Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      niebezpieczny

niebezpieczny

(57 wyników)
    • Chciałabym na ten sezon kupić sanki mojemu synkowi, jednak nie takie standardowe, bo na takie jest jeszcze za mały (2 latka). Czy są do kupienia takie które byłyby dla tak małego dziecka bezpieczne?
    • Witam. Chciałam zapytać, czy kupujecie swoim dzieciom ciastolinę, a jeżeli tak, to jaką, bo słyszę, że jest w niej tyle szkodliwych substancji, że jest to groźne dla zdrowia dziecka.
    • Słuchajcie wlistopadzie rozpoczeła się akcja bezpieczny wózek. Czyli oznakowanie wózków odblaskami www.motokobiety.pl/Ruszyla,akcja,Bezpieczny,wozek,711.html. Zastanawiam się jednak czy nie lepsza byłaby akcja odpowiedzialna mama. Bo przecież ile razy widzi się na przejściu jak mamusia stoi i trzepie wózkiem który dwoma kołami jest na jezdni...Aż mrozi krew w żyłach...co sądzicie o akcji?
    • Moja córka pogryzła górny brzeg kojca Chicco - taka ceratka. Reklamowałam kojec - sklep nie uznał reklamacji - bo kojec wg sklepu byl nieprawidlowo użytkowany (?), producent nie uznał reklamacji, bo to naturalne zużycie tapicerki (!). Urząd ochrony konsumentów i konkurencji, gdzie zgłosiłam fakt sprzedaży produktu niebezpiecznego (dziecko moglo sie odgryzionym kawałkiem plastiku zadlawić), uzyskał od producenta we Włoszech zaświadczenie, że kojec byl testowany na maszynie do gryz...
    • czy kupując dziecku zabawki zwracacie zawsze uwagę na ich bezpieczeństwo dla zdrowia? poniżej zamieszczam kilka linków do artykułów na temat potencjalnej szkodliwości m. in. ołowiu czy ftalanów, które mogły zostać użyte do produkcji zabawek dla dzieci. katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/827416.html www.twoja-firma.pl/wiadomosc/16046163,zabawki-przestaly-byc-zabawne.html hotnews.pl/artnauka-255.html Poniżej adres strony internetowej, gdzie w dziale ogólne bezpieczeństwo pro...
    • serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2803505.html wysylamy dzieci zeby sie bawily, ufajac ze ktos sprawdzil wszystko zeby bylo bezpiecznie, a potem sie to tragedia konczy... biedne dzieciaczki, zycze powrotu do zdrowia !!!
    • Czy są takie?? Czasem synuś się denerwuje jak mu coś nie wyjdzie i zaczyna rzucać przedmiotami. Jak pomóc mu prawidłowo rozładować złość??
    • słyszałam dziś od kilku osób z pracy, że powinno sie wstrzymac od spacerów z małymi dziecmi w ciągu weekendu w całej Polsce... to jakaś paranoja czy faktycznie coś jest w powietrzu niebezpiecznego dla naszych dzieci? nic nie piszą w necie a do pediatry głupio mi dzwonić i pytać... co o tym sądzić? wychodzić i olać ten pył czy wgłębić się w lekturę na ten temat i zachować ostrożność ? nie wyobrażam sobie siedzenia w domu z 2 latkiem całe 2 dni, a wyjść tez nie mam absolutnie ...
    • moja córeczka mocno kaszle,ma infekcję górnych dróg oddechowych lekarka zaleciła jej Ceclor,czy on jest bezpieczny,może któraś mama go używała? proszę o odpowiedzi.
    • wiem, ze to nie forum o zakupach, ale to WAZNE! dostalem kilka miesiecy temu od siostry w prezencie osiolka na biegunach: www.smykoland.pl/admin/photos/osiolNaBiegunachGS103-F.png misiek jest jeszcze za maly zeby na nim siedziec, wiec osiolek stal w pokoju, misiek po prostu si eniem bawil, nagle podczas zabawy pekl osiolkowi kark - nie wiem jak wyglada konsturukcja wewnatrz, ale gdyby jakies dzeicko na min siedzialo upadlo by na 100% na twarz. Tak wiec ostrzegam!
    • Chcielibyśmy Juniora przenieść do jego pokoju, do nowego łózka. Myślimy, żeby kupić mu taką małą sofkę rozkładaną wprost na podłogę, żeby sobie nie zrobił krzywdy jakby spadł (bardzo się wierci w nocy). Jakie są wasze doświadczenia? Polecicie fajne łóżko tak w granicach ok. 350 zł?
    • wynajmuję nowe mieszkanie z dużymi oknami do których mój trzylatek ma łątwy dostęp. chcę je zabezpieczyć, ale nie mogę ich niszczyć (standardowe zabezpieczenia trzeba mantować na wkręty w ramie okiennej). macie jakieś pomysły jak to zrobić? klamki z kluczykiem są bardzo drogie. poza tym nie wiem, czy pasują do wszystkich okien. a może jakieś zabezpieczenia od lodówek się nadadzą? kolejny mój problem to łóżko. mój alek zaczął właśnie spać w swoim pokoju na tapczanie. okropnie w nocy si...
    • W koncu udalo sie zabrac dzeicko niezrownowazone psychocznie matce, ktora latami wmawiala dzeicku nienawisc do ojca, do tego stopnia, ze dziecko balo sie nawet drzwi otworzyc. Uwamzam, ze sad bardzo dobrze ztrobil wydajac nakaz zabarania dziecka matce. W Polce takie nakazy i wogoel pozbawienie matki praw rodzicielskich sa wyjatkowo rzadkie i zdarzaja sie tylko w ekstremalnych warunkach. Nie wirze, ze zabrali dziecko kochajacej mamusi, a oddali koszmarnemu potworowi..bo tak wynika z wielu...
    • witam! mam problem. moj synek zaraz skonczy rok i 5 mcy i usilnie stara sie zrobic fikolka. staje na glowie i odpycha sie nozkami. prawie sie mu juz udaje fiknac. nie mam pojecia czy mu zabraniac czy nie. sprawia mu to ogromna radosc, a mnie przyprawia o zawal serca. podobno dziecko samo sobie krzzywdy nie zrobi - ale czy az do tego stopnia? dodam tylko, ze gdy zaczyna takie proby (na podlodze), zbieram wszystko wokolo niego, aby w razie fikolka upadl pleckami na ziemie a nie na...
    • Witam Chciałabym się zapytać czy szczepionka HIB jest bezpieczna? Czekam na porady. Pozdrawiam Krecikowa
    • Witam Mam pytanko w związku ze zmianą przez nas mieszkania. Mam szansę urządzić na nowo kuchnię i szukam porad. Jaka kuchnia wydaje się Wam bezpieczniejsza - z szufladami czy szafkami? Co zwróciło Waszą uwagę i co zmieniłybyście w ustawieniu szafek czy sprzętów w kuchni? Proszę podzielcie się radami, bardzo proszę... Dodam jeszcze, że dotąd mam bramkę na kuchni, więc jest spokój, ale przecież i tak kiedyś córcia z kuchnią musi się oswoić ;) Pozdrawiam cieplutko Gretka mama K...
    • Witam, jestem na etapie zmiany pokoju moich córek. Dziewczynki chciałyby mieć piętrowe łózeczko. Ja mam jednak wielkie obawy, czy aby takie łóżko jest bezpieczne, czy ta która będzie spała na górze nie spadnie w nocy. Co prawdą są barierki zabezpieczające przed takim upadkiem, ale mimo wszystko mam ogromne obawy. Proszę o opinie w tej kwestii... pewnie są osoby, które mają takie łózeczka.
    • www.autyzm-szczepienia.eu/uploads/List_do_wakcynologow_poprawiony%5B3%5D% 20adobe.pdf przeczytajcie to koniecznie, mnie zamurowało
    • Drogie Mamy!Dziś byłam z moją trzylatką w przedszkolu załatwić ostatnie formalności i ciarki mi przeszły po plecach:(( Na placu zabaw bawiły się dzieci ok.40.Były 4 panie opiekunki.Nagle jedna z bawiących się z dziewczynek spadła z huśtawki.Proszę sobie wyobrazić,że żadna z Pań tego nie zauważyła!!!Dziecko spadło,potłukło się,dzieci podbiegły jej pomóc a opiekunki nic.Na szczęście nic groźnego się nie stało,ale co by było gdyby...?Aż się boje wysłać moje dziecko do przedszkola
    • Od dłuższego czasu, kiedy przewijam moją córkę, a w pieluszce są tylko siuśki, w okolicy jej pupy zauważam coś, co wygląda na małe "kryształki". Jest tego dość sporo. Kiedy to dotknęłam, okazało się, że ma to substancję galaretki. Te kawałeczki są bardzo małe i przezroczyste. Właściwie to córka ma to od bardzo dawna. Dopiero niedawno zwróciłam na to uwagę. Oprócz tego nie ma innych objawów. Powiem o tym pediatrze na najbliższej wizycie ale chciałam najpierw zapytać Was. Może ktoś miał p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się