katowice

(34 wyniki)
  • jestem mamą 5 tygodniowej córeczki, ktra cierpi z powodu silnych kolek i dlatego wymaga ciągłego noszenia i tulenia. najszybciej uspokaja się, kiedy noszę ją przodem do siebie, przytuloną do moich piersi. niestety w związku z tym nie jestem w stanie wygospodarować czasu dla siebie (mała długo zasypia, odłozona do łóżeczka często się wybudza). dlatego uznałam ze najlepszym rozwiązaniem bedzie chusta. i tu pojawia się problem - wiem ze są rózne rodzaje chust i nosidełek, starałam ...
  • Za nieco ponad 3 miesiące urodzi się moje drugie dziecko, pierwszą nosiłam w chuście dopiero od momentu, gdy miała ok. 4,5 miesiąca, teraz chciałabym zacząć od samego początku. Ale chciałabym się trochę najpierw przeszkolić jeśli chodzi o wiązania odpowiednie dla noworodka. Czy w Katowicach lub okolicy odbywają się jakieś warsztaty lub spotkania?
  • Kochane mamy, wiem że na pewno są tutaj mamy z Katowic skoro w Kalimbie się spotykacie. Ja dziś nie mogłam uczestniczyć w spotkaniu a chciałabym nawiązać z kimś kontakt, żeby pogadać o chustach i nie tylko. Piszcie w grupie zawsze raźniej:) pozdrawiam cieplutko ps. a na następne spotkanie na pewno się wybiorę:)
  • zapraszamy na stoisko chustowe Stowarzyszenia Nosmy Dzieci, które pojawi się na katowickim PROGRESSteronie (Gimnazjun na ul. Głowackiego - okolice Mikołowskiej, ciut dalej niz Pałac Młodzieży) w sobote 25 października w godzinach od 10 do 15 (albo i jeszcze dlużej bo jak zaczniemy to kto wie kto wie ;-) Będą chusty nosidła i akcesowria chustowe do pomacania/przymierzenia oraz calkiem spora grupka chustofanek gotowych do pomocy w motaniu, o świetnej atmosferze to już nie wspomnę...
  • mail ! warsztaty Katowice :) wszyscy na 11.30 ? czekam z niecierpliwością :))))) z kim się spotkam ? :)
  • Czy tylko internet? Chciałam kupić MT albo jakieś inne nosidło, tylko wolałabym wcześniej przymierzyć czy moja Weroni będzie uprzejma chcieć w tym siedzieć. Jak mierzyłam zwykłe nosidełka w sklepie to było jej w nich stasznie nie wygodnie. Ona lubi się rozglądać i nie chce być zbytnio przytulona do mnie. No i zastanawiam się czy latem nie będzie jej za ciepło? Wolałabym coś lekkiego przewiewnego. Urlop się zbliża i muszę koniecznie coś wykombinować bo kręgosłup mi już pęką:(
  • jestem na skraju zakupu chusty wiązanej ;) czy jest jakaś chustomaniaczka z Chorzowa lub z Katowic która mogłaby mi zademonstrować na "żywo" taką chustę ? :) ...szkoda, że te warsztaty z motania chust tylko w Warszawie... :(
  • Zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami - spotkanie w trzecią sobotę miesiąca. Mam nadzieję, że to aktualne. Kto przybędzie?
  • Witam, 6 kwietnia w Katowicach w ramach festiwalu Progresteron sa warsztaty wiązania chust. Jest 20 miejsc, ale jak na razie ja jestem jedyną chętną. Moze któraś z Was jest z Katowic lub okolic i tez wpadnie? Warsztat kosztuje 20 zł. Bo boję się, ze jak bedzie jedna chetna, to warsztat sie nie odbedzie, a tego bym sobie nie darowala, bo mieszkam na takim zadupiu, ze na następne warszaty, to chyba przy kolejnym dziecku sie załapię :) Na tej stronce sa wszystkie informacje : w...
  • zapraszam w sobotę 11 lipca br. do katowickiej Kalimby na kolejne Chustowe ABC" oraz miniwarsztaty "od a do z" poświęcone plecaczkowi prostemu - "Czas na plecaczek" Szczegóły na www.zamotana.pl w dziale warsztaty i konsultacje. Zapraszam.
  • Dziewczyny czy są szanse na spotkanie w Ikei w Katowicach? Jk zapewne wiecie, jestem tu nowa, wiec może też w nieodpowiednim miejscu pytam... ale bardzo zależy mi na tym, aby Was poznać i nauczyć się wiązania, mam też mnóstwo pytań... Proszę, spotkajmy się, jak dla mnie - im wcześniej tym lepiej :-), tak na poważnie: nie zamierzam rodzić wcześniej niż w połowie lutego :-). Pozdrawiam ciepło, m.
  • Nie dostałam żadnego potwierdzenia, czy to znaczy, że się nie załapałam, czy jak?
  • Zakładam nowy watek, bo w tym starym wszystko sie pomieszało i dwa terminy są na kupie. Proszę się umawiac tutaj :-)
  • Ponieważ chustę wiązaną mam od wczoraj :D i od tego czasu uczę się wiązać, może pomożecie? :D Po warsztatach w domu nawiązałam na plecach takie coś: fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,67248668,74023099.html Jeszcze nie opanowałam nazewnictwa poszczególnych wiązań, więc napiszcie co tam mi sie udało umotać?... bo pewnie coś poknociłam:) w końcu to pierwszy raz. Proszę o korektę :)
  • Dziewczyny dziękujemy za spotkanie, było super poznać nowe mamy i spotkać starych znajomych:) Piękne chusty, a storczyki Ulli i Anna zachwycają kolorami:) I Hopp Dublin na żywo cudowny:) poniżej link do zdjęć (jest ich niewiele i nie są najlepsze niestety:() www.chusty.info/forum/viewtopic.php?p=18657#18657
  • Witam dziewczyny ze śląska! Chciałam się dowiedzieć czy spotykacie się w najbliższą sobotę - 17 maja - w Ikei czy może już w Parku Kultury? I czy w ogóle spotkania będą w tym roku w Parku. Wybrałabym się z moim Maluszkiem, żeby nabrać trochę doświadczenia od Was:) Pozdrawiam.
  • Drugi wątek spotkaniowy dla Katowic - i tutaj tez prosze sie umawiać :-)
  • Czy spotkania w Katowichach w trzecią sobote m są nadal aktualne? będzie ktoś jutro?
  • Jak zwykle było bardzo fajnie:) Frekwencja tym razem słaba (sporo dzieciaków się pochorowało) i chust mniej, ale spotkanie jak zwykle miłe:) Staraliśmy się pokazać jak wiązać chustę nowym chustowym rodzicom Anecie i Bartkowi. Mam nadzieję, że za dużo nie mieszaliśmy Wam w głowach ;)Mały Maksiu wyglądał na zadowolonego:) Próbowaliśmy zawiązać Mikołaja kamiko5 w plecaczek, ale wyjątkowo dzisiaj mały chustownik nie miał humoru na noszenie:( Biorąc pod uwagę przeżycia jakie miał dzień wcz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się