emes-nju 23.03.11, 15:13 PYTANIE ZA 100 PKT. - CZYM ROZNI SIE FOTOIMITATOR OD ATRAPY FOTORADARU? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edek40 Re: Fotoimitator 23.03.11, 15:54 Jak sama nazwa wskazuje nazwa. A czym rozni sie atrapa fotoradaru od pustej skrzynki? Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Troche OT 23.03.11, 16:21 Czy taka lampa nie oślepia kierowcy? Pytam, bo nie wiem, jako że we mnie nigdy nie błyskało. Błysnęło za to raz w kierunku samochodu za mną, dokładnie w momencie, kiedy byłem obok lampy, więc mnie w oczy nie walnęło, za to wydawało mi się, że błysk był na tyle silny, że ten uwieczniony na fotografii pewnie przez dobrych kilka sekund nic nie widział. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edek40 Re: Troche OT 23.03.11, 16:26 > Czy taka lampa nie oślepia kierowcy? Pytam, bo nie wiem, jako że we mnie nigdy > nie błyskało. Błysnęło za to raz w kierunku samochodu za mną, dokładnie w momen > cie, kiedy byłem obok lampy, więc mnie w oczy nie walnęło, za to wydawało mi si > ę, że błysk był na tyle silny, że ten uwieczniony na fotografii pewnie przez do > brych kilka sekund nic nie widział. Nie wiem. Jednak obserwujac dzialania wladz zmierzajace w kierunku poprawy bezpieczenstwa ruchu nie ma takiej ceny, ktorej nie musiliby zaplacic... kierowcy. Juz dosc dawno temu odkryto, ze fotografowac mozna rowniez w podczerwieni.... Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Troche OT 23.03.11, 16:32 edek40 napisał: > obserwujac dzialania wladz zmierzajace w kierunku poprawy bezpieczenstwa > ruchu nie ma takiej ceny, ktorej nie musiliby zaplacic... kierowcy. Juz dawno napisalem, ze poprawa naszego bezpieczenstwa musi sie waaadzy oplacac. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Troche OT 23.03.11, 16:31 jorn napisał: > Czy taka lampa nie oślepia kierowcy? Zadne puszczone w oczy kierowcy swiatlo majace zgodnie z przepisami sluzyc poprawie bezpieczenstwa nie oslepia. W rozporzadzeniu tak napisali :-P Odpowiedz Link Zgłoś
analny_wybawca Ja jestem za takimi fotoradarami! 23.03.11, 18:39 www.youtube.com/watch?v=qYIG1wJToHo :D Pomysł pierwsza klasa :D Odpowiedz Link Zgłoś
dogberry Re: Ja jestem za takimi fotoradarami! 23.03.11, 19:31 mogą pomóc w ustaleniu miejsc, w których warto pozostawić maszt z fotoradarem. Poza wyzwalaniem lampy błyskowej fotoimitator jest w stanie zapisywać zmierzone prędkości oraz czas pomiarów, pozwalając na określenie, jak często na danym odcinku drogi kierowcy przekraczają dozwoloną prędkość. A podobno chodzi o bezpieczeństwo. Chyba że władza policzy stosunek liczby przekraczających prędkość do liczby wypadków. Odpowiedz Link Zgłoś