Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      kiepski

kiepski

(7 wyników)
    • Myślałem iż UJ trzyma poziom i jest jedną z najlepszych szkół w Polsce, a tu okazało się iż prace magisterskie wyglądają jakby pisał je gimnazjalista, zero źródeł, brak części merytorycznej, same spekulacje bez analiz i dowodów. I takie "prace" pisane pod opieką "samodzielnych pracowników nauki UJ" są oceniane jako "dobre". Nie wnikam w treści tam prezentowane, oceniam TYLKO i WYŁACZENIE minima jakie powinna spełniać praca magisterska. Praca Pawła Zyzaga napisana na Wydzial...
    • Na Sgh nie uczą myśleć. Robię doktorat z ekonomii w Katedrze Finansów i muszę stwierdzić, że studia w SGH są na słabym poziomie Dlaczego? Po pierwsze organizacja programu. Wykłady są bardzo nieciekawe, z rzadka, od niechcenia wykładowca podejmuje kontakt ze studentem, często nawet nie tłumaczy swoich zapisków na tablicy (prof. Pacho) - tylko mówi wzorami, nie tłumacząc. Nie można się dostać na konsultacje (jestem na studiach płatnych, wieczorowych) a jak już to czuję się jak kup...
    • Witam w tym roczku napisalem mature jednak nie sa to wyniki ktorymi mozna sie pochwalic. Chcialbym dowiedziec sie na jaki kierunek studiow moglbym isc. Interesuja mnie studia dzienne na UWM (Olsztyn)
    • mam powazny dylemat chcialabym studiowac w toruniu - socjologie, politologie, ewentualnie historie (to tylko ewentualnie ;) ale caly czas mam watpliwosci - niewiele slyszalam o torunksim uniwerku, a jesli juz to kiepsko go oceniano jak w ogole studiuje sie w toruniu (zwlaszcza wymienione powyzej kierunki), czy ciezko sie dostac, a co potem z praca? jest szansa na prace w trakcie chociaz na promocjachw suprmarketach?
    • Chce Wam o czyms opowiedziec. Nie pisze tego ze zlosliwosci, ani zeby sie na kims mscic. Nie pisze tego, zeby rekompensowac sobie jakos zle wyniki w nauce, bo mam bardzo dobre. Generalnie jestem zwolenniczka studiow panstwowych, ale niestety niezbyt dobrze wybralam. A to dlatego,ze bylam przekonana, ze na najlepszej uczelni w Polsce nie ma zlych studiow. Otoz jestem studentka na takiej wlasnie najlepszej w Polsce uczelni. Rowniez na dobrym wydziale. Wybralam bardzo ciekawy kierun...
    • Jak w temacie. Czy nie staje się to zbyt popularnym kierunkiem? Skoro tyle ludzi wybiera się na studia informatyczne, czy nie będzie problemów ze znalezieniem pracy za pięć lat? :/
    • MAm dylemay. Dostałam się na obie uczelnie. MAm tam złożone papiery i nie wiem co wybrać. Po której z nich znajdę łatwiej pracę, które dadzą mi większe możliwości. Na SGGW jestem na ekonomi a na UE WRocław na FiR. Bliżej mam do Warszawy, ale według mnie nie odległość jest najważniejksza.Pomóżcie proszę. Wstępnie jestem nastawiona na UE WRocław.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się