Forum Gospodarka Kredyty hipoteczne
ZMIEŃ
      millenium

millenium

(7 wyników)
    • Mam pozytywne decyzje na otrzymanie kredytu - 200 000,00 zł.- z dwóch banków : GE (otrzymałem zdolność w CHF) i Millenium (tutaj zdolność tylko w PLN).I teraz mam pytanie do fachowców (analityków kredytowych)jak i dla klientów którzy już korzystają z "dobrodziejstw" tych kredytów : co wybrać ,który kredyt będzie mniej kosztowny w obsłudze ,na co należy zwrócić uwagę u poszczególnych kredytodawców.Przeczytałem obie umowy dość dokładnie ,ale dalej nie wiem do końca na co się zdecydować.Sk...
    • Witam, złożyłam wnioski w MILLENIUM, GE Money i ostatnio w ING o kredyt na 400 tys. PLN na zakup domu. Raty w CHF. Okres kredytowania 30 lat. Mam mieszkanie własnościowe warte ok. 180 tys., którego część ze sprzedaży przeznaczymy na spłatę kredytu (raczej po 3 latach). W ING dostaliśmy na wstępie opoc. 4,27 (jeszcze do negocjacji) a w MILLENIUM 4,09. Który bank wybrać?
    • Waham sie pomiędzy 2 ofertami (kredyt na 30 lat, 205000zł, wkład własny 20%). 1. Millenium - Wibor3M + 1% marża + niewielkie dodatkowe opłaty (1% prowizji, 300 zł wycena). 2. BPH - Wibor6M + 0.75% marża + obowiązkowo karta kredytowa. Nie wiem jakie dodatkowe opłaty są w BPH (wyceny nie ma). Skłaniam się ku Millenium (mam już decyzję pozytywną i nawet wyceny nie zaniżyli) ponieważ jest darmowe konto i możliwość poźniejszego przewalutowania na CHF (prowizja 1%). W BPH pomimo niż...
    • Proszę o radę. Chiałbym zaciągnąć kredyt w Millenium banku na zakup działki i budowę domu w sumie 300 000zł (w CHF). Zarobki miesięczne wraz z małżonką to około 5 000zł, kredyt na 30 lat. Proszę o informacje klientów tego banku, czy jego oferta jest korzystna i czy nie sprawia problemów podobnych do np Mbank (takie jak opisane w innych postach na tym forum). Jednocześnie chciałem zapytać czy 200 000zł na budowę domu pod klucz to nie za mało (średni standard, około 150m2). Dziękuję
    • Od kiedy mogę starać się o obniżkę marży w millenium? Na razie spłacam raty odsetkowe, w czerwcu 2008 zacznę spłacać też kapitałowe. Wysokośc marży 0,9, kwota kredytu 340+20 (wykonczenie), brak wkładu własnego. Pytanie drugie - jaki inny bank proponuje korzystniejsze warunki? (wydaje mi się, że marża 0,9 to dużo)
    • Witam, co wiecie o ofercie tych banków. Który z nich mozecie polecic, a który wrecz odwrotnie??? Kredyt 180 tys w CHF, dochody 4 tys netto, 3 osoby. Z gory dziekuje. Pzdr
    • Jezeli szukasz dobrego kredytu hipotecznego to spróbuj Millennium Banku. Mam tam swoj wlasny i jestem bardzo zadowolona - z caloksztaltu kredytu, obslugi, banku i mozliwosci negocjacji, dlatego chetnie pomoge. Mnie tez ktos tak pomogl. Jezeli chcesz kontakt do dobrego analityka napisz na priv. Wchodzac do oddzialu banku nie zalatwisz wiele. Sama to przetrenowalam. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się