nauka

(84 wyniki)
  • Seksistowskie zachowania dyskryminujące i poniżające kobiety są cały czas obecne na polskich uczelniach. Studentki nawet nie wiedzą do kogo na uczelni zgłosić podobny problem, żeby nie został zlekceważony. Reakcja w przypadkach dyskryminacji powinna być natychmiastowa i powinno być jasne (informacja w poradnikach dla studentów) do kogo zgłaszać takie przypadki. Nie wolno też pominąć faktu, że sama przestrzeń publiczna instytucji naukowych w Polsce jest zmaskulinizowana i nieuczciwa ? pomija ...
  • Proszę piszcie linki do ciekawych stron historyczych, z których można przeczytać ciekawe artykuły rozwiazać jakieś testy z histroii albo coś przygotowawczego do matury z tego przedmiotu.
  • może wiecie czy jest jakiś program do nauki słówek z zakresu obecnej matury? te wszystkie kategorie (typu rodzina, zdrowie itp.) zgromadzone w jednym miejscu?
  • ....w jaki sposób radzicie sobie z brakiem chęci... ..........................................do nauki...... ....w jaki sposób sie mobilizujecie...........????????? .................pozdrawiam..............
  • Witam. Jestem w drugiej klasie liceum. Na maturze chciałbym zdawa rozszerzoną maturę z geografii. Materiały jakie posiadam do Vademecum i testy z operonu 2009. W szkole geografia jest na słabym poziomie wiec musze praktycznie liczyc na siebie. Czy dam radę nauczyc sie tak zeby zdac na 80% rozszerzenie korzystajac tylko z materiałow operonu? Jesli nie to jakie materiały jeszcze polecacie prosze także o pytanie byłych maturzystów z jakich książek korzystaliscie i jaki wynik osiagneliscie na eg...
  • Jak u Was to wygląda?tzn.chodzi o zanlezienie czasu na powtórki do matury- jakie są u Was wymagania nauczycieli z przedmiotów których nie zdajecie?Nie wiem kiedy mam sie uczyć do tej matury?Robiłam to codziennie w ferie-ale to i tak za mało było czasu.Obecnie w marcu nauczyciele robia codziennie klasówki nie dadzą odetchnać z żadnego przedmiotu-trzeba wieć poświęcać wiele czasu zeby nie złapać złej oceny.Materiału zostało jeszcze sporo do przerobienia,lecą wiec szybko z materiałam...
  • Chciałabym dowiedzieć się od was, co sądzicie o takich kierunkach jak: prawo (wiele osób uważa, że studia są nudne i trudne), politologia (nie interesuję się zbytnio polityką, chociaż są specjalizacje), psychologia i socjologia. Na których studiach jest najciężej wg was? I na których przydaje się WOS?
  • W wakacje było fajnie... dużo czasu i powtórzyłam sporo z niektórych przedmiotów, ale ogromnie dużo zostało... jak radzicie sobie z codzienną nauką, kiedy powtarzacie? (pytanie do uczniów, którzy mają raczej wysoką średnią)
  • Hej! Ile godzin dziennie poswiecacie w domu na naukę?
  • witam :)nam pytanko z jakich ksiązek sie przygotowywaliście do matury z tych przeedmiotów , chodzi mi o podreczniki ale tez i o testy . które ksiązki sa warte polcecenia a których kupna odradzacie...wy juz maturke macie za soba ja w maju 2007 bede toczyła swój bój o przyszłość .czekam na odpowiedz i pozdrawiam
  • Raczej małe przypomnienie sobie i 3 lata nauki i są sznse na ok30-35%??? Jak myślicie. Z tego co czytam i z własnego doswiadczenia po porażce z wosu:( wydaje mi sie, że często Ci co sie nie uczą to udaje im sie:) No jeju z czego sie uczyc miesiąc przed czy kilka dni - przed maturą/?:( a i tak w 90% można nie trafić na to z czego sie akurat uczyło;( albo zapomnieć...ajjj( inaczej z językami bo je trzeba ciągle ćwiczyć zwłaszcza dla poprawy wymowy, zapamiętania słówek, kojarzenia it...
  • Z bardzo dobrego źródła wiem, że limit punktów na europeistykę to 402,a na nauki polityczne 382. To oznacza, że się nie dostanę:(((Kto nie wierzy,że tak jest, niech poczeka do tego czwartku, a nuż zbawienie nadejdzie:>Ech:(((
  • czy wy też możecie uczyc sie tlyko nocą?? dla mnie prawdziwa nauka zaczyna sie dopiero kolo 23 i trwa do ok 3...to czas kiedy najefektywniej sie ucze...
  • Bardzo chętnie pomogę w nauce wszystkim osobom, pragnącym poznać lepiej, tudzież nadrobic zaległości szkolne w języku angielskim lub francuskim (także j. łacińskim). Jestem studentką lingwistyki stosowanej na Uniwersytecie Warszawskim. 1h - 35 zł Piaseczno, Warszawa
  • pytanie jak w temacie macie moze jakies sugestie? bo straszego mam lenia a ty wiosna sie zbilza i wiem ze srednio bedzie mi sie chcialo zabrac...
  • Hej! Mam do Was pytanko. Czy wiecie coś na temat stypendiów dla najlepszych studentów? Jaką trzeba mieć średnią i po jakim okresie je przyznają? Czy są jakieś limity np. wysokość zarobków na osobę w rodzinie??
  • Czy uwazacie ze warto uczyc sie prezentacji ustnej calkowicie na pamiec?
  • Cześć wszystkim!! I jak tegoroczni maturzyści, uczycie się już?? Z tego co widze po moich klasowych towarzyszach niedoli, to raczej czekają z tą nauka. A jak tam u Was?? Ile czasu w ciągu dnia poświęcacie na przygotowania??
  • Tak się zastanawiam jak sobie to wszystko zaplanować.Powtarzać już teraz wszystko od początku 1 klasy czy poprostu uczyc się tego co mam na korkach ( biol,chem, fiz po 2 godzi. , gdzie powtarzam materiał od początku).Nie wiem czy czekac do 2 semestru.Nic nie wiem, mam metlik w głowie.A jak jest z wami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się