-
Panie Kwaśniewski głosuj pan na kogo chcesz - ja zdecydowanie z listy warszawskiej wolę Gadzinowskiego, Legieraskiego i Balickiego niż Kalisza
Przyznaję, że był pan najlepszym prezydentem ale lewicy w Polsce najwięcej zaszkodził pan sam sporą częścią decyzji i co gorsze dalej pan tkwi w błędzie opowiadając o wartości jaką był LiD
-
Droga Pani. Insulina nie wycieka za granicę z hurtowni tylko z niektórych sieci aptek. Dlaczego? Ano dlatego że ich właściciele to biznesmeni dla których liczy się tylko zysk a nie dobro pacjenta. Mechanizm jest banalnie prosty: sieć aptek na pniu kupuje całą partię insuliny jaka dociera do hurtowni. Następnie odsprzedaje całość pośrednikom zajmującym się eksportem. Osobna kwestia to fakt, że robi to niezgodnie z prawem. Dlaczego sprzedają za granicę zamiast pacjentom? Pieniądze. Wydając opak...
-
Sorki, ale artysta? Od czego? grzebania w kupie? A ha, no tak to przecież poziom lemingów
-
Jak on w ogóle śmie jeszcze zastanawiać się. Przecież trzeba RATOWAĆ POLSKĘ. Tylko Komorowski bo jak nie to hekatomba, koniec świata, nie ma przyszłości, świat już nie będzie ten sam, stracimy coś niepowtarzalnego, świetlane całkowity i jednorodne rządy PO.
To będzie niepowetowana strata nie tylko dla nas ale i dla świata....
-
co to kuwa jest Teologia Polityczna??
-
Dziekuje za artykul. Wynika z niego, ze pisowcy a takze inni obywatele polscy, nie wyniesli ze szkoly potrzebnej aby godnie zyc wiedzy. Nie wiedza czym jest demokracja. Ich wnetrzem rzadzi totalne, autorytarne pojecie dobrego czlowieka. Jedna wiara, jeden "wladca" jeden narod itp. Znamy to wszystko z autopsji - to nasza odmiana faszystowskiej ideologii.
I po czesci marksistowskiej. Powtarzam z uporem maniaka (inni takze), ze Kaczynscy sa marksistami w duchu. Moze tego Jaroslaw nie rozumie al...
-
Do pierdla z gnojem i klucz wywalic. A tak naprawde to praktyczniej byloby do kopania
rowow.
-
1. Nie do końca pojmuję problem podnoszenia wysokości stawek. Po pierwsze:
jeśli dostawca dyktuje stawki wyższe od konkurencji za porównywalny zakres
usługi, traci klientów. Po drugie: na świecie z rozwiniętym systemem
ubezpieczeń zdrowotnych [u nas zresztą też to widać] w większości przypadków
podmiotem nie jest pacjent, tylko jego pracodawca, który podpisuje umowę z
dostawcą. Takiego zaś klienta już nie można traktować przedmiotowo, ustalać
dziwne stawki itp itd - negocjacje są twarde...
-
Jest to dobitny przykład jak nadmiar źle pojętej demokracji może zaszkodzić czy jest na to lekarstwo ???? tylko ostry sprzeciw wszystkich i z lewa,prawa,środka i z góry i dołu a skoro chcą walczyć z komuną to trzeba im przypomnieć jak to było czyli "guma i wąskie drzwi" i nie ma co się certolić i bawić się w umoralniające pogadanki.
-
Jedziemy! Samochodem! najlepszy środek transportu na Ukrainie. Byłem już 2 razy i były to najlepsze podróże w życiu. Najlepiej objazdem do Kijowa a później Odessa, Krym, Odessa, Lwów. Choć niestety ceny rosną zastraszająco.
-
Prosta jest wizja prorządowego dziennikarza: wszystkiemu jest winna opozycja i prawicowe gazety. A od wczoraj także Balcerowicz.
-
[b]Getto Warszawskie[/b]
-
Górnik tak tego nie zostawi. Będzie łapał robotę w nadgodzinach, pójdzie do prywatnej spółki, zostanie na kolejną szychtę pod ziemią, złamie przepisy - byle zarobić.
Więcej... wyborcza.pl/1,75968,9009146,Kogo_sie_boi_gornik_.html#ixzz1CDXLnP88
Autor zapomniał dodać, że górnik pojedzie też do Warszawy palić opony, zabierze ze sobą śruby i styliska od kilofów. I weźmie jeszcze jedną dniówkę żeby zarobić na swoich liderów związkowych. [b][/b]Bo on jest górnik.[b][/b]
-
Żeby nam tylko Wacusia nie sypnął, bo kto by nam z Moskwy sypał jak z rękawa dowcipem polskim w stylu Polish Jokes...
-
Tusk nie zostanie nigdy gwiazda poniewaz gwiazda jest zrodlem swiatla a Tusk jest zrodlem swiatla odbitego
-
Bardzo interesujące.
A mnie ciekawi, co robi nasz ojciec narodu, Don Ald Tusk. Pewnie jest zatroskany o finanse państwa :)
-
Panie redaktorze Korto! Myślę,że Pan Ziobro nie poczuje się upokorzony i pozostanie w PiS,włączy się ostro do pracy i nie da panu,sprzedajny dziennikarzyno,żadnej satysfakcji.A panu te służalcze wypociny wylezą bokiem.
-
A co tu jest do komentowania ! Żaden ksiądz, biskup, arcybiskup ... nie może stać poza prawem. Nauczyciele i przewodnicy duchowi, ludu katolickiego, muszą być bez skazy. Jeżeli ktoś ma wyrok sądowy to powinien usunąć się z życia publicznego i pokutować a nie pchać się na stanowiska. Jak ja mam w konfesjonale wyznawać swoje grzechy, jeżeli wiem, że tam siedzi grzesznik, może większy ode mnie ?
Po raz kolejny kościół "jako instytucja" nie sprawdza się. Smutno mi.
JacekzOpola (praktykujący k...
-
Ja muszę należeć do korporacji bo tego wymaga odemnie prawo bym mógł wykonywać swój zawód dlatego narzekania dziennikarza na jakieś stowarzyszenie nie rozumiem bo pan dziennikarz jak mu się jakieś stowarzyszenie nie podoba to może się zapisać do innego lub założyć swoje i tam walczyć o ideały tak często spotykane na niestronniczych łamach Gazety Wyborczej
-
chyba jako ateista wstąpie kiedyś do kościoła i rzucę tam 5 groszy do skarbonki w podzięce za to, że Kwaśniewska nie będzie w spotach SLD bo obojętnie od tego jak ta dama jest popularna dla niektórych to zupełnie nie jest SLD potrzebna bo dla mnie jest symbolem niczego
I cieszę się, że Kwaśniewski nie poprze wszystkich kandydatów SLD i od razu zachęcam by głosować na wszystkich których Aleksander nie poprze np. Gadzinowski lub Legierski z Warszawy
facet na polecenie którego Cimoszewic...