nauka

(87 wyników)
  • Musisz nauczyć się niemieckiego szybko? Użyj tego! Ta aplikacja na Androida jest dla nauki języka niemieckiego. Idealny dla początkujących, jak i turystów. Aplikacja zawiera słówek polskich i niemieckich zwrotów w 53 obszarów tematycznych, takich jak biznes, zwiedzanie lotniska, lekarz, hotel, taxi, restauracja, zaprzyjaźnienia się, Numery, zakupy, hymn narodowy, żywność, zwierzęta, bus, i wiele innych. play.google.com/store/apps/details?id=com.yappingpuppy.german.polish.com
  • Witam!!!. Od pewnego czasu uczę się niemieckiego i nic. Moja pamięć zawodzi. Nadmienię, że mam 55 lat i nie mam ochcoty zwalać winy na mój wiek. Prawdą jest, że bardzo ważna jest dla mnie gramatyka. Nie widzę sensu w nauce jęzka, jeżeli nie będe potrafiła zbudować sensownego zdania. Póbowałam uczyć się samych słowek czy też gotowych zwrotów...niestety na nic. Bardzo lubię ten język a na dodatek przydałaby się jego znajomość bo chcę pojeździć do pracy do Niemiec. Jak się uczyć aby zapamietać...
  • Poszukuję możliwości nauki języka niemieckiego w Niemczech w zamian za pracę. Wolontariat, praca fizyczna. Straciłem pracę w Polsce, chcę się przenieść do Niemiec.
  • Nauka...(19)

Szukam korepetytora języka niemieckiego.Interesuje mnie nauka u mnie w domu.Od podstaw.Mieszkam w Radzyminie pod Wawą Gdyby ktoś z was udzielał takich lekcji proszę o kontakt na: anetast12@wp.pl A moze ktoś z was korzysta z nauki przez skype i poleci mi szkołę?
  • Pewnie temat stary jak świat, ale mam pytanie: czy domowymi sposobami (np komputerowy program do nauki języka niemieckiego plus komputerowe słowniki plus literatura) można nauczyć się języka? dzięki za odpowiedź
  • Planuję skierować swoją aktywność na naukę dwóch języków angielskiego i niemieckiego. Z oboma językami miałem kontakt w przeszłości. Angielski lubię, używam go do czytania artykułów, oglądania filmów. Porozumieć się przypuszczam, że niebyłbym w stanie. Z niemieckim gorzej, nigdy do mnie ten język nie trafiał, szybko go zapominałem, ale niestety coraz częściej jest mi on potrzebny w pracy. Dlatego planuję przyjąć taki system: ANGIELSKI - nauka poprzez doświadczenie czyli literatura, newsy w...
  • Witam, proszę o radę jaki podręcznik dla osoby dorosłej na poziomie średniozaawansowanym,do nauki samodzielnej, kładący nacisk na mówienie. Proszę o pomoc:)
  • witajcie. mam 22 lata i chciałabym się zacząć uczyć niemieckiego - zupełnie od zera. znam biegle angielski i słabo francuski. słowem - mam już doświadczenie w nauce języków, jestem dorosła i chciałabym znaleźć metodę odpowiednią dla siebie. jak Wam się wydaje - czy lepsza byłaby nauka w szkole językowej, czy indywidualna - a może coś jeszcze innego? będę wdzięczna za wszelkie sugestie. dodam może tylko, że zależałoby mi na dość intensywnej nauce - po dwóch latach chciałabym mieć...
  • witam,poszukuje stron w internecie poswieconych samodzielnej nauce j.niemieckiego pozdr
  • Nie mam czasu ani kasy na normalne kursy. Rozmyślam nad zakupem programu do nauki niemieckiego na poziomie średnim / zaawansowanym (potrzebuję głównie wkuwania i utrwalania słówek i wygładzania gramatyki) Czy musi być np. EuroPlus (trochę drogi dla mnie, ok. 200 zł) czy wystarczy np. eTeacher (widziałem w sklepie internetowym v. 4.0. za 49 zł, ale wydawnictwo nie odpowiada na pytania o kwestie techniczne). Macie jakieś doświadczenia z tymi programami? Czy może zaproponujecie jakiś inny?
  • luuudzie, poprawcie die Gruppe von Personen oder eine Institution, die dank ihrer Arbeit, Entdeckungen oder Leistungen sich eine sichere Position auf Wissens- Lebenssgebiet erarbeitet hat,(to lebensgebiet nie pasuje mi,ale nic innego nieprychodzi mi do glowy) ,grupa osób czy instytucja,która dzięki swojej pracy,odkryciom lub dokonaniom,wypracowała sobie pewną ,ugruntowaną już pozycje na polu jakiejś dziedziny życia,bądź nauki /// Bardzo często można się spotkać z łączeniem tych...
  • DEUTSCH FÜR HEUTE wydawnictwa Reader's Digest wykorzystuje metodę nauczania języków obcych Berlitza, polegającą na uczeniu języka obcego w taki sposób, jak poznaje się język ojczysty: poprzez słuchanie i mówienie. Kurs przeznaczony jest dla osób, które chcą się szybko nauczyć języka niemieckiego na poziomie umożliwiającym swobodną komunikację w sytuacjach dnia codziennego. Jest adresowany do uczniów, studentów, nauczycieli, a szczególnie osób uczących się języka niemieckieg...
  • z przyczyn osobistych za rok wyjeżdżam na stałę do Niemiec. jestem przerażona (!) tym faktem, bo nigdy nie przepadałam i nieuczyłam się tego języka. teraz próbuję się do niego przekonać no i czas zacząć się uczyć. doradźcie mi sposoby, szkoły czy inne takie. bardzo odbrze posługuję się angielskim, lubię ten język, jest mi bliższy fonetycznie. no i wiem,ze przy nauce języków systematyczność ponad wszystko!
  • Poszukuję osób które uczyły się szybkiej nauki mówienia (odpowiednik callana) w Akademi szybkiej nauki. Chciałbym się dowiedzieć jak oceniacie ten czas jak również czy to daje efekty (ten rodzaj nauki ).
  • witam jakie znacie skuteczne sposoby nauki slowek niemieckich w domu?
  • Wiem , że każdy ma swoje tempo nauki ale napiszcie o swoich doświadczeniach z nauką języka obcego .Jak długo uczyliście się lub uczycie i na jakim poziomie językowym jesteście:-)
  • Zastanawiam się jak odzyskac zgubioną motywację... obecnie jestem w 2 klasie LO, a co się z tym wiąże, za rok mam maturę. Chciałam zdawać dwa języki (angielski i niemiecki), jednak czuję iż od wyjścia z gimnazjum cofam się w rozwoju tego języka. W gimnazjum naprawdę bardzo wiele się nauczyłam (w 1,2, klasie chciałąm iśc do klasy z wykładowym niemieckim), język ten byl można powiedzieć moją pasją. poszląm do liceum na profil zupełnie nie związany z językiem tym, gdyś górę nad tą pas...
  • Hej! Jestem na 2. roku filologii germanskiej. Niestety nie mamy zajec takich jak gramatyka praktyczna, a na PNJN jest ona wymagana. Jaka ksiazke do nauki gramatyki j. niemieckiego moglibyscie mi polecic?
  • Barsdzo prosze, poleccie jakies fajne stronki w necie. gramatyka, slownictwo, cwiczonka, dialogi. Bede wdzeiczna. Pzdr, Kociamama.
  • Na komputerze głównie słówek. Czy któś może mi pomóc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się