-
Wychodzi na to, że rekruterzy w ogóle ich nie czytają. A może jednak czytają? Są wśród nas jakieś rekruterki? W dni, kiedy mój szef ma wyjątkowo podły nastrój, przeglądam sobie ogłoszenia o pracę, nawet bym coś i wysłała, ale te listy motywacyjne, wrrr... A może to właśnie o to chodzi? może dla ewentualnego pracodawcy, to przejaw determinacji, chęci do pracy? Lubicie pisac te głupie listy?
-
czy ktoś mógłby mi pomóc mój mąż ubiega się o pracę jako górnik CV ma ale gorzej nam idzie z listem motywacyjnym kompletnie nie wiemy jak go napisać czy ktoś byłby taki dobry i mi pomógł
-
witam,
czy któras z Was mogłaby mi przetłumaczyc list motywacyjny i CV na angielski?
list - niecała strona, Cv 3 strony.
Nie ukrywam,ze sprawa pilna...mogę zapłacić.
-
Jestem mamą 2,5-letniego szkraba. Przed 4 laty zrezygnowałam z pracy na rzecz starania się o dziecko. Udało się chociaż łatwo nie było. Spędziłam z moim maluszkiem cudowne chwile, ale teraz nie marzę o niczym innym, jak o tym by znaleźć pracę. Tylko jak się do tego zabrać mając znikome doświadczenie w pracy i duuuużą dziurę w życiorysie spowodowana macierzyństwem? Poradźcie jak napisać list motywacyjny tak, by pracodawca mnie od razu nie skreślił. Może macie jakieś fajne wzory?
-
Dziewczyny mam takie coś napisać aby starać się o pracę. Powiedzcie czym to
się różni od CV i Listu Motywacyjnego? Jak się zabrać do napisania tego? W
necie pełno przykładów, ale do CV.
-
szukam pracy od marca, wyslalam ze 200 CV, bylam na kilku spotkaniach i
zaczynam lapac niezlego dola. czy znacie jakies sposoby znalezienia pracy?
korzystam z portali pracuj.pl i gazety wyborczej. mam wyksztalcenie wyzsze i
biegly angielski. za jakiekolwiek wskazowki wielkie dzieki!
-
List Motywacyjny do roboty.O ile jeszcze CV rozumiem to po co list?
Chłop roboty szuka i musi napisac a jest to zwykła robota fizyczna na magazynie i czasem jako kierowca.Ma rozwozić ma kominki i piecyki do klienta.Jak nie jeżdzi to ma cos robic na magazynie lub konserwacja i naprawa auta.Kurde co napisać w takim LM doradzcie.Bo nie wiem.Przecież nie napisze,że chce tam pracować dlatego,że musi,bo nie bedzie co żreć!!!!.To jest chore z tymi listami,przeciez wiadomo po co człowiek szuka robo...
-
Dziewczyny,
Nie pracuję od prawie miesiąca.
Codziennie śledzę ogłoszenia, odpowiadam na wszystkie oferty, jeżeli spełniam wymagania.
Są takie w których kryteria spełniam w 100%, są takie gdzie mogę zaoferowac więcej (co jest zawarte w cv), są takie gdzie spełniam warunki "mile widziane".
Nie odpowiadam na pytania, gdzie wymagają języka, programu...którego nie znam.
Dziś podliczyłam.......złożyłam 48 aplikacji.
I....nikt się nawet nie odezwał.
O co chodzi?
Takie długie są procesy rek...
-
podpowiedzcie bo okazalo się, że właśnie moja stała praca okazała się ... byłą
nie mam żadnego doświadczenia w tej materii. Myślałam o czymś w stylu:
Dzień Dobry
jestem zainteresowana ofertą pracy ...
Załączam swoje CV
ale czy ktoś po takim powitaniu wogóle otworzy załącznik?!
POMOCY
-
znalazlam w necie pewna polska firme (w Niemczech), chce napisac
podanie ale nie wiem jak (nie szukaja oficjalnie pracownikow). jak
zaczac takie podanie? jak takie podanie sie nazywa?