Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      ministerstwo zdrowia

ministerstwo zdrowia

(7 wyników)
    • "Lek, którym leczono Janinę na raka nerki, nie zatrzymał choroby. Ministerstwo Zdrowia i NFZ-et odmówiły zgody na ratowanie jej życia innym preparatem. Chora pozwała do sądu obydwa urzędy: o 18 tysięcy renty miesięcznie na leczenie i setki tysięcy złotych zadośćuczynienia. " wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7945809,Mam_raka_i_dosc_proszenia_o_leczenie__Ide_do_sadu.html Przyczynek do dyskusji o koszyku świadczeń gwarantowanych. Czego nie będzie w koszyku, to misie będą przed są...
    • Czytałem kilka razy, bo oczom własnym nie chciałem uwierzyć...: "Projekt wprowadza także zmiany w definicji lekarza podstawowej opieki zdrowotnej. Zgodnie z nowelizacją, może nim być jedynie lekarz posiadający tytuł specjalisty w dziedzinie medycyny rodzinnej lub odbywający specjalizację w tej dziedzinie, a także lekarz specjalista II stopnia w dziedzinie medycyny ogólnej. Lekarze, którzy nie spełniają tych warunków, ale obecnie dysponują uprawnieniami do udzielania świadczeń podstawo...
    • I czym to sie różni od normalnego etatu w szpitalu?
    • coś mi się zdaje, że luka pokoleniowa będzie jeszcze większa. biznes.onet.pl/kryzys-zamyka-lekarzom-droge-do-specjalizacji,18490,3037246,1,news-detal
    • Komunikat dla dziennikarzy, dla lekarzy i innych zainteresowanych Pamiętają Państwo, jak na początku obecnego strajku lekarzy przedstawiciele Ministerstwa Zdrowia, a później także wicepremier Gosiewski, utrzymywali, że dla spełnienia postulatów lekarzy potrzeba kilkunastu miliardów złotych rocznie? Wówczas OZZL twierdził, że tylko 4 mld. Tymczasem w dokumencie przygotowanym przez Ministerstwo Zdrowia w maju 2006r i przyjętym przez Radę Ministrów RP, podpisanym prze...
    • Mam bronić w szkolnej dyskusji decyzji podjętych przez Łapińskiego . Brakuje mi argumentów (chyba nic dziwnego, prawda?). Może znacie adresy internetowe lub inne, gdzie będę mogła coś znaleść (na stronie ministerstwa zdrowia niestety nie ma nic)
    • fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/skandal-w-ministerstwie-zdrowia,869023,2943#skipAdnews

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się