Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      konieczny

konieczny

(12 wyniki)
    • Pan prawnik zapomnial dodac ze sa to straty "wirtualne", takie same jak strata wyborczej ze jej dzis nie kupie bo przeczytalem notke tutaj. A i tak bym dzis nie kupil, wiec gdzie tutaj strata? Ja wiem wiecej, Agora nie dostala mniej niz gdyby dostala w sytuacji nieudostepnienia mi tej informacji. Pytam sie i domagam odpowiedzi GDZIE jest ta strata?
    • O co tu biega?
    • Tak tak to Kaczyński swoimi podłymi podstępami wrobił biednego Zbycha i Mira w rozmowy na cmentarzach i stacjach benzynowych. Pytanie do przemyślenia: Jeśli aferę hazardową wykryłoby ABW, materiały na ten temat wydrukowała Gazeta Wyborcza a jej główny bohater miał na nazwisko Ziobro to czy szef ABW zostałby zwolniony?
    • Ateizm wcale nie jest w Polsce zjawiskiem rzadkim, ile często skrywanym. Czynnik autocenzury w badaniach religijności jest większy niż zakładają socjologowie. Grupa tzw. niewierzących - praktykujacych, to niestety całkiem sporo pośród naszych rodzimych katolików.
    • K.Katolicki znowu chce mieszać w życiu wszystkich.Niech zajmą się swoimi wyznawcami którzy powinni postępować zgodnie z zasadami wyznawanej wiary.Wara od innych oraz od mieszania się w prawo Państwa.
    • konieczny jast wyjazd na Ukraine Lecha Kaczynskiego. Na pewno im pomoze i doradzi. Tak jak w Gruzji....
    • Proponuję umieścić powyższy artykuł w kanonie lektur obowiązkowych każdego Polaka. Zwłaszcza dla decydentów.
    • Wacek, Wacek. Staczasz się. Jak Jelcyn...
    • Dobrze, że interweniował, bez dwóch zdań. Mam jedno pytanie. Dlaczego tego nie można było zrobić wcześniej?? Dlaczego jeden Sędzia widzi sprawę tak, a inny siak?? Przecież jest to cały czas jedna i ta sama sprawa. Odpowiedź jest mimo wszystko bardzo prosta. Prawo i Sprawiedliwość po prostu ZOBOWIĄZUJE.
    • Na jaki wyrok moglby liczyc Polak, ktory w Polsce zranilby Palestynczyka z legalnie posiadanej broni w sytuacji wykluczajacej tzw. obrone konieczna, ale przy zalozeniu silnego afektu?
    • Taki dlugi felieton, ktory by mozna strescic prostym stwerdzeniem, ze premier Tusk przyjmie i porzuci kazda ideologie by utrzymac sie przy wladzy. Jego pragnienie wladzy jest rowne pragnieniu Kaczynskiego, a moze i wieksze. Pewne zapowiedzi bylo widac po pierwszym roku administrowania (no bo przeciez nie rzadzenia) Polska. Dajcie nam 500 dni, a pokazemy ile sie da wprowadzic nowych podatkow i jak predko mozemy potraktowac swoj program jako makulature.
    • No proszę już w pierwszym zdaniu dowiadujemy się, że "Młodzi ludzie, którzy przyjechali do Kolonii na XX Światowe Dni Młodzieży, niekoniecznie mają zamiar przestrzegać katolickich dogmatów." Pewnie autor tekstu chciałby, aby to była prawda ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się