list motywacyjny

(3 wyniki)
  • Aplikuję na stanowisko Account Assistant do jednej z agencji reklamowych i stwierdziłam, że napiszę zamiast listu motywacynjego - wiersz. :D No bo w sumie trzeba sie czyms wyróżnuć, a to są kreatywni przecież to zrozumieja chyba, że nie jest tak jak zwykle. Przeczytajcie. :) Przez internetu gąszcz się przedzierając, W poszukiwaniu pracy cały dzień spędzając. Odkryłam ze zdumieniem Państwa ogłoszenie, „Account Assistanta szukamy! Szalenie!”. To praca dla mnie! – W...
  • No właśnie, strasznie mi się spodobało i stanowisko i miejsce (bardzo blisko mnie - a mieszkam pod Warszawą, a nie w mieście) i postanowiłam wysłać, choć jeszcze tyle mam czasu do końca wypowiedzenia. Wiecie - ciekawie jest teraz w mojej pracy, bo widzę jak dużo mam przyjaciół - różni ludzie angażują się w szukanie mi nowego miejsca w firmie, a niektórzy nawet z zagranicy piszą do mnie z dobrymi radami. Ale mi serce trochę "umarło" dla tej mojej cudownej (ja naprawdę jesz...
  • Ostatnio w innym wątku pisałyśmy o wysyłaniu CV przez internet. Chodzi mi tu o format pdf. Mój m ma koleżankę, która pracuje w firmie rekrutacyjnej i z nią wczoraj rozmawiał. Ona powiedziała, że większość firm nadal preferuje CV w formacie doc bo wtedy mają możliwość wprowadzania danych do baz danych a niektóre rekrutacje odbywają się właśnie poprzez prowadzenie CV do baz i wtedy pdf jest odrzucany. Ona pracuje przy wstępnej rekrutacji tj. wybiera tą pierwszą grupę, która przechodzi dal...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się