ze się to jakoś uspokoi. Poza tym dostaliśmy skierowanie na...
  • Witam, szukam dobrego ginekologa kobiety w Katowicach lub w woj. śląskim, znacie kogoś godnego polecenia??
  • Witam serdecznie, niedawno zostałam mamą pięknego Synka. Zawsze byłam kobietą aktywną w wielu sferach, a teraz spędzam czas z dzieckiem. I uwielbiam to. Ostatnio próbowałam wraz z wózkiem załatwić kilka spraw i ..prawie się rozpłakałam. W jednej z dzielnic Katowic nie udało mi się wjechać do żadnej z 3 aptek, nie mówiąc o sklepie mięsnym po schodkach ect. Teraz już nieco opanowłam technikę samodzielnnego wnoeszenia wózka, ale horror. Po drugie zaparkowanie w centrum to kolejna...
  • Dużo się pozmieniało od czasu ostatniego mojego porodu. Tym razem zamierzam pójść do szkoły rodzenia, ale takiej z prawdziwego zdarzenia. Co polecacie?
  • Witam Mój syn - prawie sześciolatek uczęszcza do małego przedszkola w Katowicach. W lipcu niestety mamy problem, gdyż przedszkole czynne tylko do 10-go. Chciałam zapisać syna do przedszkola dyżurującego państwowego ale dowiedziałam się, że nie mamy szans. Czy tak jest faktycznie? ....teraz mam problem...babcia akurat w 12 lipca wyjeżdża do sanatorium.....a my dopiero zaplanowany urlop mamy od 31 lipca. Czy jest jakieś przedszkole do którego mogłabym syna zapisać od 10-go do 30-go lip...
  • Zamiescilam watek na forum katowickim, ale bez odzewu, wiec wklejam go tutaj. Poszukuje mieszkania w Katowicach w spokojnej okolicy, ktore osiedle mozecie polecic dla przyjezdnej rodziny z malym dzieckiem? Ktores ze starszych osiedli, czy lepiej w nowym budownictwie? Gdzie lepsza infrastruktura (przychodnie, zlobki, przedszkola)? Jak radzicie? Nie znam Katowic, ale wiem ze kazde miasto ma swoje "lepsze" i "gorsze" dzielnice czy osiedla. Ktore byscie mi odradzaly?
  • mozecie mi powiedziec gdzie znajde dobre labolatorium w katowicach i okolicach ? chciala bym zrobic badania na pasozyty i nie wiem gdzie ? z gory dziekuje
  • Szukam niepublicznego lub domowego żłobka w Katowicach. Może ktoś prowadzi taki u siebie w domu?
  • Witam, jestem w 16 tygodniu ciąży i chciałabym pójść do szkoły rodzenia. Mieszkam w Będzinie a będę rodzić w Katowicach w szpitalu na Raciborskiej. Szukam jakiejś dobrej poleconej szkoły z moich okolic. Może ktoś z was coś mi poleci? I jeszcze jedno - w którym tygodniu najlepiej zacząć chodzić do szkoły rodzenia?
  • Mam taka prośbę z uwagi na pogode parki rozrywki na swiezym powietrzu odpadaja czy macie jakies sprawdzone miejsca w okolicy katowic czy tu gdzies na sląsku tak aby moj mały szkrab mogł się wyszaleć.
  • Sprawa jest taka, że zupełnie nie znam Katowic, a w weekend majowy bedę stamtąd wracała pociągiem. W związku z tym moje pytanie brzmi w jakiej odległości od dworca pks, na który przyjadę z Bielska, jest dworzec pkp? Ile muszę zarezerwować czasu na tą przesiadkę i czym sie dostać na dworzec pkp? Czy można przejśc pieszo z 3-letnim dzieckiem? Będę wdzięczna za wszelkie info. Pozdr.
  • Moja mała ma niecałe 3 latka. Jesteśmy zapisane do gastroenterologa na Medyków 16 termin mamy za 10 miesięcy!!!!!! Potrzebuję namiary na gastroenterologów dziecięcych prywatnie z Katowic i okolic. Wiem, ze na tym forum były podobne wątki - niestety dawno pisane. Czy ktoś może tutaj nam pomóc? Nie możemy tyle czekać!
  • Witam! Macie namiary na dbrego dentyste dzieciecego w okolicach Katowic?Moj maly ma prawie dwa lata i zauwazylam u niego przebarwienie na czworce.nasz dentysta twierdzi,ze to nic,ale ja mu jakos nie wierze :/
  • Zakładam wątek do wpisywania propozycji zorganizowanych zajęć w miesiacach lipcu i sierpniu dla przedszkolaków, ktorych przedszkola sa zamkniete... propozycje zarówno z udziałem rodziców/opiekunów jak i bez. oraz zarówno na pogodę jak i deszcz. liczę na ciekawe propozycje - na pewno przydadzą sie wielu rodzicom;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się