koncie

(111 wyników)
  • Witam. Założyłem konto na allegro kilka lat temu, około 100komentarzy, zostało zablokowane. Prosiłem o umożliwienie założenie konta na allegro niestety dostałem decyzję odmowną, założyłem konto na allegro jeszcze raz z tym że inny adres znowu około 100 komentarzy i znowu konto zablokowane. Założyłem firmę i chciałem założyć konta FIRMA na allegro, w tym celu wysyłałem listem poleconym wpis do ewidencji, zaświadczenie z zus, zaświadczenie z us, prośba o założenie konta. Niestety nie dost...
  • Witam Prawie dwa lata temu moja dziewczyna zostala oszukana przez oszusta ktory podstepnie przejal jej konto allegro. Oszukal wiele osob na okolo 150000 zl. Wszystko to jednak zrobil sprytnie tak, ze skierowall podejrzenie na moja dziewczyne. Sprawe jednak my zglosilismy na policje, zawiadomilismy allegro, urzad skarbowy oraz pomoglismy w naprowadzeniu na oszusta. Allegro jednak zablokowalo konto allegro mojej dziewczyny i zaraz po tym moje prywatne konto a jako przyczyne podano ze o...
  • 72 godziny to jakaś ściema. Zablokowali mi konto za 3 prośby o zwrot prowizji. Jedna z tego byla pomylona i sprzedający wycofał ja niezwłocznie po mojej reklamacji. Ale konto mam nadal zablokowane i mimo 3 wysłanych wiadomości do allegro (pierwsza TICKET 16128358) mają mnie gdzieś :(
  • Witam Kilka lat temu zalozylem testowe konto podajac inne imie ale dane adresowe i nazwisko prawdziwe.Po 2 latach kozystania z tego konta zmienilem imie i konto zostalo zablokowane.Po kilku mailach z pracownikiem allegro doszedlem do wniosku ze dyskusja nic nie da poniewaz nie moge przeslac dowodu na imie na ktore zakladalem konto. Zalozylem nowe konto na poprawne dane i kozystalem przez ponad rok czasu. Wszystkie naleznosci regulowalem oraz posiadalem tylko pozytywne komentarze. P...
  • Pewnego pięknego dnia ja i moja siostra licytowaliśmy w dwóch różnych aukcjach. Po tygodniu otrzymalismy maila: korzystałeś z dwóch różnych kont i zostajesz zawieszony. Napisałem jaka sytuacja, ale w odpowiedzi dostałem maila z automatu: "Zlamałes regulamin i dostajesz allegrową karę smierci". Założyłem więc drugie konto zmieniając jedną literę w nazwisku np. Adam Kowalski zarejestrował się teraz jako Adam Kowaiski. Przeszło bez problemów ! Znowu sprzedaję i żaden z kupujących n...
  • Witam. Moje konto zostało zablokowane ponieważ zmieniłam dane w ustawieniach. Dokładnie to zmieniłam imię męża na moje aby nie tłumaczyć się ciągle na poczcie kim jest dla mnie Pan X. Wiem, że to niezgodne z regulaminem ale czy mam się pożegnac z kontem i założyć nowe czy raczej mi odblokują? I czy ja albo mój mąż będziemy mogli w ogóle założyć konto? Może ktoś też wpadł na taki genialny pomysł i jakoś z tego wybrnął? Pozdrawiam i z góry dziekuję za odpowiedzi.
  • Proszę o pomoc.Mój login na allegro to KWIATEK-75. Złamałam regulamin allegro,założyłam dwa nowe konta pomimo blokady za brak opłaconego pierwszego konta.Pisałam maile poprzez formularz kontaktowy.Dostałam odpowiedź że oprócz tego naruszenia istnieje jeszcze udostępnienie konta innemu użytkownikowi.Razem z mężem logowaliśmy się na allegro z tego samego komputera,każde na swoje konto.Nie licytowaliśmy,nie podbijaliśmy,nie złamaliśmy regulaminu celowo.Tym bardziej że mąż przestał sprzedawać na...
  • Niedawno przeprowadzilam sie do wynajmowanego mieszkania...zalozylam konto na allegro dostalam maila ze wyślą list o dokonczenie aktywacji etc- po paru dniach dostaje info ze list zostal wyslany a jeszce tego samego dnia ze konto jest zablokowane...dlaczego??? nawet nie zdarzylam z niego skorzystac...(!!!)paranoja
  • Witajcie! Dopiero dziś trafiłam na to forum i zobaczyłam, jak tu życie kwitnie :) Przy okazji poczytałam sobie wątki i aż mnie zmroziło! Okazuje się bowiem, że (chyba tego jakimś cudem nie doczytałam w regulaminie) nie można zmieniać danych w koncie, nawet wówczas, gdy chodzi o zmianę imienia osoby zarządzającej, a nazwisko pozostaje to samo. Mam właśnie taką sytuację. Mój mężczyzna założył kiedyś konto, z którego korzystałam tylko ja, więc aby nie tłumaczyć sprzedającym za każdym raze...
  • prosze o pomoc wczoraj zrobiłam wpłate na konto za wtstawione przedmioty zawsze po godz na maila przychodziło potwierdzenie do teraz nic nie ma? a konto nadal ze jest zaległość jak to wyjasnic pomoze ktoś?
  • Witam proszę o jakąkolwiek pomoc w sprawie zawieszonych kont na allegro "pook" , "OUTLETSHOP" i "vila-sklep-pl" i innych zarejestrowanych na mnie lub moją firmę prywatne przeżyję ale z firmowymi ciężko mi się pogodzic . Dostałem w niedziel info o zawieszeniu kont + usunięcie z programu SS troszkę sie podłamałem bo argumentem do zawieszenia było rzekomo "Niedozwolone jest przebijanie ofert w swoich aukcjach bądź aukcjach innych Użytkowników, mające na celu sztuczne zawyżenie ceny ...
  • Witam i proszę o poradę. Brałem udział w aukcji, kupiłem przedmiot i zdecydowałem się na przesyłkę za pobraniem. Na następny dzień dostałem wiadomość od Zespołu Allegro, że konto sprzedającego zostało zawieszone i prosi się o wstrzymanie wpłat do czasu wyjaśnienia sprawy! Przy okazji przy koncie zaczęły pojawiać się negatywne komentarze odnośnie oryginalności sprzedawanego towaru! Nie odebrałem przesyłki na poczcie więc wróciła do sprzedającego! Dzisiaj otrzymałem wiadomość od sprzedawc...
  • mam już od jakiegoś czasu prywatne konto na allegro. Jednak kilka dni temu w pracy dostałam propozycję żeby wystawiać również firmowy towar z mojego komputera(praca po godzinach)na firmowym koncie. I tu moje pytanie czy jak będę przeskakikwała z jednego konta na drugie nie bedę miała problemów.Te dwa konta sa na różne dane jedno jest moje drugie na szefową
  • Witam serdecznie Prosze o pomoc. otwieram dzisiaj maila a tam info o blokadzie konta. nie bardzo rozumiem dlaczego. Wczesniej dostalam info o tym zeby uzupelnic dane do faktury zeby byly takie same jakdane adresowe (cz jakos tak). Tak więc zmienilam w sumie nie duzo bo tylko usunela nawias w ktorym bylo napisane "Zielonka (koło Warszawy)". Dodam ze korzystam z tego konta od ok pol roku i wszystko do tej pory bylo ok.Dodam ze to jest TYLKO i wylacznie moje konto, zalozylam firme ...
  • Witjacie! Najpierw było tak: Mąż miał założone konto na allegro. Mąż nie ma swojego konta email- korzystał z mojego -tylko do zakupów na allegro. Jakie było jego zdziwienie że zablokowano mu konto bo podobno JA z niego korzystałam... (mamy wspólność majątkową wiec decyzję o zakupach podejmujemy razem - a moze robić zdjecia dla Panów z allegro ze to mąż siedzi na aukcjach????) No to mówie- drogi meżu to założę na siebie konto i ja teraz bede licytować. Kupiłam pare rzeczy- racz...
  • Mialam dlugo konto na allegro konto z pozytywnymi komentarzami dodi67 , zmienilam miejsce pobytu i od tej pory zaczely sie problemy gdyz w domu i biurze korzystamy z tych samych komputerow . Konto zostalo zawieszone gdyz poniektore osoby ktorym nie chcialam sprzedac mojego towaru braly udzial w moich licytacjach ,,tak to prawda .przyznalam sie do tego mimo ze przed zawieszeniem konta nie wiedzialm o tym .Zrobilam dochodzenie . z 2 kont byly napewno licytowane moje przedmioty i ...
  • Panie Macieju, zgodnie z tym co Pan pisał w wątku "Allegro podane do sądu" proszę o oddanie mi konta o numerze UID 761. Konto zostało zarejestrowane na mnie, a teraz należy do kogoś innego. Jak to jest możliwe? Pisał Pan m.in.: "Konto pana Macieja zostało zablokowane, ponieważ nie jest jego własnością. Należy do osoby, której dane zostały podane podczas rejestracji" OK. Podczas rejestracji zostały podane moje dane. "własność konta jest z finanosowo-prawno-karnego punktu widzenia...
  • Mam konto na Allegro, które nie może być uzytkowane w świetle obowiązujących przepisów.Zastanawiam się nad likwidacją tego konta. Mam jednak pytanie zanim złożę formularz o adnotacje na karcie użytkowanika. Z uwagi na fakt, że nazwa użytkownika jednoznacznie kojarzy się z działąjącą firmą chciałabym wiedzieć czy lepiej pozostawić konto martwe bez logowań czy też zwrócić się o usunięcie danych i rozwiązać umowę.Właśnie z powodu nazwy klienci będą wielokrotnie trafiać na to konto,...
  • Kilka dni temu mojemu mężowi przyblokowali konto. Co prawda nie bez jego winy, ponieważ kilka misięcy temu zmienił dane kontaktowe na moje, ponieważ to ja prowadziłam wszelkie sprawy związane z kupowaniem na tym serwisie. Konto zostało bezpowrotnie zablokowane, pomimo deklaracji przez mojego męża chęci zmiany danych na poprzednie. W mailu od pani Pauliny Strugarek było napisane, iż "Jeśli Pańska żona chciałaby korzystać z Allegro, winna założyć własne konto, na swoje dane osobo...
  • Hmmm, no właśnie. Sprawa jest tego typu - od około 3 lat sprzedaję na allegro, ale nie mam swojego konta, loguję się na konto męża. Wszystkie dane są na niego, jedynie dane w mailu po wygraniu aukcji, który otrzymuje zwycięzca, są moje, z moimi danymi i moim numerem konta. Adres mailowy jest również męża. Czy to jest zgodne z regulaminem? Wydaje mi się, że mąż i żona to jedno?? :) Jeśli on nie ma nic przeciwko temu... Czy mogę się obawiać blokady konta?? Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się