nauka

(52 wyniki)
  • Dzień dobry, proszę o podpowiedź dobrego podręcznika do samodzielnej nauki języka włoskiego/ Kupiłem już słownik, a na wordreference com można usłyszeć słowa, teraz szukam podręcznika. Pozdrawiam
  • Chcę rozpocząć naukę ww języka, tylko nie mam pojęcia od czego zacząć. W grę nie wchodzą żadne kursy ,ponieważ nie mam na to czasu :( chcę uczyć się w domu sama. Może podpowiecie jakieś strony ze słownikiem ,gramatyką i wymową , oraz w jakie książki najlepiej się zaopatrzyć. Bardzo była bym wdzięczna. Pozdrawiam
  • Witam mam pytanie związane z nauka dzieci polskich wyjezdżających do Włoch.Maianowicie mój brat zamierza wyjechac do pracy do Włoch a ma syna w 2 klasie podstawówki i dziecko nie zna jezyka.Jak bedzie wygladała edukacja takiego chłopca.Maja zamiar go nauczyc podstaw ale przez 3 miesiące wakacji niewiem jak im to wyjdzie.Prosze o jakies informacje jak to wszystko wygląda jestem bardzo zainteresowana.Dziekuję za ewentualne odpowiedzi.
  • Ktoś polecił mi ostatnio FISZKI jako doskonałą metodę na szybką naukę dużej ilości słówek (w ramach uzupełnienia radycyjnego kursu). Czy ktoś może się wypowiedzieć na ten temat? Znalazłem na allegro dwa poziomy: www.allegro.pl/item121673963_j_wloski_fiszki_seria_1000_slownictwo_poziom_1.html www.allegro.pl/item121673963_j_wloski_fiszki_seria_1000_slownictwo_poziom_1.html czy ktoś wie gdzie można zdobyć reszte poziomów?
  • Jak zaczac z czego korzystac moze jest jakis program do nauki pomozcie
  • Chciałabym zacząć uczyć się włoskiego, ale na razie nie mam możliwości chodzenia na żadne zajęcia. Czy moglibyście mi polecić jakie książki są dobre dla początkujących samouków?:) Byłabym wdzięczna za odpowiedź:)
  • Dziś z "Gazetą Wyborczą" ukaże się płyta CD "Parli italiano?" zawierająca szybki kurs języka włoskiego. Na płycie CD znajdą się lekcje audio, obejmujące praktyczne rozmówki i dialogi, a także program umożliwiający naukę wymowy i pisowni. Materiał kursu, w podziale tematycznym, jest zapisany w formacie PDF, co umożliwia jego wydrukowanie. Lekcje zostały przygotowane dla osób rozpoczynających naukę i średnio zaawansowanych. Kurs powstał we współpracy z wydawnictwem EDGARD jezykiobce.pl....
  • Serdecznie zapraszam na wakacyjne (i nie tylko)lekcje języka włoskiego. Proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny: 0607646095 Monika
  • Czy ktoś z Was uczył się włoskiego na jakichś kursach we Włoszech? Ze względu na mojego ITALIANO coraz poważniej biorę pod uwagę przeniesienie się do Włoch. Obecnie jako tako mówię i mogę się dogadać, ale daleko mi do tego, żeby wszystko rozumieć i móc zawsze powiedzieć to co chcę i tak jak chcę (jestem samoukiem). Zależy mi na poprawnym mówieniu ponieważ chciałabym tam znaleźć jakąś sensowną pracę, bo tu w Polsce mam całkiem niezłą i szkoda mi będzie ją zostawić, ale... są rzeczy ...
  • Musze to napisac, bo moj chlopak, ktory uwaza, ze jedynym poszechnie panujacym i obowiazujacym jezykiem obcym jest jezyk angielski, dzieki tej ksiazce zaczal sie uczyc... jezyka wloskiego!! :) Kupowalam dla siebie ksiazke z tej serii do nauki japońskiego i w promocji kupilam do wlsokiego. Na dodatek w tej ksiazce jest wszystko: dialogi, ciekawostki, najpopularniejsze zagadnienia, gramtyka a nawet minislowniczki. Szczerze polecam :) Takze ksiazki do innych jezykow z tej serii, bo widzialam , z...
  • Szukam dobrego podręcznika do samodzielnej nauki języka włoskiego na poziomie wyzszym sredniozaawansowanym.Przygotowuje się do Cils 2 Prosze o radę.Pozdrawiam Ewa
  • Hej, pytanie jak w temacie. 4 lata temu uczyłam się włoskiego przez jeden semestr. Od tego czasu trochę zapomniałam, znam tylko zupełnie podstawowe podstawy:)) Ze względu na finanse korki odpadają, kurs tym bardziej, chciałabym sama pouczyć się w domu. Zamówiłam www.lideria.pl/Jezyk-wloski-Kurs-podstawowy-Audio- kurs-Loretta-Bertelle/sklep/opis?nr=129599, na pewno nie zaszkodzi, a może dzięki temu odświeżę wiadomości. Wolałabym uczyć się z książe niż z internetu. Macie jakieś sp...
  • Ciao, mam takie pytanie: ucze 2 panie wloskiego, bo choc mieszkaja tu juz 2 lata, ich wloski jest na poziomie takim, z eodmiana czasownika w czasie terazniejszym jeszcze im sprawia problemy, mimo ilustam kursow. Gazety sa dla nich za trudne, macie jakas strone, gdzie znajde jakies krotkie historyjki, teksty do cwiczen? One mi na razie wymiekaja nawet na durnych gazetach o niczym, np jak Przyjaciolka... ami sie juz pomysly koncza na teksty i prace domowe, ile mozna pisac zdania k...
  • Witam. Niebawem bede przez dluzszy czas we Florencji i w zwiazku z tym mam zapytanie czy orientujecie sie moze o bezplatnych kursach dla imigrantow? lub tez za jakas symboliczna oplata? Wiem ze takie kursy sa dla poczatkujacych (czyli dla mnie;)gdyz nie mialam jescze stycznosci z tym jezykiem.Posluguje sie jedynie angileskim. Z gory bardzo dziekuje
  • Z językiem angielskim nie ma większego problemu, bo stronek jest co niemiara. Ale z językiem włoskim już gorzej. Czy macie jakieś sprawdzone stronki, gdzie powtórzę sobie czasowniki, czasy, gramatykę i jednocześnie poszerzę słownictwo? Ale dodam od razu, że raczej poziom podstawowy jestem :) Dzięki za pomoc ;)
  • hej czy ktos uczył sie włoskiego w Profi lingua ? prosze o opinie
  • Czy ktoś mógłby polecic mi dobra ksiazke z włoska gramatyka, tak od podstaw, zebym mogla sama w domu sobie spokojnie poczytac i sie nauczyc? A moze ktos ma taka ksiazke a wlasciwie jej nie potrzebuje i moglby odsprzedac? Lub jakies materialy? Pozdr. Annamaria
  • mam może nietypowe pytanie ale ile zajęła Wam nauka tego języka, czy sprawia dużo trudności, czy jest łatwy? będę zmuszona niedługo nauczyć się tego języka :)
  • Dziewczyny zrobmy liste dobrych ksiazek do nauki polskiego dla Wlochow. Co Wy na to ?
  • Zakladajac, ze sie jest we Wloszech i ze sie szybko lapie jezyki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się