Dodaj do ulubionych

Fotoimitator

23.03.11, 15:13
PYTANIE ZA 100 PKT. - CZYM ROZNI SIE FOTOIMITATOR OD ATRAPY FOTORADARU? ;-P
Obserwuj wątek
    • edek40 Re: Fotoimitator 23.03.11, 15:54
      Jak sama nazwa wskazuje nazwa.

A czym rozni sie atrapa fotoradaru od pustej skrzynki?
      • jorn Troche OT 23.03.11, 16:21
        Czy taka lampa nie oślepia kierowcy? Pytam, bo nie wiem, jako że we mnie nigdy nie błyskało. Błysnęło za to raz w kierunku samochodu za mną, dokładnie w momencie, kiedy byłem obok lampy, więc mnie w oczy nie walnęło, za to wydawało mi się, że błysk był na tyle silny, że ten uwieczniony na fotografii pewnie przez dobrych kilka sekund nic nie widział.

Pozdrawiam
        • edek40 Re: Troche OT 23.03.11, 16:26
          > Czy taka lampa nie oślepia kierowcy? Pytam, bo nie wiem, jako że we mnie nigdy
          > nie błyskało. Błysnęło za to raz w kierunku samochodu za mną, dokładnie w momen
          > cie, kiedy byłem obok lampy, więc mnie w oczy nie walnęło, za to wydawało mi si
          > ę, że błysk był na tyle silny, że ten uwieczniony na fotografii pewnie przez do
          > brych kilka sekund nic nie widział.

Nie wiem. Jednak obserwujac dzialania wladz zmierzajace w kierunku poprawy bezpieczenstwa ruchu nie ma takiej ceny, ktorej nie musiliby zaplacic... kierowcy.

Juz dosc dawno temu odkryto, ze fotografowac mozna rowniez w podczerwieni....
          • emes-nju Re: Troche OT 23.03.11, 16:32
            edek40 napisał:

> obserwujac dzialania wladz zmierzajace w kierunku poprawy bezpieczenstwa
            > ruchu nie ma takiej ceny, ktorej nie musiliby zaplacic... kierowcy.

Juz dawno napisalem, ze poprawa naszego bezpieczenstwa musi sie waaadzy oplacac.
        • emes-nju Re: Troche OT 23.03.11, 16:31
          jorn napisał:

> Czy taka lampa nie oślepia kierowcy?

Zadne puszczone w oczy kierowcy swiatlo majace zgodnie z przepisami sluzyc poprawie bezpieczenstwa nie oslepia. W rozporzadzeniu tak napisali :-P
    • bimota Re: Fotoimitator 23.03.11, 17:19
      Atrapa nie blyska :P
    • analny_wybawca Ja jestem za takimi fotoradarami! 23.03.11, 18:39
      www.youtube.com/watch?v=qYIG1wJToHo
      :D Pomysł pierwsza klasa :D
      • dogberry Re: Ja jestem za takimi fotoradarami! 23.03.11, 19:31
        mogą pomóc w ustaleniu miejsc, w których warto pozostawić maszt z fotoradarem. Poza wyzwalaniem lampy błyskowej fotoimitator jest w stanie zapisywać zmierzone prędkości oraz czas pomiarów, pozwalając na określenie, jak często na danym odcinku drogi kierowcy przekraczają dozwoloną prędkość.
        A podobno chodzi o bezpieczeństwo. Chyba że władza policzy stosunek liczby przekraczających prędkość do liczby wypadków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka