konieczny

(15 wyników)
  • Trafiłam z małą {3 lata} trochę z przypadku do alergologa. Mała miała chyba skazę, chciałam odstawić bebilon pepti . Testy skórne wykazały alergię na orzechy , z krwi wszystkie pokarmy klasa 0 ale wyszły jakieś ślady intensywności. No i pani dr kazała podawć zyrtek , bo podobno widzi,że mała jest alergikiem. Ale córka nie ma takich typowych problemów jak alergicy- niezidentyfikowane choroby[kaszle, katary], wysypki, ma jedynie sychą skórę. No i nie wiem w sumie co ten zyretk ma niwelować. N...
  • Dziewczyny kiedy konieczny jest nebulizator ? .Jeśli alergię / na pleśnie i grzyby / zdiagnozował lekarz na podstawie wywiadu i zalecił zakup nebulizatora to powinnam niezwłocznie go kupić ? Po prostu nie wiem co robić :( I jaki kupić w razie czego ... Czy można go kupić na raty ? 300 zł jednorazowo to nie na moją kieszeń , niestety . Pomóżcie . Lizbetka
  • dziecko 2lata silny alergik pokarmowy,je elecare i ryz wszystko inne uczula daje mu też marchewke i brokuły ale tego pewna nie jestem na 100%czy nie szkodza.Juz hemoglobina od takiej diety mu sie pogarsza jeszcze w normie ale juz co badanie to słabsza.Gastrolog zalecił by wprowadzic ketotifen tabletki i rozszerzać diete bo dziecko coś jeśc musi i jeszcze kreon zalecił.Wiem ze leki antyhist.kamufluja tylko objawy alergii ale wyjścia nie mamy.Czy u was podczas brania antyhistaminowych leków uda...
  • Dołączam do mam dzieci alergicznych. Moja mała ma 2,5 mies. i odkąd skończyła miesiąc pojawiły się wysypki na buzi, a potem na rączkach (AZS). Jestem na diecie: marchewka, buraczek, ziemniaczek, indyk i wieprz. Najbardziej martwi mnie nakaz alergologa wyrzucenia z domu kwiatów (pleśnie) i kotów (sierść). Czy to jest naprawdę konieczne??? Przecież to jest alergia pokarmowa. Jakie mogą być konsekwencje niezastosowania się do tego nakazu? Proszę o poradę doświadczone mamy.
  • Po kolejnej nieudanej próbie z Nutramigenem (wcześniej odpadły Bebilony i soja) nasza doktor zaproponowała, coby w ogóle zrezygnować z mleka. Wojtek ma 10 m-cy i odstawia się od piersi, co chcę wykorzystać i nie przeciągać karmienia wątpliwej jakości, bo od dawna jadę na trzech warzywach i wodzie. Trochę się obawiam takiego niepopularnego posunięcia, bo to w końcu jeszcze niemowlak, ale doktor zapewnia mnie, że to w 100% bezpieczne. To ciągłe bodźcowanie hydrolizatami na tyle Małe...
  • Zrobilam mojej 2 llatce badanie kalu (posiew, pasozyty i grzyby). Z posiewu wyszedl gronkowiec zlocist, z wynikiem dostalam atybiogram, czy podanie antybiotykow jest koniecznie? moze sa inne sposoby? Czekam jeszcze na wyniki pasozyto i grzybo - mam nadzieje ze nic juz nie znajda. Jeszcze jednno pytanko, czy tez gronkowiec ciezko sie leczy? pozdrawiam
  • Drogie mamy Mam pytanie, czy coś może wyglądać jak ukąszenie oprócz ukąszenia? Koleżanki córka od jakiegoś czasu (ok. pół roku) miewa co jakiś miesiąc/dwa coś, co wygląda jak ukąszenie z silnym odczynem. Zaczerwienione plamki z krostką w środku - suche, nieropiejące. Swędzące. Po kilka na twarzy i rękach. Pojawia się nagle. Utrzymuje się od tygodnia do dwu. Dwu dermatologów stwierdziło, że to ukąszenia. Ale koleżanka ma wątpliwości, dlatego pyta, czy to może być coś innego. Spotkałyści...
  • Błagam pomóżcie!!! Od rana miotam się i nie wiem, co robić. Mój 6m Antek ma początek zapalenia ucha i ropny katar (kompletnie zatkany od trzech dni plus wysoka gorączka) Nie chcę jechać do szpitala (już to kiedyś przerabialiśmy i skończyło się nietolerancją laktozy i jeszcze silniejsza alergią) Wczoraj próbowaliśmy leczyć go antybiotykiem doustnym (tabletkami Rulid rozpuszczanymi w wodzie - niestety każda próba kończyła się wymiotami) Lekarze mowią, ze przy jeg alergii żadne antybiotyk...
  • moja coreczka ma 8,5 miesiaca mielismy historie z kupami odparzeniami wymiotami, i czerwonymi policzkami ... no wiadomo teogolne objawy odkad pijemy od kilku dni bebilon pepti 2 jest znaczna poprawa kupy normalne w normalnych ilosciach pupa i buzia ok ...ale co z tego jak mala juz drugi dzien strajkuje i nie chce go pic brakuje mi dnia zeby ja przeglodzic i zmusic w ten sposob do wypicia ... jest uparta w diecie mamy rowniez sinlac ktory uwielbia ...i na ktorego czeka ! ale pisze ...
  • wczoraj na forum był post skierowany do mnie, w którym emama prosiła mnie o radę. Nasza dalsza rozmowa miała odbywać się na "gazetowym" - niestety nie pamietam nicka tej mamy, więc nie mogę do niej napisać - post został usunięty. Czy koniecznym jest usuwanie postów z prośbą o pomoc?
  • Witam Pediatra z przychodni rejonowej poprosiła abym przyniosła zaświadczenie od alergologa dziecięcego , potwierdzające alergie na białko mleka krowiego u mojego dziecka. Dostałam nawet skierowanie i wszytko fajnie tylko ,że jakakolwiek próba umówienia się na wizytę w ramach NFZ w tym roku (jest dopiero kwiecień) jest niemożliwa. W związku z tym postanowiłam szukać prywatnie i tu moja prośba - czy ktoś może mi polecić jakiegoś alergologa , który przyjmuje na terenie Warszawy i bez problem...
  • Witam, Mój synek ma 17 miesięcy i ma prawdopodobnie "delikatną" alergię. Sporodycznie reaguje wysypką (prawdopodobnie na proszek). Ma szorstkie poliki. Moje pytanie jednka dot. usuwania objawów. Jak mogę poradzić sobie z poddrażnieniem po paszką. Zrobiła się już prawie ranka. Nie jestem pewna czy to alergiczne czy może nie wysuszyłam go dobrze po kąpieli. Skórka jest zaczerwieniona i zaczyna pękać. Smaruję sudocremem i sypię pudrem nivea (nie ma reakcji alergicznej na te kosmetyki). ...
  • Witajcie! Wczoraj byłam z synkiem (20 mieś) u arelgologa. Trafiliśmy tam ponieważ od pażdziernika małego męczą nawracające katary, kaszle i chrapanie w nocy. Do tego doszły zmiany skórne- skóra sucha, łuszcząca się i dziwna zmiana na przedramieniu, którą diagnozujemy od września. Byliśmy u dermatologów, pediatrów a nawet u onkologa. Po zrobieniu USG okazało się że nie jest to żadna typowa dolegliwość dzieci w tym wieku, więc czekamy na biopsję, dobre to,że nie jest to napewno nic ...
  • Witam, Moja córeczka ma 6 msc, w drugim msc okazało się, że ma skazę białkową, wyeliminowałam mleko i przetwory i jest ok, karmię piersią a dodatkowo je już od dawna słoiczki i owoce (wszystkie dozwolone w tym wieku za wyjątkiem tych które zawierają mleko) i nic się nie dzieje chciałam wprowadzić jej kaszki na mleku modyfikowanym nutramigen ale to mleko jest wstretne i ja sama bym go nie zjadła w związku z tym mam pytanie czy skaza może z wiekim minąć czy mogę próbować wprowadz...
  • mam czterotygoniowego synka któremu straszni wysypało buźkę jeden lekarz powiedział że to bakteria gronkowca i kazała dwa razy dziennie smarować buzie locoidem z tego co wycztałam jest to dość inwazyjna masc sterydowa i zostawia stałe zmiany na ciele po dłuższym stosowaniu ja ją juz stosuje 6 dni. postanowiłam skonstować to z lekarzem dermatologiem , który bardzo zdziwił sie ze ktos takiemu maleństu przepisal locoid i zalecił przez 5 do 7 dni stosować travocort który również z t...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się