konieczny

(42 wyniki)
  • czytam i czytam, i wciaz nie wiem, czy usuwanie polipow z np. szyjki macicy jest konieczne? wrocilam wlasnie od ginekologa, stwierdzil malego polipa (3-4 mm, to chyba malo?) na szyjce, stwierdzil tez, ze MUSZE go usunac (nnie chodzi o to, ze chcialby zarobic, dostane normalne skierowanie do szpitala na kase)ale jakos nie uzasadnil, czy obecnosc polipa wplynie jakos powaznie na moje zdrowie... nie mam zadnych objawow, polip zostal wykryty w rutynowym badaniu kontrolnym, gin stwierd...
  • Mam 27 lat na karku i niestety dorobiłam się nadwagi. Zawsze ważyłam mniej więcej 65 kg przy wzroście 166, co dla niektórych może wydać się zaporową wagą, jednak ja przy tych kilogramach wyglądałam naprawdę dobrze, byłam szczupła, choć na pewno nie chuda, ale wg swojej opinii taka w sam raz, miałam szczupłe nogi, świetnie wyglądałam w spódniczkach, miałam szczupłą twarz, fajne ciało, jedynie co we mnie zawsze było duże to piersi w rozmiarze G, ale taka już moja uroda, już od podstawówki taki...
  • Czy na globulki dopochwowe Clotrimazol konieczna jest recepta? Wiem że krem mozna kupic bez, ale ja muszę dostać globulki.
  • Przechodzilam rozyczke w dziecinstwie, zwirzat domowych typu kot nie mamy, Czy musze sie zaszczepic przeciwko wirusowemu zapaleniu watroby? Czy te szczepienia sa konieczne przed zajsciem w ciaze?
  • Czy przy pogrubionym endometrium (20 mm) zawsze przed rozpoczęciem leczenia konieczne jest wykonanie biopsji?? Bardzo prosze o odpowiedź! Pozdrawiam
  • Może którejś udało się wyleczyć w inny sposób? Jeszcze nie rodziłam, boję się ewent. komplikacji.
  • Czy przy zmianie pidułek na inne np: z Diane35 na Regulon konieczna jest kilkumiesięczna przerwa ? Tak mi zaleca mój lekarz a jestem ciekawa jak jest u Was? Czy przykładowo 3 miesięczna przerwa w ogóle coś da w kwestii wyrównania gospodarki hormonalnej organizmu? Przecież i tak zamierzam przyjmować pigułki - tylko o najlżejszym składzie - czy przerwa nie spowoduje dodatkowego obciążenia (wahania hormonalne). Dzięki za odpowiedzi.
  • Pani Doktor, będę wdzięczna za rozwianie moich wątpliwości. Otóż w ostatnich m- cach przyjmowałam CLO na wywołanie owulacji i owszem owulacja była wzorowa. Z tym, że w grudniu wystąpiła już w 8 d.c. (może dawka leków była zbyt duża? 2x1 tabl.) W styczniu postanowiłam zrobić przerwę, gdyż wzięłam pod uwagę możliwość przestymulowania jajników i okazało się, że w obydwu jajnikach urosły olbrzymie pęcherzyki w 14 d.c. śred. 35 i 40 mm. Teraz zrobiłam USG w 4 d.c. i okazało się, że ciut...
  • byłam dzisiaj u laryngologa bo niedawno robiłam sobie prześwitlenie zatok i coś mi tam nie tak wyszło. Myślałam, że to poprostu zatoki bo czasem boli mnie nos no i tak jak w reklami mówią przy schylaniu mnie boli . Zadko mam silne bóle głowy tzn czoła i nosa coś jak migrena może. Poszłam do laryngologa pewna, że da mi jakieś laki i po sprawie a tu słyszę: " trzeba zrobić szczepionkę i na operację" byłam w szoku! wczesniej to prześwietlenie oglądał laryngolog ale była to wuzyta pr...
  • Chyba, a raczej na pewno będę musiała wybrać sie do ginekologa z powodu nieregularnych miesiączek. W jaki sposób reluguje sie je, czy konieczna jest kuracja hormonalna. Jakie badania lekarz powinien wykonać wcześniej?
  • Na jakiej podstawie stwierdza się, ze torbiel na jajniku kwalifikuje się do usunięcia operacyjnego i kiedy konieczne jest usunięcie jajników? W trakcie badania USG okazało się że mam 2 torbiele (po jednym z każdej strony)o wymiarach 47 mm i 26 mm. Lekarz stwierdził że na 95 % są do wycięcia, i że wygląda na to, że "chodzę " z nimi już dłużej niż pól roku. Jestem po badaniu krwi (CA 125 w normie)i czekam na kolejne USG. Dodam, że nic mnie nie boli. Czy te torbiele są naprawdę aż ta...
  • Pewnie jak wiekszosc z was mniewa czasami infekcje pochwy. Ja rowniez takie mialam i pierwsza mysl byla ze przez partnera. Kiedy poszalam do ginekologa ale juz innego niz do tego co chodzilam, to mi przepisala"Sterovag 6 globulek" przed miesiaczka i "Gynoflor do 6 globulek" po miesiaczce. A w takcie lykac priobiotyki. Oczywiscie podczas leczenia nie wspolzylam. I 2 dni po wzieciu ostatniej tabletki Gynofloru, zauwazylam u siebie brzydki zapch sluzu i leekkie podraznienie pochwy....
  • Niedawno radziłam się na tym forum w sprawie miesiączkowych bólów podbrzusza w 3 tygodniu ciąży. Pani Antepowicz poradziła mi wizytę u ginekologa. Byłam dzisiaj. Pani doktor zrobiła mi USG dopochwowe i znalazła kuleczkę, określiła jej prawidłowe położenie, co wykluczyło ciążę pozamaciczną. Na moje pytanie o przyczyny bólów podbrzusza pani doktor odpowiedziała, że są to normalne objawy, i że powinnam wypoczywać, zaniechać sportu, jazdy na rowerze i długich spacerów. Nospy, o której...
  • byłam u ginekologa, zlokalizował u mnie dużą nadżerkę i powiedział, że należy ją wypalić. Cytologia u mnie to Ia. napiszcie proszę czy ten zabieg jest konieczny, czy boli i ile kosztuje? z góry dziękuję za wszystkie informacje pozdrawiam
  • niedawno dowiedzialam sie ze mam torbiel,bylam bardzo zdziwiona nigdy nic mi nie bolalo.Jednak przy ostatnim badaniu lekarz postawil taka diagnoze.Twierdzi ze to nic powaznego, wystarczy operacja ale jakis strach zawsze istnieje.Dwiedzialam sie, ze torbiel powstala przy jakims zatkanym gruczole i ze sluz nie moze normalnie wyplywac,powiedzial ze czeka mnie operacja. Czy to jedyne wyjscie?
  • czy jeżeli zachodzi sie w ciąże koniecznie pojawiają się mdłości oraz popęd do jedzenia i czy miesz sie ?? odpiszcie prosze!
  • Nie wiem,czy to dobrze,ze na forum dla kobiet udziela sie mezczyzna.Ja nie mam zdania,ale mam nadzieje,ze wypowiedza sie osoby,ktore udzielaja sie tu regularnie.Czy czujecie sie w takiej sytuacji swobodnie ,leopiej czy gorzej? Reszka
  • w ciagu roku miałam już2 razy ten zabieg ale czy to na pewno jest bezpieczne . słyszałam ze zbyt czeste stosowanie może powodować zrosty
  • Brałam pigułki 3 lata (Cilest). Teraz zaniechałam, lecz nie z przyczyn zdrowotnych. Lekarz powiedział mi, że trzeba zobaczyć czy wszystko jest nadal dobrze i trzeba zrobić USG. Czy jest to konieczne? Poza tym lekarz stwierdził, że nie można brać tak długo pigułek. Przeerwy powinno się robić tyle co bierze siępigułki, czyli w moim przypadku 3 lata. Co Pani Doktor o tym sądzi? Dziękuję i pozdrawiam!
  • Witam, Parę tygodni temu ginekolog stwierdził, że po dwóch fizycznych porodach (pęknięcia szyjki) zrobił mi sie przerost szyjki macicy i skierował mnie na zabieg jej skrócenia. Zapytał przy tym czy chcę miec więcej dzieci. Wprawdzie mój mąż kategorycznie nie chce, ale ja tam sie nie zarzekam ;) Zapytałam jaki to ma związek na co on stwierdził, że jak mi skróci szyjkę z 2 do 1 cm to mogą byc ewentualnie kłopoty z donoszeniem ciąży. Z drugiej strony zapytałam co by się stało jak za...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się