kiepski

(15 wyników)
  • witam.mąż robił badanie nasienia.wynik wyszedł( oprócz tego,że ponad 70%"żywych") nędznie.byliśmy na usg stwierdzono żylaki powrózka nasiennego.z wynikiem poszliśmy do mojego ginekologa,ale ten niezbyt dobrze wypowiada się na temat operacji.zapisał proviron,wit.e.do tej pory podawałam mężowi macę,wit.c i folic, ale teraz nie wiem czy powinien to wszystko łączyć.jeżeli znacie jeszcze jakieś sposoby na poprawę jakości nasienia będę wdzięczna za informacje.dzięki
  • witam! dziewczyny czy któraś z wam miała problem z zajściem w ciąże z powodu zbyt małej ilości plemników? dwóch lekarzy po obejrzeniu wyników męża podało taką samą diagnozę: nie ma szans nawet na inseminację tylko in-vitro lub icsi. do innych parametrów nie mieli zastrzeżeń. głównie chodziło o ilość i tak się zastanawiam czy nie można jakoś poprawić tej ilości leczeniem. zastanawiam się też czy jeśli jest aż tak źle to jaką szansę mamy nawet na icsi. lekarz mówi, że 35%. to dużo...
  • ....ma moje endo w 20 dc. :(( Więc raczej ciązy nie będzie. Czy którejś z Was udało się zobaczyć dwie krechy przy takim kiepskim endometrium w tym dniu? No i jeszzce jednym muszę się z Wami podzielić. Miałam torbiel po clo 3,7 teraz zmalała do 1,7. :)) Ale za to drugi pęcherzyk się wykluwa w tym samym jajniku. Oszaleć można, kobitki. :)
  • Ma pytanie( znowu!!) :poniewaz beta rosnie bardzo powoli( w poniedziałek 369,a dzis tj,piątek 540) martwie sie i nie wiem co mam na ten temat myslec.co wy myslicie?pomozecie??
  • jak w temacie, mam już za sobą nieudane icsi, w tym 3 transfery, liczba plemników od 300 tys. (obecnie) do 1,5 mln, ruchliwość kiepściutka - pojedyncze ruchome w porywach do 35 %, ale obecnie raczej to pierwsze; czekam na Wasze głosy, które mnie pocieszą i upewnią w tym,ż ewarto próbowac pozdr. A.
  • Czy komus udalo sie zaciazyc pomimo kiepskich wynikow badan hormonalnych( b. niski poziom estrogenu i progesteronu)? Mam juz jedno dziecko. Zawsze mialam cos pochrzanione z hormonami (nieregularne miesiaczki, problemy z cera itp) ale nigdy ich nie sprawdzalam. W ciaze uadlo mi sie jakos zajsc i ja bez problemu donosic. Pani doktor jest mocno zdziwiona tym faktem. Teraz zbadalam hormony - fatalnie. Czy mimo wszystko mozna zajsc "wbrew" logice? Czy tylko leczenie uratuje sytuacje. ...
  • Witam, Prosze o podpowiedz, czy ktos mial podobnie, moze jakis lekarz przeczyta ten post. Moj mąz mial kilka badań nasienia, ostatnio jakies takie bardziej szczególowe bylo robione pod katem zaplodnienia in vitro i inseminacji i wszyszlo bardzo źle, tzn. 10% drgających bez ruchu posuwistego plemników(tylko drgają ale się nie przesuwają) 2 poprzednie badania byly gorsze a wcześniejsze badanie trochę lepsze ale nieznacznie: 25% ruchliwych. Czy ktoś miaŁ podobne badania albo wie ...
  • Badanie nasienia Okres wstrzemięźliwości: 4 dni Wygląd: prawidłowy Gęstość: 12mln/ml (powinni >20mln/ml) Objętość: 3ml Upłynnienie: prawidłowe Liczba plemników w całym ejakulacie: 36mln Żywotnoąć:72% Ruch A 10% B 20% ( powinno być A i B 50%) C 15% D 55% Morfologia: >20% przeżyciowo (jaka powinna być) Liczba komórek okrągłych: 300 tys/ml Aglutynacja: ujemna Rozpoznanie: OLIGOASTHENOZOOSPERMIA Kiepsko to wygląda. Wiem, że są ogólnikowe. Co sądzicie? Ja mam doła. Poz...
  • i jest mi znowu smutno....
  • Jakich lekarzy mogą polecić Panowie (w W-wie), którzy mają złe wyniki nasienia? U partnerki wszystko jest OK. Pozdrawiam
  • jakie jest prawdopodobienstwo na ciaze przy słabych plemnikach??
  • Witam wszystkich Prosze o zinterpretowanie wyników mojego męża Byłabym wdzięczna za każdą odpowiedz. Ilość 3ml barwa kremowa lepkość zmniejszona zmętnienie dostateczne ph 8,2 homogenizacja po 20min W preparacie bezpośrednim: 10% plemników ruch żwawy postępujący 5% ruch nieliniowy 5% ruch w miejscu 80% nieruchomych leukocyty 8-10 erytrocyty świeże 2-5 nieliczna flora bakteryjna pojedyncze komórki drożdży W 1ml nasienia 2.500.000 plemników Wprepracie barwionym: 16% p...
  • Cześć,po odstawieniu tabletek (chcemy z meżem starac sie o dzidzi) nie dostaje @ i podobno moje cykle bez owulacyjne. Czy te wyniki moga o czyms świadczyć czy powinnam jeszcze jakieś zrobić??/ prosze pomóżcie E2 46,37 P 2,26 FSH 5,55 LH 7,68 PRL225 niesty nie zapisalam sobie jednostek. Prosze odpiszcie jak cos wiecie??
  • Dziewczyny poradźcie co podawać na zwiększenie ilości plemniczków?? W połowie stycznia mojego partnera czeka drugie badanie nasienia i chcę mu troszkę pomóc w zwiększeniu ich ilości.
  • czy na takich hormonach mozna zajsc w ciaze? Prolaktyna 297 mlU/l progesteron 9,7 ng/ml estradiol 225 pg/ml w fazie lutealnej? Bo ja chyba niepotrzebnie biore ten bromergon i duphaston, cos mi tu nie gra! te badania sa nie na lekach. bardzo prosze, napiszcie, bo nie wiem co o tym myslec.Czemu ginka dala mi bromergon?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się