-
Nigdy nie lubiłam "Kiepskich", w ogóle myślałam że tego serialu już dawno nie kręcą i szczerze się zdziwiłam przed momentem gdy włączyłam polsat 2, a tu jakiś odcinek z 2012 roku leci ;).
Poziom ogólnie żenujący nadal, ale pojawiła się nowa postać - Jaolasia Kiepska, żona Cyca :D.
Normalnie oglądam i śmieję się jak głupi do sera - dziewczyna jest świetna :D
-
Dzisiejszy odcinek był epicki! Ferdek zaczytał się w Puszkinie :D ten aktor co gra Waldusia Cyca to naprawdę zdolny gość :) ta aktorka co gra Jolancie też nie jest zła. Pokazywali carską Rosję :D gdzie ta dwójka grała parę, Waldusia nie poznałam, jakby na scenie w teatrze występował :) no w końcu to jest i aktor teatralny. Dobre było :) !
"Ferdek znajduje w toalecie książkę pozostawioną przez Boczka w charakterze papieru toaletowego. Z nudów zaczyna ją czytać. Zupełnie nieoczekiwanie wciąg...
-
Od pewnego czasu oglądam powtarzane na Polsacie o 19.30 stare odcinki ''Świata w/g Kiepskich",z których wiele nie widziałem wcześniej,są zdecydowanie lepsze od tych,ciągniętych na siłę nowych.Ale ja nie o tym.
Może się czepiam takiego drobnego szczegółu,ale prawie w każdym odcinku,kiedy jest scena jak Halinka z zawodu pielęgniarka wychodzi z domu do pracy lub wraca z tej pracy zawsze ubrana jest w pielęgniarski fartuch łącznie z opaską na głowie.
Czyli w tym samym roboczym ubraniu musi wsi...
-
Dzisiejszy nowy odcinek o Sylwestrze był po prostu żenujący. Scenariusz pisał chyba jakiś prymityw, lepszy napisałoby dziecko z przedszkola. Te nieśmieszne, na siłę wymyslane dialogi, w co drugim zdaniu słowo dupa/gó..o/ku.wa Non stop padały dzisiaj kwestie typu: jest do dupy, mam to w dupie, siadaj na dupie, rusz dupę itd. Od dawna scenarzystom (choć są to chyba gimnazjaliści) brakuje pomysłom na ten serial i wymyślają coraz większe bzdury. Poza tym widać że aktorom nie chce się już za bar...
-
właśnie zaczęła sie nowa seria tego serialu przez jednych nienawidzonego a przez innych uwielbianego.
Myślę że mało który serial pokazuje polskie społeczeństwo tak dosadnie i niestety w wielu momentach scenarzyści maja rację - dokładnie pokazują nasze narodowe cechy nie do końca pozytywne.
a na www.kiepscy.tivi.pl można poznać kulisy serialu
-
Czy Paździochowa gdzieś w ogóle pracuje? Gania tylko tego Mariana do targania worów z gaciami na bazar a sama coś robi?
-
Ostatnio trochę się czepiam serialu o Kiepskich,choć przyznam z zaciekawieniem oglądam codzienne powtórki na Polsacie,bardzo wielu odcinków nie oglądałem wcześniej.
Niedawno pisałem o ubiorze służbowym Halinki,a tym razem dziwi mnie nieco wystrój wnętrza mieszkania Kiepskich.
Akcja serialu toczy się w czasie rzeczywistym tzn.w naszych latach bo przecież często w dialogach pada stwierdzenie "mamy przecież XXI wiek".
Tymczasem wszystko to co Kiepscy mają w mieszkaniu przypomina wystrój lat 6...
-
Jak oceniacie nowe odcinki "Świata według Kiepskich"? Mnie zaskoczyła bardzo
podobna, praktycznie identyczna scenografia. Rzadko się zdarza, żeby po kilku
latach nieobecności zbudować scenografie od nowa (bo nie przypuszczam, żeby
stała ona przez ten czas nierozebrana) tak dokładnie.
-
bo mi tak. Wiem, ze może rzucą się tu zaraz na mnie przeciwnicy tego serialu,
ale ja go uwielbiałem choćby dla samego Grabowskiego
-
Nareszcie :)
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3556557.html
-
Zakladam, ze Grabowski i "jego syn" w rzeczywistosci takze nie "wylewaja za
kolnierz".
Napewno przed przyjeciem rol spedzili kilka miechow w warszawskim polswiadku,
aby poznac obyczaje zuli.
Nie wiem jak uwazacie, ale ja np gdybym byl aktorem takiej roli nigdy nie
przyjalbym.
-
Nie unie nic zagrać, ale to absolutnie nic. Wątpie żeby po tym chłamie dostała
jakąś jeszcze rolę. Nie mogę znieść tych jej głupawych minek. Mogłaby też
schudnąć.
-
zaś "świat wg kiepskich" jest mało że kiepski... jest tragicznie głupii i
nudnyy..dziwie sie ze ktokolwiek to oglada a tym bardziej ze to tyle czasu
istnieje w polsacie..:/
-
jako alternatywa do wątku "ulubiony" proponuję listę seriali do wykreślenia:
dla mnie:
- Kiepscy (tamtejszy żart jest podobno specyficzny i trzeba go rozumieć, jak
twierdzą coniektórzy znani mi mężczyźni, dla mnie to kiszka na maksa!)
- wszystkie gdzie publika śmieje się w tle - dlatego min. nie mogłam
przekonać się do "Przyjaciół", czyli Lokatorzy, Miodowe lata itp.
-
Jak dla mnie bomba serial, ale może ktoś uważa inaczej ?
-
Jak jej nie ma jak w ostatnim odcinku M jak miłosc to od razu czegos mi brakuje...;)
-
czy wiecie, co ma na celu ten wątek?
jeden nonsens goni drugi,
poza tym sam Tracz nie ma sensu
-
wiem że napewno W11 i Detektywów kręci się w Krakowie a Pierwsza
Miłość i Kiepscy we Wrocławiu. Czy jakieś inne seriale sa jeszce
krecone poza Warszawą?