Forum Auto-Moto Prawo jazdy
ZMIEŃ
      kolizja

kolizja

(13 wyniki)
    • Jestem swiezo upieczonym kierowca,nie wiem jeszcze jak zachowac sie w sytuacji kiedy dochodzi do stluczki.Dzis przy probie wlaczenia sie do ruchu,facet wjechal we mnie autem,ruszyl gdy ja jeszcze stalam.Zapytal co robimy,czy wzywamy policje,czy spisujemy czy dogadamy sie.Nie wiedzialam co robic. Podpowiedzcie kiedy wzywac policje,oczywiscie nie mowie tu o wypadkach kiedy ktos zostaje ranny,tylko o normalnych kolizjach drogowych.Kiedy sie spisac,a kiedy brac gotowke za uszkodzone do auto,kied...
    • Byłam uczestnikiem stłuczki drogowej ,zostałam obwiniona za całą sytuację zaistniałą na drodze . Uważam , że do końca nie mogę się z tym zgodzić .Po kurtce przedstawię co się wydazyło: jechałam drogą asfaltową , postanowiłam skręcić w lewo w drogę asfaltową biegnącą przez wieś. Kierunkowskaz włączyłam troche wcześniej ponieważ za mną jechał tir i chciałam go uprzedzić, że będę skręcać .Po dojechaniu do miejsca gdzie główna szosa łączy się z drogą podporządkowaną zajęłam miejsce na pra...
    • Witam, spowodowałem kolizje nie posiadając prawa jazdy, nie swoim samochodem. Mam 16,5 lat, jechałem samochodem mamy mojej dziewczyny, zastepczym samochodem od Fiata (Seicento 2003, 1.1) . Gdy jechalem prosta droga, po obu stronach byli rowerzysci, w pewnym momencie z przewrotno predkoscia wyjechal Fiat Punto, ktory wyminal rowerzyste i jechal srodkiem ulicy. Aby nie potracic rowerzysty zachamowalem, po czym wpadlem w row, 2 razy przekoziolkowalem i zatrzymalem sie po 15 metr...
    • 25.5.2009 Mandat podczas egzaminu - dyskusja (1) Kategorie: » egzamin na prawo jazdy » egzamin praktyczny » mandaty W ubiegłym tygodniu opublikowaliśmy relację z Torunia. Zdarzenie dotyczyło ukarania mandatem i punktami karnymi kandydatki na kierowcę w trakcie egzaminu państwowego. Poprosiliśmy Państwa o komentarz do przedstawionej sytuacji i oto one: RELACJA: Podczas egzaminu na prawo jazdy licealistka z Brodnicy miała stłuczkę. Została ukarana 250-zło...
    • jeśli np.chłopak jest włascicielem samochody i wszystko płaci a ja np jade tym autem sama i powoduje kolizje to czy to prawda ze wtedy on nie dostanie odszkodowania i ze bedzie miał kłopoty ze dał mi auto???
    • Miałem dosyć nietypową przygodę na egzaminie. Otóż doszło do kolizji. Jak sie dowiedzialem od egzaminatora "pośrednio" z mojej winy. Zmieniając pas ruchu przypie..ł we mnie od tyłu autobus... Kierowca autobusu dostał 100 zł mandatu. Jak myślicie czy mogą specjalnie uwalać na kolejnych egzaminach ? BO ku.. gdyby nie to to bym spokojnie zdał.
    • Od pewnego czasu zaczęło przygrzewać słoneczko….. Czy to może być powód, że osoby za kierownicą (nie mogę ich nazwać kierowcami) robią GROŹNE dla życia, lakieru lub blach BŁĘDY na drodze ??? Znów dałem się namówić na pracę za kółkiem autobusu :-) ….. Ktoś ze znajomych (dość dawno temu) powiedział Mi, że jak wciągu „dniówki” nie zobaczę co najmniej trzech kolizji lub wypadków, to uważaj, czy w Ciebie zaraz ktoś nie trafi ! No i faktycznie. W ciągu o...
    • ale jak - aż w Yarisce koło odpadło (na Bródnie ok 18.30) - ciekawe czy w takim przypadku kolejny egzamin jest na koszt Word? oczywiście zakładając że winny był ten drugi samochód - zresztą Yarisa miała tył skasowany
    • Cześć, może nie bardzo na temat, ale kogo polecacie do ubezpieczenia pojazdu (OC+AC) z rozsądnymi składkami dla osoby < 25 lat? Czy są ubezpieczyciele, którzy nie doliczają za ten wiek dodatkowych opłat? Za kontynuację pakietu dealerskiego w Allianz (pakiet straciłam, bo auto ma już 6 lat) z 1500 zł chcą przejść na 4200 !! Dzięki za wszelką pomoc. Agness
    • wczoraj miałem kolizje, ktoś próbował mnie wyprzedzic na uliczce osiedlowej na skrzyżowaniu i progu zwalniającym (zaraz za skrzyżowaniem był założony), za progiem stał samochód na poboczu po przeciwnej stronie połową na jezdni. Gościu musiał wjechać na mój tor i delikatnie mnie obtarł. Zadzwoniłem na policje bo według niego to była moja wina, podczas zgloszania tamten zadzwonił do znajomego policjanta z pytaniem czy jest na służbie bo ma kolizje i żeby podjechał. Policja przyjechała po godzin...
    • Egzamin mam już za sobą, a dzisiaj planuje pojeździć sobie jeszcze ze 2 h z instruktorem. Prawo jazdy odebrałem (brat to de facto zrobił), ale nie mam go przy sobie. Moje pytanie jest następujące; 1. Czy mogę jeźdić bez dokumentu 2. Czy już ewentualnie mogę "zbierać punkty" (cały czas mówimy o jeździe z instruktorem L-ką) 3. Czy w pełni już odpowiadam za wszystko co robię w trakcie jazdy, tzn., ewentualna kolizja, stłuczka itp itd.
    • mojemu N snilo sie,ze umarłam okolicznosci nie sa znane, mnie snila sie jakas dziwna komisja przed ktora mialam sie wytłumaczyc ze swojego calego zycia jakie byly moje zyciowe cele co sie udało a co nie, a dzis w nocy jezdzilam samochodem i wpadlam do rowu powodujac przy tym kolizje z innym samochodem
    • mandat?(5)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się