Dodaj do ulubionych

kredyt w Millenium

05.04.07, 10:23
Proszę o radę. Chiałbym zaciągnąć kredyt w Millenium banku na zakup działki i
budowę domu w sumie 300 000zł (w CHF). Zarobki miesięczne wraz z małżonką to
około 5 000zł, kredyt na 30 lat. Proszę o informacje klientów tego banku, czy
jego oferta jest korzystna i czy nie sprawia problemów podobnych do np Mbank
(takie jak opisane w innych postach na tym forum). Jednocześnie chciałem
zapytać czy 200 000zł na budowę domu pod klucz to nie za mało (średni
standard, około 150m2).
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • lee_a Re: kredyt w Millenium 05.04.07, 11:40
      nie wiem czy 200 tys wystarczy, ale moi znajomi na takie domy wydawali od 400
      tys w gore... Bank zanim da wam kredyt sprawdzi, czy kwota o ktora sie
      ubiegacie jest wystarczajaca - zazada operatu szacunkoweo - wyceny dzialki i
      okreslenia kosztow nakladow niebzbednych na budowe domu. Na pewno nie zgodzi
      sie kredytowac inwestycji, jezeli srodki finansowe z kredytu ni epozwola na jej
      dokonczenie.
    • tigrissimo Re: kredyt w Millenium 09.04.07, 14:56
      Zależy gdzie budujesz, ale wg mnie 150 m2 domu to około 300. My stoimy przed
      podobną decyzją smile
      Pozdrawiam
      • poscigg Re: kredyt w Millenium 09.04.07, 18:51
        Witam,
        Jezeli nie wiedza Panstwo czy planowana kwota wystarczy wg banku na wybudowanie
        domu to prosze o kontakt na poscigg@gazeta.pl. Znam rzeczoznawce
        wspolpracujacego z Millennium i innymi bankami (Warszawa i okolice), ktory moze
        okreslic jaka kwote bank bedzie wymagal. Moge rowniez pomoc w otrzymaniu
        kredytu.
        Pozdrawiam
        • kwiatostan102 Re: kredyt w Millenium 10.04.07, 23:14
          Nie wiem jak z budową ale na wykończenie 150m2 to lekką ręką można wydać 70 tys.
          I to oszczędzając. Czyli 300 tys to mocno napięty budżet. Brałbym kredyt 400
          tys. Przy 5 tys netto nie powinieneś mieć problemu z takim kredytem, a to co ew.
          zostanie zainwestował w jakieś instrumenty finansowe.

Co do kredytu w Millenium - sprawnie działająca fabryka. Przez 5 lat żadnych
          problemów. Wszystko terminowo i ludzie tam pracujący są kompetentni (no chyba,
          że właśnie się uczą). Mam też kredyt w Multibanku i teraz mam o trzy siwe włosy
          więcej. Jak możesz to radzę Multibank omijać szerokim łukiem. Ich hasła
          reklamowe to puste frazesy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka