kiepski

(13 wyniki)
  • Kochane,od tygodnia mam problem z zatokami po lewej stronie,bolało mnie pod okiem i na skroniach,trochę przy uchu,ratowałam się Ibupromem zatoki,ale nie zjadłam tego dużo,9 tabletek przez 4 dni. Przedwczoraj zrobiłam test bo @ nie przyszła i mam dwie kreski. Domowymi sposobami walczę z zatokami bo popędziłam zaraz do internisty i powiedział,że oprócz inhalacji i okładów oraz sprayu do nosa nic mi nie da. Ewentualnie mogę Apap jakby mnie bardzo bolało.Z zatokami jest lepiej ale pozostał mi ...
  • Mam doła, więc napiszę. Może ktoś miał taki przypadek i skończył się dobrze ? Jestem na początku ciąży - wg statystyki 9 tydzień (wg kółka), w piątek byłam na usg, dodam że chyba najlepszym w Łodzi bo u dr Dudarewicza, no i wg usg jajo płodowe ma wielkość odpowiadającą 5 tyg, a zarodek 5-6. Nie widać pracy serca :( W zasadzie od początku biorę progesteron, bo były plamienia. Lekarz nie miał zachęcającej miny, ale stwierdził, że może akurat była bardzo późna owulacja. Kazał zacze...
  • Dziewczyny, bardzo Was proszę o interpretację moich wyników badań. Martwię się, wizytę mam dopiero w czwartek. MOCZ: barwa żółty, mętny odczyn 7,0 ciężar wł. 1015 białko ślad. cukier neg. urobilinogen norma bilirubina neg. ciała ketonowe neg. inne: dośc obfita flora bakteryjna, dośc liczne komórki drożdży nabł. pł. dośc liczne erytrocyty św. pojed. leukocyty 20-30 wpw. KREW: WBC.8.5 LYM.1.8 20,9%L MID. 0.5 5,7%M GRAN. 6,2 73,4%G RBC.4,14 M/ul HGB. 11,2g/dl HCT. 35,...
  • witam,jestem w 10 tygodniu ciąży i od miesiąca praktycznie non stop wymiotuje, mało jem i schudłam 6 kg; biorę leki - torecan, pije herbatę imbirową oraz jem ananasy, niestety nie bardzo to pomaga; może któraś z Was podobnie przechodziła ciąże i chce się podzielić swoimi radami, chętnie poczytam; pozdrawiam
  • Taki o to mam wynik: Clue cells - umiarkowany Leukocyty - nieliczne Grzyby drożdżop. obecne-nieliczne Flora bakteryjna - umiarkowana Pałeczki gram ujemne nieliczne Ziarniaki gram dodatnie umiarkowane Lactobacillus spp. nieliczne ( biorę probiotyk Lacto vaginal ) Co sadzicie o tym wyniku wymazu pochwy. Doadam iż byłam w czasie pobierania próbki w "lepszym stanie" bo badanie miałam robione m-c po braniu nystatyny dopochwowej( czy nystacyny , jakoś tak ) bo ciągle jakieś...
  • dziewczyny potrzebuję waszej pomocy! wyniki testu: SSL (długość ciemieniowo-siedzeniowa): 67,00mm NT (przezierność karkowa): 1,8mm wolne B-HCG: 67,08 IU/I 2,290 MoM PAPPA: 2,083 IU/I 0,637 MoM i dalej ryzyko populacyjne wynikające z wieku matki: 1:512 Ryzyko trisomii 21 wynikające z przezierności karkowej: 1:2302 Biochemii: 1:248 Uściślone całkowite ryzyko wynikające z powyższych parametrów: 1:1110 Lekarka mnie nastraszyła że biochemia jest fatalna i muszę iść robić amniopunkcję. ...
  • Zamiast się cieszyć że wreszcie jestem w ciąży, to od początku jestem przede wszystkim smutna, wszystkim się martwię i o wiele bardziej stresuje. Mam też takie chwile kiedy się ciesze i wzruszam moim maleństwem, ale najczęsciej to mi się chce płakać!!! Jak myśle o porodzie, to wole nie myśleć, bo mi się jakieś lęki włączają. Jak myśle o moim dzieciątku już w domu to się obawiam czy dam sobie radę. Mam tego dosyć, siebie i swego samopoczucia. Też tak macie? Dodam, że miałam ogro...
  • Nie wytrzymałam i dzisiaj zrobiłam test cztery dni przed terminem @. Bardzo chciałam wiedzieć czy jestem w ciąży, bo po pierwsze nie mogę się doczekać, po drugie za tydzień wyjeżdżam na urlop i chciałaby przed wyjazdem ewentualnie odwiedzić lekarza. Teraz tak się zastanawiam, czy blady, ledwo widoczny cień drugiej kreski to nasze (mąż też test oglądał) omamy wzrokowe, czy prawda. W związku z tym postanowiłam zrobić test z krwi i stwierdziłam, że głupia byłam, że w ogóle kupiłam te...
  • Chciałabym się dowiedzieć, czy komuś udało się zajść w ciążę przy słabych wynikach nasienia. My z mężem staramy się już ponad rok. Wyniki mojego męża to: ilość 12 mln objetość 2,5 ruchliwość 70% A 25% B 30% C 15% D 30% Żywotność 72% Prawidłowa budowa 26% Od 3 miesięcy mój mąż zażywał salfazin, wcześniej było 6,5 mln. Wyniki więc się trochę poprawiły, ale i tak są kiepskie.
  • witajcie, dzis bylam na wizycie u ginekologa, jestem w 39 tc, zadnych oznak porodu, mam cukrzyce ciężarnych, lekarz mowil ze jak nie urodze do terminu (2 listopada) polozy mnie do szpitala, ale nie powiedzial czy wtedy porod bedzie wywolywany czy cesarskie ciecie? jak to bylo u was dziewczyny? wiem ze ciazy z cukrzyca nie powinno sie przenosic ale zastanawiam sie jak odbedzie sie porod
  • Witam,mam pytanko czy robicie w ciąży badania z krwi i moczu co miesiąc???bo ja jestem w 19 tyg.ciazy,robilam na poczatku ciazy i ostatnio lekarz powiedziala abym zrobila,zrobilam i byly ok,w sumie zapomnialam zapytac czy na nastepna wizyte za miesiac tez mam przyjsc z wynikami aktualnymi,kolezanka mi mowila ze co miesiac robila i juz sama nie wiem,a jak jest u Was?z gory dziekuje za info:)
  • poproszę o za i przeciw
  • Czy bierzecie dodatkowo jakieś preparaty witaminowe. Lekarz mi powiedział, zę w I trym. nie ma takiej potrzeby (tylko folik). Mam czerpac witaminy z pożywienia. Staram się, ale przeciez jest zima i nie ma zbyt wielu świerzych owoców i warzyw. CZy mam sobie kupic np. feminal i brać na własną rękę?W zeszłej ciąży też brałam w Itrym. tylko foli i skończyło sie to tak, ze w II trym miałam silną anemię hgb 8,3. Nie chce żeby sytuacjia sie powtórzyła ponownie. Chyba mam skłonność do ane...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się