kiepski

(7 wyników)
  • Niestety, brak odpowiedzi od Pani Malwiny bardzo szkodzi temu forum. My szukamy pomocy, więc gdzie jest Pani ekspert?
  • Witam, Synek urodził się z wagą 3940g. W szpitalu spadł do 3630g. Ważony tydzień temu - 6180g. Od 15 list. do 8 lutego przybrał jedynie 375g - nie wyrabia więc absolutnego minimum ; ). Na zabiedzonego jednak nie wygląda, jest ruchliwy i raczej dobrze się rozwija. Dostaje tylko cycka i od święta trochę herbatki hippa. Ma niedokrwistość co pewnie może mieć wpływ na przyrosty. Ktoś chciałby się odnieść?
  • nie wierze, ze to pisze, ale... cos sie ob...rało i młoda się od wczoraj jakby nei najada? pisze to ze znakiem zapytania, bo glownym objawem byly zielonawe wodniste kupy wczoraj i dzisiaj. Az o 14 dzisiaj podałam jej butelke modyfikowanego i po nim zrobila piekna normalna kupe. Po dwóch godzinach chciała pierś, więc podałam, ale mimo, ze juz jej sie ulewało to i tak chciala jeszcze pic. Znowu o 17 podalam jej butle z modyfikowanym i wypila 60 ml po czym blogo zasnela. Nie marudzi ja...
  • Pozwólcie, że podzielę się swoim niepokojem. Może nic złego się nie dzieje, ale mam dziś nerwy potargane. Poprzedniej nocy Ania spała wyjątkowo dobrze - wykąpana przed 21, do 24 jadła (z przerwami), od 24 do 4 spała we własnym łóżeczku (zwykle budzi się po próbie odłożenia), potem zjadła i od 5 do 8 ze mną spała. A potem... coś się porobiło i prawie cały dzień co się budziła, to płakała. Ba, wyła! Gorączki nie ma, nic na pierwszy rzut oka jej nie dolega. Ale wyła, nawet przy piersi! Po...
  • 5 dni temu urodziłam synka, pokarm mam bo jak nacisnę to od razu leci, jednak jak laktatorem próbuje ściągnąć to ledwo co z nich kapie. Czy to oznacza, że mam za mało pokarmu? Synek ciągle płacze, jest głodny, dopiero jak mu dam butelkę to zjada ok 90ml i wtedy spokojnie śpi. Gdzie mogę pojechać aby sprawdzić czy mój pokarm jest dobry? Czy mogę tak małego dokarmiać butelką? a może mój pokarm jest zbyt mało wartościowy i on się nienajada mimo, że np. ok 15 minut ciągnie cycka? ba...
  • no własnie ile?? karmie piersoa od 2 msc tzn od poczatku. i czasami chce wyjsc z domu wiec próbuje odciagnac. od 20 minut udało mi sie odciagnac 20 ml!!!!!!!!!!!!!! to chyba strasznie mało bo czsaami czytam ze nawet po 100 ml!!
  • załamka(10)

za namowa kolezanki zrobilam młodej morfologie i Fe. mloda wyglada sliczie, wiec nic nie zapowiadalo zmartwien.. poszlam z czystej ciekawosci.. i dobrze ze poszlam.. ma slabe wyniki i co najgorsze schudla.. miesiac temu wazyla 7200 a dzis 7 kg:( w nerwach czekam na wynik zelaza ale chyba tez bedzie nie za ciekawie.. pojde w przyszlym tyg do lekarza, ale juz wiem co mi pani powie- zebym podawala jej mleko modyfikowane.. poradzcie, ile jednorazowo powinno zjadac dziecko w tym wiek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się