Forum eDziecko Porozmawiajmy Zakupy
ZMIEŃ
      konieczny

konieczny

(26 wyników)
    • wiem ze brauny to najlepsze termometry ale te kapturki i wizja ich ciągłego kupowania skutecznie mnie odstrasza:( może macie inny sprawdzony termometr (najlepiej taki do czoła)w cenie do 100złbez konieczności używania kapturków?
    • zaraz chyba zwariuję! od trzech tygodni szukam idealnej spacerówki dla mojej 7 miesięcznej córki i chyba takiej nie ma !!!! :((( zalezy mi przede wszystkim, zeby miala: - rozkladane plecki do poziomu - regulowany podnozek - palak - niskie raczki bo nie za wielka jestem :) - byla lekka i jak najmniejsza po zlozeniu - za max. 700zl okazuje sie, ze moje wymagania sa za duze !!! wiec musialam wykluczyc jedna rzecz i chyba teraz najbardziej widzi mi sie maclaren techno xt, ale on pa...
    • mam pytanie, czy kupując fotelik samochodowy warto zaopatrzyć się w bazę do niego? dodam, ze mam starszy samochód i fotelik będzie mocowany pasami. Podobno baza zwiększa bezpieczeństwo? A jakie są Wasze doświadczenia?
    • Witajcie! Właśnie oczekuję lutowego maluszka i zastanawiam się nad zasadnością zakupu leżaczka. Czytałam sporo o komforcie używania takiego leżaczka ale też spotkałam się z opinią, że maluch nie powinien w nim pozostawać dłużej niż dwie godziny "pod rząd" i że taki okres czasu może z powodzeniem spędzić w foteliku samochodowym. Ja mam jednak obawy co do wpływu takiego rozwiązania na zdrowie (kręgosłup) dziecka - czy fotelik samochodowy jest bezpieczny i czy jeśli już to czy musi ...
    • Kupilam wozek chicco tech 4wd poniewaz bardzo mi sie spodobał i teraz mam dylemat czy moj dzieciaczek nie jest jeszcze za maly na podroze takim wozkiem jakos nie lubie gondoli a bardzo chcialabym wychodzic z nim na spacery czy 2 miesiecznego bobasa trzeba wozic wylacznie w gondoli??
    • Czy jest ktos,kto nie posiadal krzeselka do karmienia i przezyl? krzeselko przydaje sie do karmienia-w tej chwili karmie lyzeczka 9 mies.blizniaczki na rekach i dajemy sobie rade.pomalu powinnam myslec o krzeselkach.Na nim dzieci moga siedziec przy stole i tu jest problem,wiekszosc czasu z dziecmi przebywam w pokoju ,a nie np.w kuchni,w celu omijania mojego ojca,ktorego nie trawie,a ktory lubi przesiadywac jak nie na podworku to w kuchni i nie wyobrazam sobie,abysmy siedzialy pr...
    • Zastanawiam się nad kupnem wózka i chcę kupic X - lander x2 albo Quinny Freestyle, ale nie mam w planach dokupować gondoli!!! Czy mój pomysł kupna samego wózka spacerowego, no i oczywiście fotelika - nosidełka jest złym pomysłem ???? Fotelik będę mogła zamontować na wózku, bo jest taka opcja. Gondola jest aż tak KONIECZNA???
    • Witam, mam zamaiar kupić dla 2,5 rocznej córki laufrada. Poczytałam, mam na oku 2 modele. Jednen z nich (droższy) ma pompowane koła. W zasadzie tylko tyle różni go od tego drugiego. Stąd moje pytanie - czy pompowane koła są zdecydowanie lepsze od tych piankowych? Czy można odpuścić i zdecydować się na tańszy model? I jeszcze jedno - do wysokość siedzenia na 43 cm do jakiego wieku dziecka mniej więcej wystarczy?
    • Właśnie kupiliśmy rower dla córki Merida Rhino 16 z bocznymi kółkami. Wydaje się bardzo stabilny i zastanawiam się czy dziecko powinno jeździć w kasku? Jeśli tak to jaki polecacie?
    • Czy któraś z Was praktykowała wożenie "letniego" dziecka w Atlantico bez gondolki? Bardzo proszę o odpowiedź. Poza tym przy okazji zapytam, które elementy tapicerki z Navetty można demontować do prania? Tylko spód, czy również boki? Budkę chyba nie? Z góry dziekuję!
    • Pytanie jak w temacie - czy rożek jest w ogóle potrzebny?? Przydaje się?? Bardzo się przydaje?? Czy jest konieczny w szpitalu?? Bo słyszałam, że szpitale "lubią" jak dla dziecka ma się rożek. No i jeśli już kupować rożek to jaki?? Usztywniany? Z wkładem kokosowym czy zwykły?? Czy taki wystarczy : www.tiny.cc/fLOPh Czy może lepiej wziąć taki sam, ale wyjmowanym wkłdem kokosowym...?? Bo już jestem w kropce. Planowałam zawijać dziecko po prostu w kocyk i pieluszkę flanelkową, ...
    • Proszę o pomoc uzytkowniczki bebecara. W sklepie widziałam że spacerówka rozkłada się na płasko, ma pokrowiec na nóżki i wydaje się całkiem dobrze spełniać rolę gondoli. Ale nie wiem czy tak jest naprawdę, widać tam pewne prześwity i zastanawiam się czy dziecku nie będzie zimno (rodzę w styczniu), i czy w ogóle będzie mu wygodnie. A może można dokupić takie nosidło z uszami, tylko czy się zmieści bo tej firmy chyba nie ma
    • Czy ktoś ma podgrzewacz bez regulacji temperatury? Jak tak to jak się sprawdza taki podgrzewacz? A do osób, które mają podgrzewacz z tegulacja temperatury, to korzystacie z tej regulacji, czy zawsze jest to jedna i ta sama temeratura podgrzania? Ania
    • Ciekawa jestem waszych opinii na temat wozka Quinny Speedi - to moj wielofunkcyjny faworyt niemniej jednak juz teraz dostrzegam jego dobre i zle cechy... Nurtuje mnie problem braku palaka w tym modelu i zastanawiam sie nad jego koniecznoscia w wozkach dzieciecych, no i jak sobie radzicie z jego brakiem???!!! Zauroczona wozkiem i jego prowadzeniem staram sie dostrzec dobre i zle cechy palaka i ewentualnie nie bylby konieczny z nastepujacych powodow: - i tak dziecko musi byc wo...
    • Kompletuję wyprawkę dla córeczki (urodzi sie za 6 tyg.). Często do komplecików dla noworodków dodawane są "łapki". Używałyście w przypadku swoich dzieciątek? Doradźcie niedoświadczonej przyszłej mamie:)
    • Chciałabym kupić buciki dla mojego biegającego synka (1,5 m-ca), które nie przemokłyby zimą i byłyby ciepłe. Komentarze o sympateksie w wyszukiwarce sa tak rozbierzne, że wiem, że nic nie wiem. Zdecydowałam się kupić Bartki, sklep mam firmowy blisko i nie stać mnie na nic droższego. Nie chciałabym też w połowie zimy wydawać kolejnych 150 zł. Czy kupawać te z sympatexem czy zwykłe na kożuszku? Jakie sa Wsze zimowe doświadczenia z Bartkami?
    • Mam już naprawdę dość ale moje dziecko nie wyobraża sobie wyjścia z domu bez wózka! I na dodatek musi w nim leżeć... Więc stwierdziłam, że zastanowię się nad tym, bo mamy już co prawda parasolkę z pochylanym oparciem ale córka nie chce w nim jeździć, bo nie może w nim leżeć...:( Ostatecznie stanęło na BC Viva, Jane Energy, Maclaren Quest lub Ryder, i Inglesina trip. No może jeszcze Coneco Polo... Najwięcej pochlebnych opinii słyszałam o Jane, ale może są tu jakieś mamy użytkujące któryś...
    • kupilam parasolke PP, ale bez spiworka i tak sie zastanawiam czy dokupic jakis uniwersalny, czy tez dzidzia obywa sie bez niego. Widzialam na spacerkach dzieciaczki bez spiworkow, w samych kombinezonach, ew. przykrtye kocykiem. Przeciez jak jest duzy mroz to i tak na spacer sie nie wychodzi??? - podpowiedzcie prosze z praktyki bo ja sie dopiero przymierzam do przesiadki z gondoli.
    • czy jest szansa za ok.150zl kupic nosidlo tzn.takie siedzenie jakby dla dziecka niemowlaka zeby mama go nosila przy sobie i miala wolne rece aby cos zrobic. aha i od ktorego miesiaca mozna je uzywac?
    • Zastanawiam sie nad kupnem takiego urządzenia niekoniecznie z tv marketu podobno w tesco sa podobne mopy...interesuje mnie jak czyści płytki i panele..czytałam ze ten mop zostawia mokre zmugi na płytkach czy to prawda? no i czy panele mozna nim myć ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się