Dodaj do ulubionych

Obrona Łapińskiego

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 16:20
Mam bronić w szkolnej dyskusji decyzji podjętych przez Łapińskiego .
Brakuje mi argumentów (chyba nic dziwnego, prawda?).
Może znacie adresy internetowe lub inne, gdzie będę mogła coś znaleść (na
stronie ministerstwa zdrowia niestety nie ma nic)
Obserwuj wątek
    • maretina to brzmi jak tytul monthy pythona:) 19.01.03, 16:28
      Gość portalu: justy napisał(a):

> Mam bronić w szkolnej dyskusji decyzji podjętych przez Łapińskiego .
      > Brakuje mi argumentów (chyba nic dziwnego, prawda?).
      > Może znacie adresy internetowe lub inne, gdzie będę mogła coś znaleść (na
      > stronie ministerstwa zdrowia niestety nie ma nic)
      hmmm ....
      1)proponuje zaopatrzyc sie w plyte z przemowieniami lapinskiego;)
      2) mozesz tez te decyzje tlumaczyc niepoczytalnoscia lapinskiego, aby wzmocnic
      swoja argumentacje koniecznie dodaj, ze teraz na tym stolku jest
      psychiatra!;))))
      3)ooooo! znam jedna decyzje DOBRA: o sprzedazy tych peugeotow!:)
      • kitek1 jak wszyscy czerwoni chcial dobrze dla............ 19.01.03, 16:31
        siebie,
        i przeanalizuj jego powiazania z przemyslem farmacetycznym,
        • Gość: zolwin Re: jak wszyscy czerwoni chcial dobrze dla....... IP: *.espol.com.pl 19.01.03, 21:52
          Trudno powiedziec czy chciał dobrze. Na pewno się na systemie nie znal
          kompletnie bo był jak wiadomo lekarzem a nie politykiem zdrowotnym lub chociaż
          menadżerem ochrony zdrowia. Zamiast więc odciąć się od rzeczy których nie umiał
          i nie rozumiał, jak np. finansowanie ochrony zdrowia i funkcjonowanie tego
          rynku usług i zająć się długofalowymi programami profilaktyki, rozwoju medycyny
          i kształcenia kadr medycznych, zabrał się za dziedziny gdzie było dużo
          pieniędzy. Wymyślił sobie, że jak on bedzie nimi dysponował, to się na pewno
          nie zmarnują. Taki medyczny "dobry" dyktator. W jego obronie przemawia jedynie
          fakt że być może nie chciał źle tylko był do pełnienia tej funkcji zupełnie nie
          przygotowany merytorycznie. Na medycynie z pewnością nie uczono go o
          zarządzaniu finansami (kas chorych) podaży i popycie (na usługi medyczne),
          funkcjonowaniu rynku (usług medycznych) umiejętności negocjacji, zarządzania
          personelem itp. A skoro Pan premier zaproponował mu stanowisko, to głupio było
          odmówić. Wiadomo, premierowi się nie odmawia.
    • Gość: justy Re: Obrona Łapińskiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 21:06
      Dziękuję Wam za odzew
      :)
      • Gość: jurek Re: Obrona Łapińskiego IP: proxy / 217.96.45.* 20.01.03, 22:25
        Daj znac jak ci poszlo :)
        • piasia zginęły posty!!!!! 23.01.03, 15:53
          No ładne kwiatki! Dwa dni temu wpisałam tu kilka słów na temat Śląskiej Kasy
          Chorych i odwołanego dyrektora Sośnierza, zresztą jako komentarz do innego
          postu dotyczącego Sosnierza - a dziś nie ma ani mojego postu, ani tego
          komentowanego. CENZURA?????????????
          • Gość: Doki nic nie zginelo IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 23.01.03, 19:07
            Bez paniki, jestes na innym forum. Ten watek byl
            jednoczesnie na dwoch forach.
            Zajrzyj:
            www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=22&w=4321927&a=4324189

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka