Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      konieczny

konieczny

(12 wyniki)
    • Wątek absolutnie nie na to forum tylko na jakieś babskie ale co tam - tam nie mam znajomości a tu większość ludzi lubię, więc... Co jest absolutnie konieczne do ślubu? Oprócz kandydatów i księdza oczywiście :) Plan minimum poproszę Pzdr ciepło Vicca
    • Wiekszosc malzenstw przy rozstaniu probuja przeciagnac dzieci na swoja strone, zachowac prawa do widzenia (ojcowie) zatrzymac dzieci na stale przy sobie (matki). I teraz pytanie czysto teoretyczne, coz by sie stalo gdyby taka zona oswiadczyla mezowi, ktory dla innej porzuca ja: - kochanie bierz dzieci ze soba do swojego nowego zwiazku, ty miales czas i ochote na poznanie nowej panienki, podczas gdy ja siedzialam z dziecmi w domu i czekalam na ciebie, teraz ja chce byc wolna, by...
    • Witam, chcę zaprosić na forum o poetyckiej nazwie Currently Bad Karma, czyli forum tych, którzy aktualnie są pod wozem czyli dopadła ich zła karma. Można sobie ponarzekać i podostarczać wsparcia w czasie dopóki się owa nie wypali. A tak poważnie, to forum to jest przewidziane jako grupa wsparcia dla osób samotnych i/lub po rozstaniach, toksycznych związkach itp. (acz nie koniecznie i nie przymusowo). Nie jako konkurencja dla Psychologii, ale jako miejsce bardziej kameralne i spok...
    • Rzuciłam okiem na wczorajsze, sopociane, top-trendy. Wygrały SiStars, które uwielbiam z racji rytmu, głosów, łysych łepków i ... siły. Czy czytające forum panie potrzebują wspólnoty kobiet? Nie w opozycji do mężczyzn w ogóle, ale na pewno w opozycji do szowinistycznej grupy m., a NA PEWNO, aby poczuć swoją siłę?
    • witam wszystkich. moze mi cos doradzicie? jestem zbyt wrazliwa, przejmuje sie drobiazgami. np. tym, ze ktos zazartowal w taki sposob, ze "ten arogant ma mnie za kretynke?", albo tym, ze wedlug kogos mam zbyt malo znajomych, i tym, ze zrobilam blad gram. podczas ostatniej rozmowy z kims. ogolnie, wiem, ze nikt doskonaly nie jest, a takie bzdurki powinno sie wybaczac - sobie i innym, ale sprawia mi to troche trudnosci: w rezultacie trudno sie otwieram i jestem raczej krytyczna w...
    • W orzeczeniu od psychologa bylo napisane,ze mam organiczna dysfunkcje OUN ( robilam jakies testy pamieciowe)-niestety psycholog za bardzo nie wytlumaczyl mi o co w tym chodzi,a na internecie nie znalazlam zadnej wiekszej definicji tego schorzenia(urazu) oprocz tego,ze wystepuje przy roznych uposledzeniach i chorobach.Czy ktos wie cos wiecej na ten temat?Moze rowniez to mial? Co to takiego wlasciwie jest i jak wplywa na zycie-osobowosc?
    • Zagladam tu i tam, przypadkiem oczywiscie, tu podoba mi sie bardziej niz tam. Pozdrowienia P_
    • Witam! Wielokrotnie zastanawiałam sie, czy pedagogiem szkolnych sa ludzie po studiach psychologicznych, czy po jakichś innych. Czy ktoś mógłby mnie oświecić :). Pedagog szkolny = psycholog, czy niekoniecznie?
    • Nie sadzicie ze przyszla pora, abyscie zamiescili ostrzezenie na glownej stronie forum w postaci widocznego banera ktory by ostrzegal bywalcow forum przed potencjalnymi zboczencami. Cos w rodzaju "Uwaga, osoba z ktora rozmawiasz, niekoniecznie jest osoba za ktora sie podaje. Zalecamy ostroznosc, szczegolnie w kontaktach prywatnych" - albo cos w tym stylu. Mysle ze rozwiazalo by to wiele konfliktow, nieporozumien i oczywiscie moze uchronic gazete przed syfem w przyszlosci typu "Po...
    • Z jakiego zwykle powodu sad wnosi o zbadanie zasadnosci pobytu pacjenta w szpitalu psychiatrycznym? Czy jest to normalna procedura czy tylko uzywana w okreslonych przypadkach? W jakich - bardzo prosze o pomoc w wyjasnieniu.
    • Czy jest jakieś forum dla osób samotnych, którym niekoniecznie śpieszy się do zawarcia parnerskich znajomości, które mogłyby swobodnie porozmawiać i wymienić ze sobą rózne poglądy? Mam 25 lat, nie mam tej drugiej połówki... i nie chcę na siłę jej zdobywać. Podajcie jak możecie linki. Dziekuję za pomoc. Pozdrawiam
    • Osoby z mojego towarzystwa, wprawdzie niezbyt gorlwie praktykujące i niekoniecznie przestrzegające przykazań, ale katolicy wszak, mają dziwną tendencję do dziwienia się "Jak to on/ona jest niewierzący? Przecież to taki porządny człowiek". Dziwi mnie to, że traktuje się niewierzących jakby byli podejrzani, a przecież to ich najprywatniejsza sprawa, w co i czy w ogóle wierzą, skoro żyją uczciwie. Skąd taki stosunek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się