koga

(42 wyniki)
  • dzięki waszym opinion zdecydowałam sie na połówkowe USG 3D u dra Zwolińskiego w Gromada Medica. Chciałam zapisać się na 20-27 maja, niestety, juz za późno na takie terminy. Zapisy na czerwiec dopiero za miesiąc :((( Kogo byście jeszcze poleciły? Nie chcę iść do Roszkowskiego, myślałam o gabinecie Osóbki-Morawskiego. Kogo z pracujących tam lekarzy byście poleciły??? Pozdrawiam
  • Jak to : "niestety, jest grupa ludzi źle nastwiona"?To jest mój osobisty wybór, czy poddaję sie takim badaniom czy nie. jeśli niosą one jakiekolwiek ryzyko- rezygnuję. W drugiej ciązy bez przerwy musiałam podpisywać rezygnacje, a na dodatek tłumaczyc swa postawę. Byłam nieźle przygotowana merytorycznie, więc nie traktowano mnie jako oszołomki. Są kobiety, które nawet nie pokażą sie w gabinecie ginekologicznym w czasie ciązy- i tu nie ma takiego wielkiego "halo" jak przy tych kob...
  • Co prawda nie mam jeszcze skierowania od lekarza, ale jestem w 18 tc , więc już niedługo. Mam abonament w CM LIM i tam chciałabym to zrobić, ale u kogo? Mozecie kogoś polecić?
  • witam, jestem przed testowaniem,ale wogole nie bolą mnie piersi-nawet sie nie powięszkszyły,a zawsze tam jest przed okresem-za 2 dni.czy to juz zupełnie swiadczy o tym ,że nie jestem w ciązy?
  • Własnie skonczyłam 5 tydzien ciąży po IVF. Wczoraj urządliła mnie pszczoła w przedramię. Jest spuchniete, gorące i czerwone, fenistil pomaga tylko na chwile a ja nie wiem co robić. Boje się iść do lekarza boje się antybiotyku w ciązy :( Znacie jakieś domowe sposoby. co robić po urządleniu, dziekuje za każdą radę
  • Ja już wiem - będzie dziewczynka ... PRAWDOPODOBNIE. Czy Wy miałyście NIESPODZIANKĘ w czasie porodu? ;-)
  • Kiedy właściwie należy zrobić USG, o którym mówi się "zrobione ok. 36 tygodnia ciąży"? I czy to USG lepiej zrobić u tego samego lekarza, co "połówkowe" czy u innego (wychodząc z założenia, że ten inny może zwrócić uwagę na coś, co mógł przeoczyć lekarz od "połówkowego")? Czy ma znaczenie czy będzie to 3D, 4D czy jeszcze jakieś inne? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
  • Mam pytanie,chciałabym zrobić troszke zakupów dla dzidzi na Allegro ale nie wiem u kogo jest bezpiecznie,moze wy dziewczyny macie sprawdzone osoby to bardzo była bym wdzieczna o doradzenie mi z góry dziekuje.POZDRAWIAM
  • Zastanawiam sie, gdzie moglabym pojsc na usg przesiewowe. Jestem zapisana do doktora osboka- morawski na wtorek. Ale mam za zwykle usg zaplacic 170 zl. Troche duzo. Macie jakies typy? Do kogo mozna pojsc? no i zeby nie trzeba bylo dlugo czekac na wizyte.
  • no właśnie. Jeszcze dodam, że mam 36 lat. Czy znacie w Poznaniu lekarza, który uzna to za dostateczne wskazania do ponownego cc? Jeszcze najlepiej żeby to była pani doktor, ale pewnie za dużo wymagam. Przecież gdzieś jeszcze muszą być lekarze starej daty, którzy bardzo niedawno temu uważali, że "raz cięcie, zawsze cięcie". A może gdzieś niedaleko jest szpital, który zrobi cc za opłatą? Niestety "naciągane" wskazania (okulista, ortopeda, psychiatra) nie bardzo wchodzą w grę, a w Poznaniu...
  • czy moze ktos polecic jakiegos dobrego lekarza od usg w LM W-wa?
  • Którego z lekarzy pracujących w LUX-MEDZIE w Warszawie(wszystkie placówki) możecie polecić do USG w ciąży ?
  • Czy jest ktos kogo bolał brzuch jak na @ i myślał że ją dostanie a jednak był w ciaży?
  • Hej dziewczyny, chciałam poznać Waszą opinię na temat tej pani dr. Chodzę do niej od początku ciąży (21 t.c.) i póki co, jestem bardzo zadowolona, ale zastanawiam się jak to będzie podczas porodu. Czekam na jakieś informacje
  • Mam pytanie do dziewczyn prowadzonych przez dr Górecką. Napiszcie zcy jestescie zadowolone, czy ma dobry sprzet do USG i generalnie czy jest dobrym specjalistą??? Z góry dziekuję i czekam niecierpliwie Pozdr.
  • Moj lekarz zapisal mi clo na 4 cykle bez monitoringu. Mam tylko stosowac testy LH. Testy LH nie pokazuja ze jest owulacja - moze mam jakies marne, bo zawsze pokazuja mi to samo? Biore clo juz 2 cykl i wiem tylko tyle, ze pecherzyk byl bo udalo mi sie zapisac w pierwszym cyklu na 2 a w tym na jedno usg. Ale z tego co wyczytalam w Internecie usg powinno byc robione do momentu kiedy sie stwierdzi co sie dzieje z pecherzykiem. Jesli nie peka podaje sie pregnyl, a potem niekiedy da...
  • Doradźcie proszę, bo nie wiem na kogo sie zdecydować ;))ola
  • Witam! chciała bym pujśc na tydzień zwolnienia żeby odpocząć! Jestem w 9 tyg pozatym praca to 8 godzin przy komputerze i codziennie między tłumem ludzi nie mam już siły wstawać o 6 rano i chciała bym troszke odpocząć. dlatego zastanawiam sie czy iść do ginekologa do przychodni czy odrazu do internisty! Słyszałam że ginekolodzy w przychodni nie za chetnie wydaja zwolnienia a interniści chętniej! A pozatym zastanawiam sie czy bede mieć płatne 100% jeśli nie dostarczyłam do pracy jes...
  • Prosze o rade.
  • Dziewczyny, bardzo prosze Was o rekomendacje lekarzy ginekologów (najlepiej ginekologów- położników) z Centrum Medycznego LIM w W-wie. Byłąm u dwóch przypadkowych i potraktowali mnie dość "przedmiotowo" a nie o to chodzi - to mój 7-8 cykl starań i potrzebuję lekarza, który poświęci mi trochę uwagi, a w przyszłości (ma nadzieję bliskiej:) poprowadzi ciążę... Proszę - może macie dobre doświadczenia? pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się