mediolan

(37 wyników)
  • W pierwszym tygodniu maja będę we Włoszech nad jeziorem Garda. Chcemy zwiedzić Mediolan - czy jest może ktoś kto poświęcił by jeden dzień mnie i mojej ekipie (razem 3 osoby) żeby pomóc zwiedzić Mediolan? przyjeżdżamy pociągiem. Albo proszę o informacje co absolutnie powinniśmy zobaczyć i który dzień jest najkorzystniejszy żeby zwiedzać Mediolan - nie mamy narazie żadnych planów wobec tego każdy dzień jest do dyspozycji od niedzieli 30-04- 2006 do piątku 05-05-2006. Pozdrawiam Anna.
  • mediolan(12)

czy w mediolanie jest konsulat polski?kosciol?albo miejsce gdzie spotykaja sie Polacy mieszkajacy w tym miescie?
  • Witam wszystkich! czy przypadkiem ktoś planuje zapisac dziecko na przyszły rok szkolny?
  • Chcę poleciec z wizz do mediolanu, może ktoś mi napisac jak najtaniej dostać się z lotniska do centrum i może jakieś adresy niedrogich hoteli? pozdrawiam
  • pytanie kieruje pewnie najlepiej do dziewczyn z, lub z okolic, mediolanu (makda o ile dobrze pamietam itp.). czy ciezko jest znalezc mieszkanie dla jednej osoby w prowincji i w samym miescie i ile to kosztuje srednio? nie wymagam luksusow - standard w stylu czysta lazienka i miejsce do gotowania co najmniej. moze cos w rodzaju mieszkania studenckiego? tu w niemczech mozna znalezc cos takiego nawet za 130 euro i naprawde jest przyzwoite. jakie sa wasze doswiadczenia? mam okazje sie...
  • hej przeprowadzam sie niebawem do Mediolanu z moim partnerem, (jego praca)(kopuje tu moj watek z forum Wlochy) bylam tam kilka zaledwie razy, moze ktos pomoze mi oswoic sie z tym miastem :)) szczerze mowiac ta decyzja czasem mnie troche przeraza.. mam 34 lata, pracuje jako tlumacz ale angielskiego.. Dajcie prosze znac jaka dzielnica jest sympatyczna a niekoniecznie najdrozsza, gdzie mozna spotakac mieszkajacych w M. Polakow,tak by czasem miec z kim choc jakies slowo zamienic, ch...
  • witam , ...tak z ciekawości...Polacy przebywający w Mediolanie i okolicach...jak macie ochotę na pogaduchy to zaprazam...:-) pozdrawiam, Anna
  • W Mediolanie pada snieg! Przy jakims watku wyszlo, ze tu nigdy nie pada (nie chce wchodzic na ten watek, bo beda pòzniej pretensje, ze np. mialo byc o tym, gdzie mieszkamy a pisze sie o Biedronce w Bydgoszczy). A wiec w nocy napadalo i zrobilo sie bialo, niesamowicie mokro, bo teraz to juz jest raczej deszcz ze sniegiem niz snieg. No, ale w koncu jest troche zimy tutaj, mokrych butòw, radosci dzieci, rozczrowan tez, bo nie mozna z tej mokrej papki robic kul sniegowych...
  • to fajne miasto fajne sklepy takie akcje ze hej!
  • czy ktos moze mi podpowiedziec jakie tanie linie beda latac miedzy warszawa a mediolanem(bergamo) w przyszlaym roku? sky europe mozna reerwowac tylko do 10 stycznia a w ich nowej ofercie nie ma ploczenia warszawa /mediolan. inne tanie linie pobankrutowaly... a moze sie myle oswieccie mnie prosze jak bedziemy latac do warszawy w nowym roku?
  • Szukam w Mediolanie 1)miejsc, w ktorych mozna pogadac (po wlosku, angielsku, polsku lub w innych jezykach!) o literaturze, sztuce i dobrym kinie (a nie tylko o pizzy, pilce i stosunkach damsko-meskich), czegos w rodzaju studenckich klubow filmowych, czytelniczych albo innych "hobbistycznych" z ludzmi na poziomie; 2) tytulow czasopism kulturalno-spolecznych (a la nasz Znak czy Tyg Powszechny) nie tylko po wlosku. czy ktos moglby cos poradzic? bede wdzieczna za kazda rade. dziekuje!...
  • Kopuje tu moj watek z forum "Z dala od Polski" Witam wszystkich, jestem mama 5-letniego malucha i mieszkam w Mediolanie od kilkunastu lat. W sumie znam tu niewiele Polek, a bardzo chcialabym poznac wasze doswiadczenia dotyczace macierzynstwa na obczyznie. Pozdrawiam serdecznie.
  • Szukam kontaktu z polskimi mamami, ktore chcialyby spotykac sie wraz z dziecmi od czasu do czsu. Jesli takie sa, dajcie znac.
  • IN-ACTION RICERCA URGENTEMENTE PER IL PROPRIO CALL CENTER INTERNAZIONALE DI ARESE OPERATORI TELEFONICI POLACCHI DI TUTTE LE ETÀ, DOTATI DI TALENTO, ENTUSIASMO E VOGLIA DI FARE, CON CONOSCENZA DI BASE DEI PRINCIPALI PACCHETTI INFORMATICI. OFFRIAMO AMBIENTE DINAMICO, COMPATIBILITÀ DEI TURNI CON IMPEGNI FAMILIARI O DI STUDIO, COLLEGAMENTI TRA MILANO CITTÀ E LA NOSTRA SEDE TRAMITE NAVETTA GRATUITA. GLI INTERESSATI POSSONO INVIARE IL PROPRIO CURRICULUM VITAE C...
  • Ciao a tutti! Studiuje obecnie w Mediolanie i przygotowuje projekt na zajecia z "destination branding". Miedzy innymi badam co wiedza cudzoziemncy na temat Mediolanu i EXPO 2015. Moge liczyc na pomoc rodakow? Wystarczy kliknac w ponizszy link i odpowiedziec na kilka pytan: www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=Sg_2fXJdCgIjC_2b8WSmarR78Q_3d_3d Dziekuje Wam bardzo za pomoc i wracam do pracy.. na sczescie juz niedlugo swieta i 6 dni w Polsce:)) Milego dzionka wszystkim!
  • Szukam dziewczyn mieszkajacych w Mediolanie i okolicach chetnych spotkac sie na kawe, shopping, ploty... Piszcie co u was slychac!
  • witam! W zwiazku ze zblizajacymi sie wyborami w Polsce mam pytanie:gdzie moglabym oddac swoj glos na terenie Wloch?tylko w ambasadzie w Rzymie i konsulacie w Mediolanie?jakie dokumenty bylyby mi potrzebne? dzieki za odp, pozdr
  • CZY SA NA TYM FORUM MAMY Z OKOLIC BERGAMO?
  • Nie wiem czy ten temat był już wcześniej poruszany, ale chciałabym się dowiedzieć czy ktoś zna adresy jakiś tanich kursów włoskiego we Włoszech - w Mediolanie albo w Rzymie. Może ktoś poradzi mi też gdzie lepiej pojechać do którego miasta, gdzie łatwiej będzie ze znalezieniem pracy. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  • skróty przy oznaczeniach pociagów: ES, P, IR, R. Jakie sa ceny, ile kosztuje bilet na kolejowy np. z mediolanu do florencji czyms takim oznaczonym IR. jak wygląda komunikacja autobusowa miedzymiastowa. ktos moze mi odpowiedziec?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się