-
Debata Kaczynski-Michnik z 1993 roku; Kaczynski stara sie opowiadac i argumantowac. Michnik - jak zawsze atakuje i pluje, co wiecej: broni Gomulki; do dzisiaj sie nie zmiel: "gdybym ja wiedzial, jak straszny jest komunizm...."; hehehe: Adas, Ty nigdy nic widziales; zawsze na bani, i zawsze cienias....
www.youtube.com/watch?v=ftVT6Efmz8U
www.youtube.com/watch?v=Y2rzwwtIIwE
-
www.youtube.com/watch?v=ftVT6Efmz8U
www.youtube.com/watch?v=qZV4L--C-6g
wtedy J. Kaczynski inteleektualnie zniszczyl Michnika; teraz i Michnika, i Tuska, i Bartoszewskiego, Nalecza, i cala te sitwe;
www.youtube.com/watch?v=v-EnoXZmX9A&feature=player_embedded
-
Goście w ambasadzie
Gdy PZPR katastrofalnie przegrała wybory czerwcowe, ale wciąż pod protektoratem
radzieckim rządziła krajem, rozkazując milicji i wojsku, już 15 czerwca Żarski
relacjonował, iż
towarzysze sowieccy "obserwują, że niektórzy przedstawiciele opozycji - rozmówca
wymienił
przykładowo [Andrzeja] Wajdę i [Janusza] Onyszkiewicza - intensyfikują ostatnio próby
docierania do ich ambasady. Z zachowania się rozmówcy źródło odniosło wrażenie, że
ambasada radziecka w Warszawie...
-
o, ten fragment mi się podoba "(...) stocznia, jeden z najbardziej dochodowych zakładów(...)" a jak solidaruszki wzięły sprawy w swoje rączki to stocznia padła na pysk.
ja uważam że komuna była za dobra i za miękka dla tych gnojów. Raz że ich wykształciła za darmo, czyli na własnej piersi wychodowała gadów, to jeszcze nie wywieziono ich na syberię kiedy był na to czas