-
Mieszkalam w domu tesciowej przez 30 lat, ponioslam koszty na dobudowe domu. po 30 latach tesciowa wyeksmiotowala mnie z domu z dziecmi mówiąc ze nic tutaj nie mamy. czy moze ktos mial taka sytuacje i moze mi odpowiedziec na pytanie co wchodzi w te naklady i od kogo moge ich rządac od tesciowej czy od bylego meza?
-
WItam. Wczoraj przechodziłam koło firmy (blacharstwo-lakiernictwo), która ma na swoim terenie biegającego "prawie wilczura". Rzadko kiedy tam chodzę, ale zawsze psiaka pogłaszczę (jest bardzo spragniony czułości). Wczoraj gdy przechodziłam, zauważyłam że psiak ma założoną kolczatkę kolcami do skóry, i jest bardzo ciasno założona (prawie się w ciało wbijały te kolce). NIe wiem również, czy ma świeżą wodę. Widziałam z daleka miskę, ale jest przecież mróz, więc nie wiem czy nie zamarznięta. KOg...
-
w nadchodzących wyborach? bo ja nie mam pojęcia, kogo w mojej dzielnicy mam wybrać:(
prezydent miasta może/powinien zostać ten sam:( przynajmniej uniknie się wymiany ilustam urzędników, pieczątek itp
-
Pytanie do mam o liberalnych poglądach - bo wiem, że są tu takie.
Oglądam konferencje PO i słucham o "wrażliwości lewicowej", strasznym podatku liniowym, dopiep**eniu najbogatszym.
I teraz pytanie - na kogo w tych wyborach zagłosować ma ktoś o poglądach liberalnych, kto chce niskich podatków i ograniczenia roli państwa w gospodarce i życiu obywateli?
Ja mam, kurka, problem...
-
Cześć dziewczyny dziś przez przypadek w tv usłyszałam o stronie na której
można sprawdzić swoje poglądy z pogladami danej partii wystarczy odp na 20
pytan testowych .Na koniec jest podsumowanie z która partią najbardziej
zgadzają się twoje poglądy i jak dokladnie jaka partia na każde pytanie
odpowiedziała.Zobaczcie to może to pomoże którejś z was wyborze.Pozdrówki.
-
zauważyłyście zjawisko dociekania przez obce (i swoje) osoby do kogo też dziecko, nawet nowo narodzone jest podobne??? ja, po prawie 1,5 roku od urodzenia syna jestem już mocno zmęczona tym dociekaniem - a dlaczego on jest blond, a wy ciemni, a dlaczego ma oczy takie, a wy takie...i komentarze i analiza zdjęć z dzieciństwa naszych i dziecka + analiza dziadków, pradziadków, wujków...I tysiąc wersji 'cały tata', 'cała mama', 'cały dziadek' etc...
Wkurza Was to? czy macie stosunek obojętny? mac...
-
oto jest pytanie
czym wy sie kierujecie ?
jesli np partia ma w porgramie 3 pozycje ktore popieracie i 3 ktore sie wam nie podobaja?
a moze sprobujcie mnie przekonac do swoich kandydatow
bo ja wciaz niezdecydowana
-
a czy myslicie ze ktos zabralby was?
mnie moj mlodszy syn, bo mnie potrzebuje poki co ;)
-
Przeczytałam
Ciekawa jestem o kogo może chodzic. macie jakis pomysł? W sumie informacj podali malutko.
-
wyborcza.biz/biznes/1,101716,12968113,Czy_da_sie_zwalniac_po_ludzku_.html#Cuk
Lepszego pracownika, ale za to bez osób na utrzymaniu
czy gorszego, ale będącego żywicielem rodziny?
-
Jakiś czas temu pytałam na innym forum o poradę w kwestii tortu i wywiązała się dyskusja poboczna: czy tort jest dla gości czy dla tego, kto obchodzi urodziny.
Moim zdaniem, jest dla tego, kto obchodzi urodziny i to jemu przede wszystkim ma smakować i się podobać i takie tam. Ale zdaniem większości tort należy przygotować "pod gości".
Jakie jest wasze zdanie?
-
Ide na wesele,tzn moze pojde,bo sukienki znalezc nie moge.Mloda kobieta wg projektantow jest szczupla i bez cyckow.Przymierzylam z 30sukienek,w 36miesci mi sie tylek,nie optymalnie,ale jestem w trakcie chudniecia,wiec bedzie optymalnie,jednak co z tego,cycki mi sie nie mieszcza,zostaje jakies 30cm przerwy miedzy jedna strona suwaka,a druga,38,zostaje 25cm,40zaczyna byc luzno w tylku,b.luzno w talii,cycki dalej sie nie mieszcza,w 44mieszcza sie na wdechu,reszta wisi.Gdzie kupuja sukienki pan...
-
www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100961,11983118,Mnie_HIV_nie_dotyczy__Czy_na_pewno_.html
Owszem, są grupy ludzi zagrożone bardziej i takie, których choroba może dopaść tylko w wyniku beznadziejnego pecha. Zastanawia mnie jednak dlaczego w ciąży badanie na HIV nie jest obowiązkowe? Ja mialam, było dostępne, więc skorzystałam, ale nie było obowiązkowe. Gdyby to badanie było traktowane jak każde inne, nie byłoby tej całej otoczki skandalu wokół chorych albo badających się.
-
To pytanie skojarzyło mi się z niedawnym wątkiem "odmówiłam bycia
chrzestną"...
Ja mam odwrotną sytuację: jesteśmy wierzącą i praktykującą rodziną,
mamy dwoje dzieci. Chrzestną pierwszego dziecka została moja siostra
i brat męża, drugiego powinien być mąż siostry, tak "wychodzi" z
logicznej kolejnosci, tym bardziej, że mamy niewielką rodzinę, więc
nie bardzo jest kogo innego poprosić... siostra przywiązuje do
takich rzeczy dużą uwagę, na pewno byłoby jej bardzo przykro,
gdyby...
-
Od mamy? Sarszej siostry?
z gazet? Skąd wiecie jak nałożyc prawidlowo podkład, zrobić majkijaz oczu, dobrać odcień? Czy macie wątpliwości czy robicie to prawidłowo?
Jesli chodzi o mnie, uczyla mnie sąsiadka - kosmetyczka. Największe problemy miałam z makijażem oczu, uzywaniem konurowek, eyelinerów i cieni. Potem uczyłam się z oraz cyklu krotkich filmików . Z rad w gazetach typu Twój Styl korzystałam w końcówce lat 90-tych, ale wtedy używałam glównie tylko puder i tusz do rzęs.
-
Dziewczyny, jestem mamą od pół roku, ślicznej i zdrowej dziewczynki. Oboje z mężem oszaleliśmy na jej punkcie.
Nie wiem czy ze mna jest coś nie tak, że mi to przeszkadza czy z ludźmi na około mnie, ale ciągle musze odpowiadać na pytanie czy karmie piersią.
Poszłam do pracy załatwić parę spraw w kadrach. Każda pani z tego działu, z która musiałam coś załatwić, zadała mi to pytanie, nie pytając sie nawet jak się Mała rozwija, jak śpi itp. Pomijam juz to, że niektóre z tych pań widziałam ...
-
www.sport.pl/pilka/1,95644,12747988,Zjazd_PZPN__Zbigniew_Boniek_nowym_prezesem_Polskiego.html
-
dzic!
6000 slow (w tym liczby), 32 strony pdf ze zdjeciami. Tlumaczeni bedzie dla mnie technicznie bardz bardzo trudne. Jeszcze nie robilam tlumaczen z tej dziedziny. Z CAT-ow mam tylko Omege. Wiem, ze bede musiala sprawdzac co drugie slowo w slowniku - terminy fachowe ktorych nie znam.
Powiedzcie mi mamy-tlumaczki czy jestem w stanie wyrobic sie w tydzien??? I czy liczby licza sie jako slowa???? I w ogole jak to wycenic? Za slowo?
Dziekuje za odpowiedzi.
Do adminek: na forum t...
-
tesciowa czy tablet ?:P
-
Właśnie skończyłam Homeland, gdzie w drugiej serii pojawił się nowy, bardzo interesujący i tajemniczy pan z CIA. No i serial mi się skończył, następna seria we wrześniu, a ja nie mam na kogo popatrzeć. W związku z tym uprzejmie proszę o podrzucenie waszych propozycji, bo nie wiem, co zacząć oglądać
Przyznaję się-mam właśnie taki okres w życiu, że mam potrzebę obejrzeć następny serial ale koniecznie przy tym ponakręcać się kimś naprawdę pociągającym, chętnie niegrzecznym, niekoniecznie ...