koga

(37 wyników)
  • Dla kogo były te 200 000 złotych na "płace" dla "urzędników"? Bo chyba w najmniejszym stopniu dla urzędników.... Oto dowód - z oświadczeń majątkowych zarządu gminy: [u]Zarobki zastępcy burmistrza ds. społecznych[/u] : [b]118 324, 20[/b] (miesięcznie: [b]9 860, 35[/b]) : [b]145 702, 03[/b] (miesięcznie: [b]12 141, 84[/b]) różnica: [b]27 377, 83[/b] (miesięcznie: [b]2 281, 49[/b]) podwyżka o [b]23,14%[/b] [u]Zarobki zastępcy burmistrza ds. rozwoju[/u] : [b]109 308, 56[/b] (miesię...
  • Jak myślicie kogo jeszcze pozwie ta ostoja zgody i dlaogu:-)? A może, z kim jeszcze przegra?
  • Ten kogo wesprze Ronson, wybory wygra w cuglach. Na pewno nie pomoże Stefanowi. Komu zatem? Temu, kto będzie miał kampanię na ,,bogato,, , na pewno zobaczymy Go na blbordach.
  • Wątek "Śmiecie" zainicjował 11.10 8młody w "Skoku na kasę". Od razu odpowiedziałem, że stawka jest bzdurą, wyssaną z palca. Potem nie brałem już udziału w kolejnych połajankach, ale zastanawiam się, kto wpadł na taki pomysł, bo burmistrzowi ktoś musiał podsunąć tą żabę do podpisu. Wiedząc z góry, że będzie z tego awantura. Zapytałem w końcu bezpośrednio v-burmistrza Piotra Rusieckiego. Oświadczył, że absolutnie nie brał w tym udziału. Pozostaje więc drugi v-burmistrz. Przy okazji spytałem...
  • Co by można normalnie rządzić tą wsią/miastem?
  • I nie o krew tu chodzi... www.kzgw.gov.pl/files/file/Materialy_i_Informacje/WORP/Woj_Maz/3.jpg
  • Witajcie, jestem tu (w Łomiankach i na forum) nowy, dysponuję jednak pełnią praw obywatelskich, których mam zamiar w najbliższą niedzielę z premedytacją wykorzystać. Niestety, nie znam tutejszych kandydatów za bardzo, migają mi tylko jakieś plakaty wyborcze z Tomaszem Grądzkim, Wiesławem Dąbrowskim, Janem Pszczółkowskim i innymi. czy startujący tu Bartoszewski, to TEN Bartoszewski? Czy i on mieszka w tych Łomiankach? Problem w tym, że ja nikogo tu (jeszcze) nie znam. Jako zwierze polityczne c...
  • Prośba o opinię na temat świadczenia usług monitoringu i instlacji systemu alarmowego w budynku jednorodzinnym - Perkunas (PGI) czy Solid Security? kogo wybrać?
  • ...i tak długi gminy będą rosły...
  • Miałem dać sobie już tym razem spokój, ale, ech... co mi tam. Moje przemyślenia, może komuś się przydadzą, może nie. Obecny burmistrz jest słaby. Gdyby nie jego otoczenie, nie istniałby. Jako osoba publiczna ma mnóstwo wad. Nie potrafi mówić, choć są "postępy". Nie potrafi się zachować. Nie potrafi zjednywać ludzi. Choć sam jest z "burakowa" patrzy na lokalnych przedsiębiorców z góry. Nie ma szansy na zmobilizowanie mieszkańców do czegokolwiek. Pierwiastek społeczny - łączna ocena 0/5. U...
  • Konkretne argumenty będą mile widziane.
  • na kogo?(11)

Czyli? Na kogo będziemy głosować? Przyznam, że autorzy "Leć Sokole" do Sokoła zniechęcają skutecznie, natomiast do siebie - mnie osobiście nie przekonują
  • [sonda=NA KOGO ZAGŁOSUJESZ W I TURZE?] [*]JUREK [*]KACZYŃSKI [*]KOMOROWSKI [*]KORWIN-MIKKE [*]LEPPER [*]MORAWIECKI [*]NAPIERALSKI [*]OLECHOWSKI [*]PAWLAK [*]ZIĘTEK [*]anka :> [/sonda]
  • Czy ktoś może polecić jakąś sprawdzoną osobę/firmę zajmującą się czyszczeniem kanap/dywanów itp.? Z góry dziękuję za polecenia i opinie w tej sprawie
  • Bardzo jestem ciekawa - i może ktoś z tutaj obecnych lub bywających oświeci mnie w tej materii - dla kogo wylano asfalt na około 200 metrach ulicy Wspólnej???Dodam, że Wspólna oczywiście nie jest jeszcze skanalizowana i plany przewidują to dopiero na jakiś rok 2012.Komu żle się dojeżdżało do własnej posesji albo zanadto brudził pantofle, że za pieniądze łomiankowskich podatników - w tym także i moje - wylał asfalt na niedużym stosunkowo fragmencie długiej ulicy kończąc tę przedz...
  • Na kogo ?(17)

Kurdę, pogubiłem się> Oprócz Pscoły, nikt nie rozpoczął kampanii wyborczej. Niedługo wakacje/z farbą i wałkiem za pan brat/ a tu, horyzont pusty. Czyżby czekała nas druga kadencja? Nie to niemożliwe, ja chcę jakiegoś odlotowego kandydata na Burmistrza.
  • Artykuł z dzisiejszej Gazet Wyborczej: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3726537.html
  • Od jakiegoś czasu jeżdżę rano ulicą Rolniczą. Codziennie nie mogę wyjść z podziwu obserwując mieszkańców Łomianek żwawo podążających w stronę ul Wiślanej "niezchodnikowaną" stroną Rolniczej. Przecież po chodniku jest i równiej i bezpieczniej. Jaki jest sesns budowy chodników jeżeli i tak z nich nie korzystamy?
  • Podobno nowo ustawiona choinka jest pod czujnym okiem ukrytej kamery, w związku z ubiegłorocznym niszczeniem bombek.
  • Sprawdź, czy twoje poglądy pokrywają się z poglądami partii politycznych. wybory2007.wp.pl/kalkulatorq.html Mój wynik: Twoje poglądy najbardziej zgadzają się z programem: Platforma Obywatelska - 90% zbieżnych odpowiedzi Pozostałe partie: * Lewica i Demokraci - 70% * Polska Partia Pracy - 50% * Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 50% * Polskie Stronnictwo Ludowe - 45% * Samoobrona RP - 40% * Prawo i Sprawiedliwość - 25%

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się