lampy

(17 wyników)
  • W wigilię zeszłego roku tuż przed Brodnicą (wjazd od strony Torunia) doszło do, naszczęście niegrożnej stłuczki. W tym dniu ja jadąc firmowym samochodem Renault Trafic zachamowałem przed pieszą która wtargneła na ulicę i zatrzymałem się przed nią , z tyłu najechał oauto niebieski fiat punto omijając samochód którym jechałem zachaczył prawym lusterkiem. Fiatem jechał syn z matką do rodziny prawdopodobnie w Brodnicy.Wraz z tą panią udaliśmy się do mojego szefa gdzie pani ta zapłaciła za potłuc...
  • Jest światło w tunelu. Najwyraźniej problem został dostrzeżony przez naszych stróżów prawa, bo widuje kontrole zatrzymanych pod kątem legalności posiadanych xenonów. Ostatnio takowe sprawił sobie mój znajomy. Pytam, czy ma autopoziomowanie. 'Nie, mam pokrętło regulacji wysokości...'
  • Co sądzicie o zarówkach halogenowych, ktore imitują światło ksenonowe. Reklamuje się je jako dające intensywniejsze i bardziej przyjzne dla oka światło w porownaniu ze standartowymi halogenowymi żarówkami. Co o nich sądzicie? - jesli rzeczywiście tak korzystnie wpływają na widoczność, to naprawde nieowkim kosztem (ok. 25 PLN) można znakomicie poprawic bezpieczeństwo jazdy. bardzo prosze o komentarze użytkowników. motoamator
  • Jest sobie na DK5 na obwodnicy Kościana skrzyżowanie z jakąś lokalną drogą. Jest tam też przejście dla pieszych. Dawno temu postawili tam ograniczenie do 60km/h. Teraz pojawił się tam fotoradar. Następnym pewnie etapem będzie budowa wysepki z migającym badziewiem pośrodku. A ja jestm tylko ciekawy, kiedy wpadną, że można by tam zamontować choć jedną lampę oświetlającą to skrzyżowanie...
  • www.se.com.pl/se/index.jsp?place=subSpecial&news_cat_id=40&news_id=191105&scroll_article_id=1911 05&layout=1&page=text&list_position=1 Ani za ani przeciw tylko tak sobie. Pozdr. Pazdzioch
  • Moj pojazd fabrycznie jest wyposazony w swiatla dzienne. Takie ogolnoswiatowe i, dotychczas, nie ogolnopolskie. Nasze przepisy bowiem, w odroznieniu od regulacji krajow osciennych, wymagaly, aby lampy do jazdy dziennej dzialaly razem z pozycjami. No coz. Postanowilem byc twardy i przerobilem amerykanskie lampy na europejskie. Nie przerobilem ukladu swiatel dziennych, szczegolnie ze sa tak zautomatyzowane, ze automatycznie przelaczaja sie na swiatla mijania, gdy warunki tego wymagaja. W ...
  • Dojrzalem. Policzylem i wyszlo, ze nie mozna inaczej. Na dniach zaczynam gazowac mojego chevy. Troszke za drogo wychodzi mi jazda. Problem polega na tym, ze wydalem sporo pieniedzy na dom. Jednak wyszlo mi, ze podparcie sie malym kredycikiem z karty kredytowej, wprawdzie drogie, ale w krotkim czasie sie oplaci. No wiec zaczynam. Dlaczego o tym pisze? Otoz dlatego, ze w naszym pieknym kraju, generalnie i zdaniem niektorych na tym forum nie da sie. Znaczy sie nie da sie zbudowac bezpieczniej...
  • Mam pytanie, czy fotoradary potrafią naprawdę robić zdjęcia w nocy? Na Wikipedii polskiej nic na ten temat nie znalazłem. Przecież nie jest możliwe zrobić zdjęcie normalnie w nocy na wprost zapalonych świateł, przypuszczam ze nawet w podczerwieni się nie da... Wie ktoś jak to jest?
  • Wcześniejszy zmrok oraz częste mgły obnażają okrutną prawdę iż w wielu pojazdach poprawne ustawienie świateł to fikcja i radosna twórczość. Co mi po tym że ktoś odmrugnie, że nie ma długich skoro jego lewe lub prawe mijania szpera po nieboskłonie. Szczególnie uciążliwi są posiadacze allegrowych xenonów. Praktycznie bezkarnie poruszają sie po drogach, oślepiając bo przecież poziomowania toto nie ma. Mam wrażenie, że problem jest absolutnie nieegzekwowalny.
  • Jeżdżę bardzo dużo i widzę że polscy kierowcy są coraz bardziej złośliwi. Ostatnio po raz któryś tam z rzędu: jadę prawym pasem, lewym zasuwają w tę samą stronę inne auta. Dojeżdżam do traktora który jest przede mną. I co teraz się dzieje? Na lewym pasie widzę dwa samochody przejeżdżające koło mnie i trzeci trochę dalej z tyłu, wszyscy jadą szybko ale równomiernie. Kiedy drugi samochód zaczyna mnie mijać, włączam kierunkowskaz w lewo i nagle widzę w lusterku jak ten trzeci zaczyna do...
  • Czy rowerzyści mogą jeździć bez świateł? Kiedyś było sporo rowerów z migającymi diodami. Teraz spotkanie rowerzysty z działającymi światłami graniczy z cudem. Co na to policja. Czy jak rozjadę (autem) takiego gościa, to mogę spać spokojnie? Jacek Ce
  • Wystarczy tylko zamówić komplet xenonowych żarówek i wstawić je w miejsce dotychczasowych H1 H4 czy H7.Mówię Wam REWELACJA i to całkiem niedroga!!! W internecie jest już tego pełno a i instalacja nie jest trudna.Wynalazcy tego ustrojstwa należy się Nobel!
  • Jakie mieliście lub widzieliście śmieszne (?) lub wręcz głupie stłuczki. Zacznę od siebie. Trzy kolizje w jednym tygodniu. To było chyba z powodu rozluźnienia się na urlopie. 1.Rozbicie lampy przedniej na zderzaku Żuka- na skrzyzowaniu zagapiłem się na reklamę,samochód już właściwie stał - zapatrzyłem się na tę reklame a on cholera się jeszcze toczył i tylko dotknał do tego zderzaka.Lampa do wymiany. 2.Na drugi dzień chłopski pies podwórkowy wyskoczył z krzaków.Nie jechałem szybko, ...
  • Wsparcie(12)

Każdy pewnie miał kiedyś problem z wycofywaniem np. z miejsca postojowego na ruchliwą drogę. Często nic nie widać aż do poważnego wychylenia się na pas ruchu - nie zawsze ma się pod ręką drugą osobę, która pomoże przy wyjeżdżaniu zastępując nam oczy tam gdzie nie widzimy zza kierownicy. Czasami trafia się jakiś chętny na zwalniane przez nas miejsce i zatrzymuje się za nami oczyszczając dla nas drogę - to jest ulga! A czy zdarzyło Wam się spotkać kogoś, kto widząc Wasze wsteczne lam...
  • Szlu mozna dostac... Jak ktos to lubi, to niech sobie kupi jakies atestowane, taki golf 4 z kloszami helli to ladnie wyglada, ale jak przerdzewialy maluch z zakopconymi swiatlami to juz przesada... Przeciez w maluchu i tak jak stopuy nacisiniesz to mu juz nie starcza pradu na kierunkowskaz... Zgroza! -- orys ex tomek854
  • 126p (12)

niedawno zostal zalozony temat o wyprzedzaniu skrecajacego w lewo ( mozna to robic przy wjazdach na posesje) i tu sie klaniaja malaczki - maja tak slabe oswietlenie ze przy wyluzowaniu i zejsciu silnika z obrotow prawie nie widac ich kierunkowskazow to jest prawdziwe zagrozenie bo niewiadomo co takie autka zrobia a juz kilka razy mialem wyprzedzac jak taki maluch skrecil sobie powinni zrobic lepsze pradnice albo cos takiego bo to jest zagrozenie
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się