mamaszymona2 27.01.06, 15:01 panierowac w jajku czy w samej mace nie mam zielonego pojecia kto wie pomocy!!!!!!!!!! dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tora13 Re: ??filet z mintaja?? 27.01.06, 15:20 Właśnie moja gorsza połowa pałaszuje mintaja w moim sosie. Mintaj obsypany przyprawą do ryb knorra i opanierowany tylko w mące i usmażony na złociutko.Sos: 1szt czerwonej papryki pokrojona w kostkę i na patelkę.Do tego cebula w kostkę, pomidory bez skóry z puszki(też w kostkę) i przyprawy.U mnie bazylia,mielone chili, duży ząbek czosnku i rozmrożony(więc prawie świeży) koperek. I na wolnym ogniu pyk, pyk!I na koniec tę rybkę w ten sosik i chwilkę pyk, pyk! Opinia mojego misia: Poezja!Wiersze chyba zacznę pisać!!! Smacznego!! Odpowiedz Link Zgłoś
kkaren Re: ??filet z mintaja?? 27.01.06, 15:56 Możesz go też usmażyć w grubej panierce tzn. mąka, jajko, bułka tarta i znów jajko. Do tego koniecznie ziemniaczki i surówka z kiszonej kapusty. Narobiłam sobie smaka... Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: przepis na sos ściągnięty, w niedalekiej przys 27.01.06, 17:57 złości wykorzystam, brzmi baaardzo apetycznie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tora13 Re: przepis na sos ściągnięty, w niedalekiej przy 27.01.06, 19:51 Bryniu kochana!Cieszę się bardzo i polecam na przyszłość! Coś w ogóle ostatnio mam takie wrażenie, że nadajemy na tych samych (kulinarnych) falach! Bardzo mi to odpowiada. Ja już nawet podświadomie szukam Twoich postów i wpisów! Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś