Forum Nauka i edukacja Język niemiecki
ZMIEŃ
      list motywacyjny

list motywacyjny

(9 wyników)
    • Proszę o sprawdzenie listu motywacyjnego, ewentualnie dopisanie informacji czego jeszcze w nim brakuje.DZIĘKUJĘ za pomoc. Durch Ihre Stellenanzeige in der Internetseite von Büro Karier habe ich von der ausgeschriebenen Arbeitsstelle erfahren. Sie sind ein Unternehmen, das mir eine Möglichkeit geben könnte, meine Sprachkenntnisse zu erweitern und meine beruflichen Erfahrungen zu sammeln. Zurzeit bin ich Germanistikstudentin auf dem dritten Studienjahr. Ich habe meine schulische ...
    • Witam, mógłby ktoś sprawdzić poprawność niżej przetłumaczonego listu motywacyjnego[PL>GER]? [b]Tekst po polsku:[/b] List motywacyjny Pragnę zgłosić swoją kandydaturę na stanowisko informatyk. Szanowny Panie Dyrektorze! Aktualnie jestem uczniem drugiego roku Technikum w XYZ. Uczęszczam na różne kółka zainteresowań w tym informatyczne. Przez ten stosunkowo krótki okres czasu, zdobyłem ogromną wiedzę w dziedzinie IT, przez co moja osoba stała się bar...
    • Witam Was bardzo serdecznie. Jestem na I roku germanistyki i dostałam propozycję pracy w szkole językowej, muszę donieść im list motywacyjny. Jako, że jestem po I roku i to moja pierwsza praca, nie chciałabym popełnić gafy... Bardzo proszę o sprawdzenie mojego listu i ewentualną korektę błędów. Bądźcie wyrozumiali dla początkującej, każdy kiedyś zaczynał:) Pozdrawiam ciepło i dziękuję z góry. Sehr geehrte ……….. , hiermit berwerbe ich mich um eine Stelle als Lekt...
    • Witam wszystkich! Jestem "idiotą" z niemieckiego więc proszę bardzo o pomoc w przetłumaczeniu tego: W pełnym stopniu spełniam wymagania postawione aplikującym na stanowisko Senior Pr Manager w Gameforge AG. Jestem osobą otwartą, kreatywną i podejmująca odpowiedzialność za swoje decyzję. Ponadto posiadam odpowiednie wykształcenie i dziesięcioletnie doświadczenie w branży PR. Dotychczas pracowałem w dwóch największych agencjach tego typu w USA, w THE EGC GROUP na stanowisku Account Executiv...
    • obojętnie jaki... dzięki za ew pomoc
    • Dzięki!
    • Dokladniej list motywacyjny - podanie o prace. Juz tyle lat nie mowie i nie pisze po niemiecku i dodatkowo nigdy nie pisalam listu motywacyjnego w tym jezyku i potrzebuje wsparcia. Tlumacze list z angielskiego i moim zdaniem wersja niemiecka jest beznadziejna, moze ktos mialby chwile zeby rzucic okiem? To bym wyslala na maila.
    • Witam, czy mogłabym prosić Was o przesłanie linku, w którym są wskazówki, jak takie listy powinny wyglądać? Może ktoś z Was poleciłby jakąś fajną książkę. Np. pisząc swój list w jez. ang. odnośnie osobowości piszę: As to my personality. I get on well with different types of people. I consider myself as an extremely well-organised person. I do what I say I am going to do. Dealing with customers complaints demonstrates my ability to remain calm under pressure. Jak to fachowo ...
    • Witam wszystkich. Bardzo proszę o przeglądnięcie mojego listu motywacyjnego. Staram się o posadę w zagranicznej firmie, ale niestety (dla mnie) CV muszę złożyć w języku niemieckim. Niemiecki mam na bardzo niskim poziomie dlatego proszę o pomoc. Szanowni Państwo, Jestem bardzo zainteresowany rozwojowym stanowiskiem w Waszej Firmie, które jak sądzę, mogłoby być znakomitym miejscem do wykorzystania moich osobistych, jak i wyuczonych umiejętności. Łatwo nawiązuje kontakty z lu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się