niebezpieczny

(498 wyników)
  • Mam prośbę o pomoc, czy w ciąży bezpieczne jest stosowanie zastrzyków z witaminy b12? Moje wyniki wykazały że witaminy jest dużo poniżej normy (149 natomiast norma jest od 190) jestem w 24 tc. w poprzedniej ciązy miałam podawane domięśniowo żelazo i dopiero po ciązy dowiedziałam się że jest to niebezpieczne:(Wśród lekarzy zdania odnośnie zastrzyków z b12 w ciąży są mocno podzielone niestety.
  • Witam wszystkie "ciężarówki" i nie tylko :) mam pytanie CZY USG3D JEST NIEBEZPIECZNE? jestem w 26 tyg ciąży i się zastanawiam czy można w w/w sposób nie szkodząc naświetlać dzidziusia? proszę o pomoc :) może któraś z was już robiła takie badanie
  • Od kilku dni męczą mnie zaparcia. Jem jak zawsze: świeże owoce, otręby, piję dużo wody a teraz dodałam suszone śliwki i nic. Zastanawiam się czy nie spróbować olejku rycynowego, który ma działanie przeczyszczające. Ale czytałam, że poprzez reakcję łańcuchową można wywołać poród, na czym jakoś szczególnie mi nie zależy, bo uważam, że to dziecko powinno dać znać, że to JUŻ. I chciałam Was zapytać czy i jakie dawki zażywacie i nie następuje u Was akcja porodowa, a tylko przeczyszczająca? Czy...
  • Czy orientujecie się jak silne uderzenie w brzuch (20 tc) może być niebezpieczne dla dziecka i ogólnie dla ciąży? Dziś córka skakała po kanapie i niechcąco wylądowała kolanami mi na brzuchu, z boku, ale zabolało. Teraz mnie tak lekko boli jak na miesiączkę, ale na co zwrócić szczególną uwagę? Chyba nie powinno się nic stać?
  • wczoraj bardzo bolala mnie glowa mam w domu paracetamol jednak balam sie go zazyc.Czy w ciazy jest bezpieczny?
  • Witam.W sobote wieczorem byłam na pogotowiu ponieważ dostałąm gorączki i napady kaszlu.W domu mam dwójke juz chorych dzieciaczków więc pewnie od nich złapałąm wirusa.Na miejscu zbadała mnie lekarka która nawet zbytnio nie przejełą sie tym że jestem w ciąży i ogólnie była niekompetentne i znudzona.Nim weszłąm do gabinetu dużó ludzi zrezygnowało z jej porady ponieważ powiedzieli że ma złą opinie i nie umie leczyć.Na mnie zrobiła bardzo złe wrażenie.Przepisała mi ten antybiotyk (du...
  • Dostałam detektor tętna płodu...fajna sprawa...ale czy to jest bezpieczne dla malucha?:) W sensie używania coedziennego..bo jak na razie mamy z męzem fazę na słuchanie codziennie raz chociaż jak bije serducho malucha:) Ale tak się zastanawiam czy to nie denerwuje dziecka i nie szkodzi...w końcu są to jakieś fale dźwiękowe czy jakoś tak... Jak myślicie? Maice coś takiego i też tak używacie codziennie?:)
  • Chcialabym zrobic mala liste lekow bezpiecznych w ciazy. Ja wiem tylko, ze przy przeziebieniach, czy temperaturze mozna brac paracetamol. Czy macie wiadomosci od swoich lekarzy o innych lekach, ktore mozna spokojnie brac? Najwiekszy problem dla mnie, to ze nie mozna brac przeciwbolowych (glowa, zeby), ani polopiryny, ktora u mnie pomagala od razu przy przeziebieniu.
  • od jakiegos juz czasu na brzuchu i z boku pojawilo mi sie cos, co moze byc grzybica: zaczerwienie, szorstkie place. nie mam mozliwosci isc do lekarza i martwie sie, ze jesli bede dluzej zwlekac, to Moze to byc niebezpieczne dla dziecka. czy ktoras z Was miala podobny problem? co stosowac? dziekuje za odwiedzi
  • Drogie mamusie, jestem ciekawa ile z was zaszło w ciążę po staraniach w tzw."bezpiecznych dniach"... chodzi mi o czas kiedy teoretycznie miało być przed owulacją i po owulacji i teoretycznie nie mogło dojść do zapłodnienia... a tu jednak pojawiły się dwie kreseczki na teście:) Bardzo mnie to ciekawi czy to duży czy mały odsetek wszystkich ciąż:)
  • Krótkie pytankO: jestem w 30 tc, i dziś po prostu stwierdziłam, że za chwilę przeżyję załamanie nerwowe z powodu zaprać, już dłużej nie wytrzymam, żadne diety nie działają, żadne kefiry, śliwki,otręby, nic!!! Nie byłam w toalecie chyba z 2 tygodnie ..... :(((( Czy czopki glicerynowe są całkowicie bezpieczne w ciąży?, ponieważ gdzieś przeczytałam na forum że powodują skurcze jelit, a to może się też udzielić macicy? Przy najbliższej wizycie chyba zamorduję swojego lekarza jak mi ...
  • czy tydzien 37 jest bezpieczny na urodzenie dzidzusia?pytam,bo ide do szpitala na obserwacje lozyska,ale wiem ze lubia tam wywolywac porodu...czy jest to tydzien bezpieczny?
  • hej dziewczyny,wlasnie mnie rozlozylo....kata r bol gardla stan podgroączkowy i ból calego ciala...Jestem w 38 tygodniu i mam pytanko,czy grypa jest niebezpieczna dla dzidzi??wiem ze wysoka temperatura tak ale takie przeziebienie tez??z gory dziex za odp.Pozdrawiam i nie zycze grypy w takie cieple mile dzionki(calą zime zdrow abylam-chlip)...
  • pytam w imieniu kolezanki , lekarz przepisal jej globulki- nystatyna jest w 16 tc. zaufanie do lekarza ma ograniczone ktoras moze stosowala? jest to bezpieczne?
  • Czuje sie wpsaniale,ale chcialabym potwierdzenia ,ze wszystko sie rozwija. Czy usg dopochwowe w 6 tc. jest bezpieczne?Moze jeszcze poczekac?
  • Jeśli ktoś ma takie doświadczenie - niech się wypowie jeśli zechce.
  • USg robione na dziecku poniżej 10 tyg. ciaży jest bezpieczne dla dziecka?
  • Dziewczyny. Być może za kilka dni okaze się, że jestem w ciązy a dopadło mnie (drugi raz w tym roku) przeziębienie. Poprzednim razem obyło się bez antybiotyku i chyba nie doleczyłam się i mam teraz powtorke. Dlatego lekarz I kontaktu przepisał mi augmentin, bo czuję ból w okolicach serca i powiedział, że lepiej wziąż antybotyk, który jest jedynym bezpiecznym w ciąży niż dorobić się zapalenia płuc czy innych powikłań. Czy rzeczywiście ten atybiotyk jest bezpieczny w pierwszychn dnia...
  • Witam! użyłam kilka razy do odkażenia rąk spirytusu salicylowego, czy ten środek może być niebezpieczny dla dziecka. Bardzo się martwię. Nigdzie nie mogę znależć informacji na ten temat. Proszę o pomoc, wstydze sie o to zapytac lekarza. Prosze tylko nie piszcie kąsliwych uwag, ja i tak jestem już zestresowana.
  • witam! mam wskazania do cc ze wzgledu na wade nerki synka i dlatego chciała bym sie dowiedziec kiedy bezpiecznie mozna zrobić cc? tzn w którym tygodniu? lekarz mi mówił że jak skończy 37 tyg ale nie wiem czy to nie za wcześnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się