michnik

(19 wyników)
  • Jan Krzysztof Kelus, współtwórca Komitetu Obrony Robotników, opozycjonista, legendarny bard opozycji, opublikował w tygodniku "Uważam Rze" (17 września 2012 roku) list do Adama Michnika. Oto treść tego ważnego listu: Adamie! Nasze drogi rozeszły się dość dawno. Twojej publicystyki – jeśli ją jeszcze uprawiasz – w zasadzie już nie śledzę, gdyż stałeś się dla mnie bez reszty przewidywalny i nieciekawy. Od czasu polemiki z Alainem Besanconem – której forma i poziom miał...
  • Nie warto wierzyć we wszystko Michnikowi, jego sługusowi - Andrzejowi Poczobutowi, także Andrzejowi Jonasowi, i WIELU innym. Narobiono u nas w Polsce "GNOJU" i BIEDY, a teraz co poniektórzy próbują dobierać się do Białorusi by tam narobić "GNOJU" i BIEDY. Są opłacani za NASZE (polskich podatników) pieniądze i RYJĄ tam dopiero. Mówi się o Łukaszence, że rzekomo "łamie prawa człowieka", gdy tymczasem obywatele białoruscy, społeczeństwo, CHWALĄ go. www.polskapartianarodowa.org/index.php?...
  • Temat zahacza o Grossa. Nie tyle chodzi książki, bo nie o ich treść idzie, lecz o sam fakt ich propagowania, odbiór społeczny i motywy TfuRcy i ałtora. Bez złudzeń, to incydentalne sprawy, nikt nie będzie za obronę polskiej pamięci i cnoty umierał nie będzie. Po pierwsze idzie na ostro, bo wyzywają od hitlerowców. Jak zwykle przykład neonazistowski idzie z góry, więc czemu się dziwić niewinnym gestom "Heil Hitler" skoro mamy język Palikota który "wypatroszy Kaczyńskiego a skórę wystawi n...
  • prezydent Komorowski odznaczy orderem orła białego Michnika i Bieleckiego Czy na serio w Polsce nie ma już innych ludzi do tego odznaczenia i nalezy je dawać Michnikowi? Jestem zniesmaczona taka decyzja Komorowskiego
  • "Można z Michnikiem polemizować, można się spierać, ale..." - obudowuje Wołek swą wypowiedź. Na tej akurat antenie takie słowa brzmią szczególnie fałszywie. Można, oczywiście, jeśli jest się gotowym wylecieć za to z pracy i być ciąganym po sądach. Proszę nie myśleć, że czynię z siebie jakiegoś męczennika - dostałem znacznie lepszą ofertę pracy szybciej, niż Tok FM zdołało znaleźć na moje miejsce kogoś o wymaganym tam stosunku do Michnika. Ale choćby moja przygoda, jeśli nie co inn...
  • - cytuję w całości: [quote][color=brown]Adamie! Kiedyś – dawno temu – byliśmy przyjaciółmi. Teraz pragniesz mnie postawić przed sądem (właśnie otrzymałem list od Twojego adwokata), ponieważ napisałem prawdę: że jesteście – Ty i Twoi ludzie – spadkobiercami Róży Luksemburg i jej straszliwej idei wynarodowienia Polaków (oraz wszystkich innych narodów) – idei podjętej potem przez Komunistyczną Partię Polski. Uważasz, że się mylę? Świetnie! To dlaczego grozisz m...
  • Wiecie cos wiecej na ten temat, poza tym ze byla i buszowala w archiwach MSW pol roku? Znalazlem taki komentarz: Powrót teczek Jan Engelgard Pomimo upływu 15 lat od rozpoczęcia tzw. transformacji problem teczek Tajnych Współpracowników wraca niczym bumerang. Już sam początek III RP był wielce zagadkowy. Przez kilka miesięcy na początku 1990 roku tzw. komisja Michnika (w jej skład prócz redaktora „GW” wchodził m.in. prof. Jerzy Holzer) buszowała w aktach MSW. Jaki był j...
  • Prosze o przywrocenie watku dotyczacy biezacych wydarzen politycznych nienaruszajacego regulaminu forum zwiazanych z tym tematem. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8333442,_Nie_mozna_nie_doceniac_zydowskiego_lobby___Burza.html
  • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2336975.html Strasznie mi sie podoba. A dlaczego? To przeczytajcie. Nareszcie jakis zywszy tekst. "Siemiątkowski pyta trzy razy - Z Janem Kulczykiem rozmawiałem wtedy pierwszy raz w życiu. Zapytałem go trzy razy, czy jest pewien, że chce mi przekazać te informacje, bo będę musiał je wykorzystać służbowo. Podkreślałem, że nie ma mowy, by to spotkanie miało charakter prywatny. Nie wycofał się - potwierdza Siemiątkowski." A mnie sie p...
  • Kochany minister, ze swoja smiertelnie powazna minka, wnioskuje wiec ze to nie przelewki ale sprawa bardzo powazna i w tym samym od kilkunastu lat krawiacie, tym razem zajal sie wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7587880,Sikorski_apelu je_w_UE_o_solidarnosc_ws__Bialorusi.html Bialorusia. Krajem, o ktorym w jezyku polskim trudno wrecz znalezc jakies info. Polska wersja wiki "Bialoruś" nie zawiera, przynajmniej ja nie znalazlem. Ja zas chcialbym aby ktos w 5 (pieciu) do ...
  • Jak ktos bedzie chcial cos przeczytac co go interesuje, to da znac co, ja to skopiuje i wkleje : ) Mozna by dac to jakis watek moze, gdzie by sie wklejalo te artykuly ? Czy bedzie to mozilwe technicznie to nie wiem, jeden post moze miec okreslona liczbe slow zdaje sie. Jesli nie tak, to pozostanie e-mail tylko? Trzeba sobie radzis w trudnych czasach, haha . Co Forum na to ?
  • Przy pustej od reporterow sali odbywa sie jedna z najwazniejszych politycznych bitw w histori USA. WEBcast z kiepskim audio i youtube. Na tyle pozwolili... O ciekawych rzeczach tam jednak dyskutuja... Plecam szczeolnie zwrocic uwage na wymiane miedzy prawnikiem FEDu i Graysonem na temat frontrunning i manipulacja rynku przez JPM i ich auditu... www.youtube.com/watch?v=v1h2c3Hkf7o&feature=related
  • Słuchałem tego wywiadu na żywo w RMF- i nie mogłem się powstrzymć od złośliwego uśmiechu. Z drugiej strony żal mi Michnika, ponieważ be jego decyzji rywingate nigdy nie ujrzałaby światła dziennego. Ale tak to jest - trudno się nie popbrudzić w tym bagnie, w które włodarze Agory wdepneli zupełnie świadomie i zaczeli rozgrywać swoje własne gierki. Na zdrowie to Agorze nie wyszło. Michnik: Raport Rokity to fikcyjna literatura Środa, 3 marca 2004 Jest to jakaś fikcyjna literatura. ...
  • Dzisiaj o 22.05 na TV Polonia powtórzony będzie wczorajszy program 'Warto rozmawiać' z tym profesorem od ostatnich ataków na IPN w GW, Lizutem, Wildstejnem, prof. Andrzejem Nowakiem i jeszcze dwoma innymi. Oj dostało się Adasiowi. Polecam.
  • Co prawda z Trybuny, ale daje do myslenia. (...)Według Europejskiej Federacji Dziennikarzy, 85 proc. rynku mediów w krajach Europy Środkowej i Wschodniej kontrolowana jest przez kapitał zagraniczny, głównie niemiecki. "Stary monopol państwa totalitarnego został w Europie Środkowej zamieniony na monopol obcego kapitału, gdzie niemieccy właściciele gazet w Polsce, Czechach i na Węgrzech próbują narzucać redakcjom swój - zgodny z narodowym interesem - punkt widzenia" - czytamy w rap...
  • Mają chłopcy poczucie humoru :) "- Odpowiedzmy na to po męsku - tu na tej sali siedzi tysiąc uczciwych ludzi, członków SLD, którzy reprezentują dziesiątki tysięcy innych uczciwych Polaków. I cóż to ma być za wyrok, że z powodu rzeczywistych afer i nieodpowiedzialności wielu kolegów, ale i ich otoczenia, cała formacja ma schodzić - mówił Oleksy." "- Jesteśmy partią tysięcy uczciwych, pracowitych ludzi, których wysiłek został zmarnowany przez kilkunastu aferzystów (...). Dość św...
  • Schiff staje sie powoli jednym z najbardziej nielubianych analitykow w USA. Ja mysle, ze to nawet malo powiedziane. Ludzie go nie cierpia. Tutaj dwa cytaty z forum pesymistow, czyli niedzwiedzi w komentarzu do artykulu Granta o obligacjach UST. Po prostu jeden z komentatorow wymienil nazwisko Schiffa i od razu pojawilo sie to: "It's odious to even put trash like Schiff in the same sentence as Grant." "Why piss on a perfectly good thread by introducing Peter Schiff? I can just see h...
  • Po której stronie jest Michnik? serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2304357.html?as=1&ias=4
  • Re: W obronie Dudka Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: Antoni Dudek IP: 213.25.91.* Data: 22.11.2004 17:15 Już trzykrotnie „Gazeta Wyborcza” (z 14 lipca, 19 listopada i 22 listopada 2004 r.) piórem Pana Jerzego Skoczylasa podjęła próbę podważenia mojej wiarygodności jako historyka, zarzucając mi kłamstwo i przypisując poglądy dotyczące roli odegranej przez Pana Adama Michnika w 1989 r., których nigdy nie głosiłem. W związku z tym pragnę oświadczyć co na...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się