-
Znacie jakieś konta bankowe, ciężkie do namierzenia przez poborcę?Jakiś mało znany bank, lub nowa usługa bankowa, najlepiej przez neta.
-
Przedstawię sytuację i proszę o pomoc.
W tym miesiącu po wpłynięciu wynagrodzenia na konto bankowe okazało się,ze z banku nie idzie wypłacić żadnych pieniędzy,nawet złotówki.Po wizycie w banku okazało się,ze konto było już zajęte wcześniej przez US i wypłacono już z niego całą kwotę wolną od zajęcia.W tym miesiącu osoba mająca to konto pozostała bez środków do życia.Jest to moja sąsiadka, osoba samotna nie mająca innych dochodów a ma do opłacenia rachunki,mieszkanie no i cały miesiąc do prze...
-
W 2004 w dawnym Lukas Banku wziełam pożyczkę w koncie w wysokości 9 tys.
Była ona regularnie spłacanai odnawiana co rok,bo wtedy pracowałam.
W 2009 zrobiłam córkę współwłaścicielem lub pelnomocnikiem, dokładnie nie pamiętam.
Potem straciłam pracę,której nie mam do dziś.
Lukas Bank przeszedł w Credit Agricole.
Wczoraj przysłali listami zwyklymi wezwanie do zaplaty do mnie i do córki.
Ja nie pracuję, córka tak i nie chciałabym,żeby była narażona na jakieś problemy i np komornika.
Nie kon...
-
Witam, mam zablokowane konto w ING egzekucja komornicza Orange ;( na to konto wplywaja alimenty oraz zasilek z mopsu sa to rzeczy ktore nie podlegaja zajeciu. Dzwoniac do kancelarii zapytalam jak mam pobrac te swiadczenia ktore nie podlegaja zajeciu komornik odparl krotko ze to on o tym zadecuduje czy cokolwiek dostane i ze mam mu przeslac wyciag z konta z ostatniego pol roku...czy on ma racje tak postepowac i zadac ode mnie wyciagu?
-
Dziś będąc w banku dowiedziałam sie se mam komornika że wpłynęło pismo do banku dn 22.04 moje pytanie jest takie czy od 22.04 mogę wypłacać normalnie kwotę wolną od zajęcia czyli czy około 12 tys czy ta wolna kwota jest liczona od chwili założenia konta? Na konto wpływają alimenty nie mam możliwości by ex wpłacał je na poczcie. Czy dopiero po przekroczeniu kwoty tych 12 tys bede miała minusowe konto? Przepraszam za "masło maslane"ale jestem zdenerwowana. Czy zasiłek dla bezrobotnych podlega z...
-
]Mój mąż ma długi w US i ZUS. Nadal prowadzi działalność gospodarczą. Ja jestem zatrudniona na etacie. Nigdy nie prowadziłam działalności wspólnie z mężem, ani nie byłam jego pracownikiem. Ostatnio ZUS i US (wspólnie) zajęły moje konto bankowe, na które wpływa wynagrodzenie za pracę. Ustalono kwotę wolną od zajęcia w wysokości około 10 000 na rok. Wysokość zadłużenia to 30 000.
Byłam wyjaśniać tą sprawę w US. Poinformowano mnie, że wysokość tego zajęcia, to po części pomyłka, gdyż o ile mog...
-
czytając dzisiaj blog pewnego windykatora o zajęciach kont, nasunęły mi się pytania:
komornik może namierzyć nasze konto bankowe, gdzie wplywa pensja na dwa sposoby:
-wysyłając do każdego banku zapytanie
-wysyłając zapytanie do naszego pracodawcy, na jaki rachunek przelewa wynagrodzenie dla pracownika.
w bankowości istnieje coś takiego jak elektroniczna portmonetka (karta pre-paid, oferuje ja m.in. bzwbk, citibank, ing, bre). kupując taka kartę, kupujemy ja na okaziciela. kartę taka ...
-
Parę dni temu dowiedziałem się że komornik zrobił mi na moim koncie bankowym ujemne saldo na kwotę -8500(tyle wynosi dług).Na konto wpływa jedynie wynagrodzenie w kwocie 1800 złotych a ja jestem jedynym żywicielem rodziny,żona nie pracuje,mamy4 niepełnosprawnych dzieci,pomóżcie,co mam i mogę zrobić
-
Witam!
Od jakiegoś czasu komornik zajmował część wypłaty, pozostawiając 950zł, które wpływały na moje konto. Teraz dowiaduję się, że zajął moje konto i je zablokował. Zostałam bez środków do życia. Czy komornik ma prawo zająć wszystkie moje środki? Czy nie mogę wypłacać żadnych pieniędzy? Jak odzyskać możliwość pobierania środków? Co z kwotą wolną od zajęcia? Mam konto ror. Część pieniędzy z wypłaty komornik otrzymuje bezpośrednio z zakładu pracy, ale na moje konto wpływają także alimenty, k...
-
Witam serdecznie,mam zajęcie egzekucyjne na osobistym koncie,dzwoniłam do banku,bank nie może jej zdjąć. Mam pisać do komornika,czy jeszcze coś mogę zrobić? Na konto wpływają mi alimenty i zasiłek rodzinny,czyli pieniądze dziecka. Czy oprócz komornika mogę się zwrócić do kogoś jeszcze?
-
Witam ,
zwracam się z prośba o pomoc , mam zajęcie komornicze konta bankowego z tyt Zus oraz niezapłaconej fv. Problem polega na tym ,ze od ponad roku na koncie zablokowana jest kwota 20 tys zł , zobowiązania nie są przekazywane , ponieważ komornicy nie moga się ze sobą porozumieć - tak twierdza w banku . Co w związku z zaistniała sytuacja mogę zrobić aby uruchomić te pieniądze i zacząć spłacać swoje zobowiązania. Dodatkowo paradoksem jest fakt ,ze u komornika spłaciłem już jedno zobowiązan...
-
Proszę o informację- moja znajoma otrzymała pismo od komornika o zajęciu konta bankowego w związku z tym mam pytanie ile z konta może zabrać komornik?Na konto wpływa wypłata jej męża w wysokości ol.1500 zł miesięcznie .Będę bardzo wdzięczna .
-
Mam duże dlugi, jestem bezrobotna,komornik wszedl na konto mojego doroslej córki
Nie jestem upoważniona do córk konta i nigdy nie bylam.
Mialyśmy tylko kiedyś wspólne konto w euro,ale już jest zamknięte.
Córka jest upoważniona do zalatwiania moich spraw.
Na jej konto wplywa duża wyplata,mieszka ze mną,ale towszystko.
Czasami oplacala ze swojego konta moje różne oplaty i pewnie dlatego komornik je znalazl.
Niedlugo będzie miala wyplatę i zwrot za delegację zagraniczną.
Czy to jest w por...
-
Cześć wszystkim :)
czy jeśli mój pracodawca przelewałby moje wynagrodzenie zamiast na moje konto bankowe, to na konto osoby trzeciej, to czy mój komornik może tej innej osobie zająć/zablokować konto?
Od razu napisze, ze nie uchylam sie od spłaty swojego długu, ale na tą chwile po prostu nie mam innego wyjścia...
Z góry dziękuje za odpowiedzi
-
Dostaje codziennie smy podpisane getBACK. Żądają natychmiastowej wpłaty 20 zl i podają numer konta. Nie ma żadnych informacji za co ma być wpłata. Czy ktoś zna tę firmę? Czy wolno im wysłać te smsy?
-
Mam pytanie - jeśli komornik zablokuje konto za dług - pożyczkę i nakaże Bankowi przelewanie wszystkich wpływów na jego konto, a jedynymi wpływami na konto są świadczenia z Mops-u tzn. alimenty i rodzinne - które nie podlegają zabraniu, to jak wygląda sytuacja? jak odblokować konto? proszę o szybką odpowiedz.
-
Zobaczcie to
podatki.onet.pl/fiskus-sprawdza-nawet-rodzinne-przelewy,19923,4792800,1,prasa-detal
-
firmowe , jeżeli mając zadłużenie w podatku vat ok 10tyś zł wpłaca się poborcy jakieś niewielkie kwoty co miesiąc np 500zł ?
-
Witam
Urząd skarbowy zajął mi konto za mandat, a oczekuje przyjścia pieniędzy z rozliczenia rocznego.
Moje pytanie czy pieniądze normalnie przyjdą czy najpierw muszę zapłacić dług?
-
Komornik zajął mi konto,na które w pływa zasiłek z MOPSU w wysokości 638
złotych. Ile procent z tego może zająć komornik?