Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      mieszkaniowy

mieszkaniowy

(137 wyników)
    • "Wreszcie pęka bańka nieruchomości", "Kto wziął kredyt we Frankach, przegrał życie", "Lemingi, nie kupujcie mieszkań - nie bądźcie niewolnikami banków" - to tylko kilka "perełek" z forów dyskusyjnych w ostatnim czasie. Śledząc te dyskusje, można oczekiwać nadejścia armagedonu, totalnej katastrofy. Przynajmniej na polskim rynku nieruchomości. Idąc tym tropem, moi koledzy z uczelni zajmujący się nieruchomościami powinni już dawno popełnić zbiorowe seppuku. A tymczasem mają się całkiem dobrze:) ...
    • znalazłem informację o jutrzejszych targach mieszkaniowych: www.porthouse.pl/porthouse/artykul/1388/warszawa-targi-rednet-dom-mieszkanie Czy może ktoś wie, czy na te akurat warto iść? Kiedyś byłem na jakichś targach i straszna lipa, więc jakoś w te targi nie wierzę.
    • lub jak kto woli idiotyzm/debilizm totalny: "W sekcji ‘WYPRZEDAŻE’ na wieszakach ubraniowych wisieć będą nadrukowane na płótnie plany mieszkań. Każdy wieszak zostanie opatrzony oznaczeniem rozmiaru: „3 pokoje”, „2 pokoje” czy „1 pokój”, a każdy plan - metką ze specjalną ofertą cenową..." www.bi-polska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=100&Itemid=126 brak słów.
    • trumny coraz wiecej ma gwozdzi... ale nikt normalny nie zaluje tego pogrzebu COS TORWAR ul. Łazienkowska 6a, Warszawa sobota i niedziela: godz. 10.00 – 17.00 W dniach 25 i 26 kwietnia 2009 roku na warszawskim Torwarze odbędą się ostanie w tym sezonie w stolicy targi mieszkaniowe. Targi Murator EXPO Nowy DOM, Nowe MIESZKANIE to tradycyjnie najpełniejszy przegląd stołecznych ofert domów i mieszkań - nowych i „z drugiej ręki", a także okazja do uzyskania informacj...
    • Mieszkaniowa wojna cenowa między deweloperami W miarę jak rośnie liczba nowych budów, zaostrza się wojna cenowa między deweloperami. Tak jest m.in. w Warszawie, Krakowie i we Wrocławiu. Średnie ceny rozpoczętych w tym roku inwestycji są o 10 proc. niższe niż oddanych do użytku. – Większość deweloperów, którzy zaczynają sprzedaż nowych osiedli, stara się być przynajmniej o kilkaset złotych tańsza niż konkurencja, która jest już w okolicy – mówi Bartosz Turek z Home Broker. ...
    • Szanowni Państwo, na podstawie dogłębnej analizy rynku mieszkaniowego postanowiłem wydac ekspertyzę co do prognoz w tej dziedzinie: uważam, że poprzez dyfersyfikację róznych sektorów tej galęzi gospodarki, konsolidacje strukturalną podmiotów rodzimych i zaawansowaną eksploracje w ramach tych podmiotów, zwłaszcza dysfunkcję zadań w tym przedmiocie, należy oczekiwac zmian w prognozie na warszasskim rynku mieszkaniowym w średniej perspektywie, obliczonej na wzrost. Zaobserwoawaną ...
    • zapraszam do ogladania zdjec nowobudowanych inwestycji mieszkaniowych, ponizej lista inwestycji wraz z liczba zdjec w serwisie www.fotodom.pl Wilanów Investments Sp. z o.o. - Nowy Wilanów - zdjec:110 Wersal Podlaski - KEN BIS - zdjec:94 Włodarzewska S.A. - Galeria Metro BIS - zdjec:87 AGRO-MAN Sp. z o.o. - Osiedle Lewandów - zdjec:71 Dom Development S.A. - Olimpia II - zdjec:61 SIM Ursynów - Pod Brzozami - zdjec:54 Rogowski Development sp. z o.o. - Stegny - zdjec:51 J.W. Construct...
    • Kryzys na rynku mieszkaniowym trwa - Polnord (opinia) 09.09. Warszawa (PAP) - Kryzys na rynku mieszkaniowym jeszcze się nie skończył, a na wzrost popytu trzeba poczekać do końca 2011 roku - uważa Wojciech Ciurzyński, prezes Polnordu. "Na rynku mieszkaniowym kryzys się nie skończył. [u]Obecnie zapotrzebowanie klientów jest wyłącznie na tanie mieszkania[/u]. Moim zdaniem popyt na droższe lokale pojawi się dopiero pod koniec 2011 roku. Ceny mieszkań nie będą już spadać, ja spodziewam się i...
    • Z dedykacją dla tego skretyniałego trola, który zakłada fałszywe wątki. Współczuję Tobie i Twoim rodzicom. Szczerze. 1.Polnord zrealizuje 15 projektów mieszkaniowych i 4 komercyjne do 2014 r. Warszawa, 27.10.2009 (ISB) - Środki pozyskane z emisji obligacji pozwolą Polnordowi na realizację 15 projektów mieszkaniowych w największych polskich miastach oraz 3 projektów biurowych i projektu handlowego, podała spółka w komunikacie. Spółka oczekuje poprawy sytuacji na rynku nieruchomości ...
    • Ciekawe badanie z ostatnich targów mieszkaniowych.
    • Jak widać oddano w ciągu 3 kwartałów o ponad 7 tyś mieszkań niż w 2008: www.bankier.pl/wiadomosc/Budownictwo-mieszkaniowe-w-I-III-kwartale-2009-r-2065856.html A gdzie ich sprzedaż ? A ilość kredytów hipotecznych - zamiast wzrosnąć spadła o ponad 1/3 Prawdopodobnie wraz ze słabnięciem oczekiwań inflacyjnych ceny dopiero niedługo zaczną naprawdę spadać ...
    • Przegladając oferty deweloperów w nowych projektach zauwazyłem nowy trend - mianowicie wiekszość mieszkan jest owszem tańszych niz w 2008-2009 ale na takiej zasadzie za jest maly metraż. Tym samym zamiast za taka sama kwote można kupić mniej metrow. Co o tym sadzicie?
    • czy ktoś z forumowiczów mieszka może na osiedlu w Markach wybudowanym przez tą spółdzielnię , właśnie sprzedaje mieszkania ze swojej kolejnej inwestycji i mam zamiar podpisać umowę , dzięki za wszelkie informacje pozdr
    • Chcę zlikwidować książeczkę mieszkaniową, słyszałam, że lepiej poczekać z tym do przyszłaego roku, podobno mogę dostać większe pieniądze. Gdzieś wyczytałak, że wysokość premii związana jest z ceną metra mieszkania. Czy ktoś z Was ma wiedzę na ten temat. Pozdrawiam
    • Witam, co tam na dzisiejszych (2008-09-27/28) targach mieszkaniowych, jakieś ciekawe propozycje mieszkań (obnizki cen) czy dalszy ciąg ściemniania i udawania że ceny nie spadają? Nie chce mi się tam iść bo nie wiem czy warto. Proszę tylko bez naganiactwa.
    • Może wiecie jak jest z przeniesieniem książeczki mieszkaniowej z jednego miasta do innego - konkretnie do Warszawy - np. cesja książeczki z siedlec krórą chcę wykorzystać w Warszawie. Czy przy jej wykorzystaniu na inwestycję w Warszawie wartość premii gwarancyjnej będzie wyższa. Jak to wylicza bank PKO BB. Będę wdzięczny za każdą informację.
    • biznes.onet.pl/14,1410518,,3254,ft.html Rynek mieszkaniowy strefy euro zwalnia Financial Times, 14.05.2007 Popyt na kredyty mieszkaniowe w strefie euro gwałtownie spadł. Potwierdza to opinię Europejskiego Banku Centralnego, że rynki nieruchomości schładzają się, choć jak dotąd dość spokojnie. Zapotrzebowanie gospodarstw domowych na pożyczki ”spadło znacząco” w trzech pierwszych miesiącach tego roku. Takie wnioski płyną z najnowszego raportu ECB opisującego ryne...
    • Mam pytanie, dotyczące sprawy , która od roku spędza mi sen z powiek. Wpłaciłam już dość dawno temu całość wkładu na nowe mieszkanie do spółdzielni mieszkaniowej. Mieszkanie nie jest jeszcze skończone ale niewiele do tego brakuje. Na gruncie, na którym stoi budynek jest dość duży do dziś nie spłacony kredyt. Od pewnego czasu chodzą plotki o upadłości spółdzielni. Spółdzielnia widząc co się dzieje jeszcze wcześniej porozdawała nam spółdzielcze prawa do lokalu - jeszcze przed wejści...
    • Jak tam powyższe targi mieszkaniowe, czyżby się nie odbyły z powodu braku chętnych na wejście za opłatą? Coś cicho, zero wątków, nikt nie był nikt nic nie wie i nie słyszał? Developerzy już przestali naganiać że jeszcze tylko 3 miesiące promocji pół procenta albo pół balkonu gratis, potem już ceny tylko w górę?:)))
    • zastanawiam sie nad wyborem odpowiedniego banku pod uwage biore : 1)GE Bank mieszkaniowy 2)BPHPBK 3)Milennium na temat kredytow w milennium i bphpbk juz troszke napisane bylo co prawda ostatnio chyba bphpbk troche jakby zrezygnowal z klientow rozpatrywanie wnioskow zaczyna sie dluzyc (nawet do 1,5 miesiaca ) mam natomiast pytanie czy ktos bral kredyt w ge bank mieszkaniowy i jak tam to wyglada jakie sa prowizje i warunki kredytowe, co z wczesniejsza splata i przewalutowaniem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się