Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      niebezpieczny

niebezpieczny

(49 wyników)
    • O tym przekonal sie moj starszy syn tak gruchnął o drzewo obłożone materacem, że nadłamał krąg w kręgosłupie skutek - stabilizator na 6 tyg i b. oszczędzający tryb życia (na szczescie chodzic moze) to była ostatnia wizyta moich dzieciakow w tego typu przybytkach
    • wreszcie ciepło :) i coraz więcej ludzi przesiada się na rowery :) ostatnio wpadła do mnie siostra i oświadczyła, że ma zamiar kupić dla swojego trzyletniego dziecka taki wózek, przyczepkę rowerową i zastanawiam się czy to w ogóle jest dobry pomysł? kierowcy są nieuważni, zamyśleni, często gwałtownie reagują, boję się, że mogą nie zauważyć troleja ciągniętego za rowerem :( nie lepszy byłby po prostu fotelik przymocowany do bagażnika roweru? a wy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Może ...
    • takie które nie są oparte tylko na chemii ? Gdzie to mogę sprawdzić kiedy tak naprawdę jest sezon na ogórki, pomidory, buraki, marchew, fasolka itd? Nowalijki są bardzo nafaszerowane chemią i nie chce podać córce która jest alergiczką. Oświećcie mnie.
    • www.youtube.com/watch?v=PWXigjFm4TM&feature=player_embedded Mam mieszane uczucia jednak... Z jednej strony rozczuliło mnie to :) Z drugiej jednak jest to niebezpieczne i w przypadku takiego niemowlaka dla mnie niehigieniczne...
    • środek transportu... www.onet.tv/przetrwala-katastrofe-z-millerem,6618594,1,klip.html# Niedługo mam lecieć kilka godzin razem z dzieckiem i jakoś tak dziwnie się teraz czuję :/
    • Proszę o opinie osób, których druga połowa wykonuje dość niebezpieczny zawód. Jak to znosicie?? Można się przyzwyczaić czy cały czas stres jest?? Nie chodzi mi tu o bycie antyterrorystą czy żołnierzem Gromu - w takim przypadku bym od razu postawiła veto :) (choć jak ktoś ma doświadczenie to chętnie poczytam) ale ogólnie rożnego typu zawody, w które pewien stopień ryzyka jest wpisany. Są tu pewnie żony np. mundurowych to może się podzielą doświadczeniem??
    • Dziewczęta, za 2 tygodnie idę do gina i wiem, że muszę zmienić tabletki. O ile ich nie odstawić, ale jako że nie planuję jeszcze dziecięcia oraz mam ku.r.ewsko tragiczne okresy, szukam alternatywy w hormonach podawanych inaczej. Krążek mnie jakoś nie przekonuje - moja przyjaciółka stosuje, a ostatnio jej lekarz powiedział, żeby też wróciła do tabletek, bo "od krążka już w USA się odchodzi". Poczytałam trochę w sieci o tych zastrzykach i w sumie niewiele się dowiedziałam: w jednym miejsc...
    • Ona odkryła w sobie miłość do jazdy konnej. Znalazła więc "instruktora" - zamieszkały na wsi pasjonat, amator i samouk. Właściciel kilku koni. Pokazał jej, co i jak. Już wkrótce galopowali po okolicznych polach, lasach i wiejskich - mniej lub bardziej ruchliwych - drogach. Szybko przeszła kolejne etapy nauki, od pierwszych kroków na koniu do galopu. Prawdopodobnie znacznie szybciej, niż miałoby to miejsce pod okiem profesjonalnego instruktora. Ale oni lubili ryzyko i rozmaite wygłupy. Uczyl...
    • Czy oglądałyście wczorajszy program "Pod napięciem"? "...Ze statystycznych danych wynika, że co roku w szkołach ginie prawie 100 osób a ponad 1200 jest ciężko rannych. Czy rodzice mają świadomość tego zagrożenia? Czy wysyłając nasze dzieci do szkoły możemy się nie martwić o ich bezpieczeństwo?..." podnapieciem.onet.pl/1297027,archiwum.html Ja jestem przerażona:( ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ • ♥♥
    • Drogie Mamy. Większość wad wrodzonych związana jest z działaniem niekorzystnych czynników w pierwszym okresie ciąży, czyli wtedy, kiedy zazwyczaj jeszce nie wiemy o naszym maleńkim szczęściu. Rozsądne mamy, planując ciążę, w miarę swoich możliwości takich czynników unikają. Mój dylemat polega na tym ,że w pracy mam kontakt z drobnoustrojami, wirusami potencjalnie teratogennymi, promieniowaniem rentgenowskim. Będąc w ciąży mogę poprosić szefa o "awaryjne" przydzielenie mi innych c...
    • czy łóżka piętrowe są bezpieczne? Czy ktoś słyszał o przypadku, że dziecko spadło z takiego łóżka?
    • Bardzo proszę o radę - mam ogromny problem, co robić. Tak się złożyło, że moja współlokatorka, z którą znamy się od dzieciństwa (nasze rodziny też są zaprzyjaźnione) pracuje jako niania u jednego z moich wykładowców (zupełny przypadek, studiujemy na innych uczelniach). I nie byłoby problemu, tylko, że dziewczyna się w nim zakochała, i to obsesyjnie. Nie chce mi się opisywać całej tej historii, więc powiem jedynie to co najważniejsze. Miała już różne pomysły, jak pokłócić go z żoną, chciała np...
    • Czy ktoś może mi powiedzieć co to za piosenka? Czy to jakiś aktualny hit? Znalazłam ją, muzycznie prymitywna, tekst wulgarny. I niechby sobie była, nie muszę jej słuchać, ale moje sześcioletnie dziecko dziś cały dzień ją śpiewa, bo nauczyło się na tańcach w domu kultury. Czy jeśli zrobię aferę i będę domagać się wymiany piosenki na wyższego lotu na zajęciach dla pierwszaków to będzie przesada?
    • Rozmawiałam wczoraj z koleżanką o dbaniu o bezpieczeństwo i zdrowie podczas seksu. Ona sama ma taką schizę że nie lubi gumek. Całkowicie ich nie lubi. Jak ma użyć gumki to już woli się nie kochać. Wie, że to nie jest normalne i że nie jest bezpieczne ale tak ma i pogodziła się z tą swoją wadą. Jako "metodę" antykoncepcyjną cale swoje życie używa stosunku przerywanego i co naprawdę zaskakujące zaszła w ciąże tylko raz i to dokładnie w momencie kiedy tego chciała i kiedy się o to starała. W jej...
    • chodzi o nogi. Czy wszystkie metody depilacji dostępne dla dorosłych są bezpieczne dla dziwiczynki w tym wieku? Jaką metode dla niej najlepiej zastosowac? Poradżceie coś :)
    • Co sie ze mna dzieje,normalnie jem trzy razy dziennie. Dzisiaj jadlam caly dzien,ledwo wrocilam do domu, weszlam i okazalo sie,ze jestem glodna. Nosi mnie,jakas wsciekla jestem. Pracowac nie moge bo obiecalam mezowi,ze przez te dwa dni nie dotkne pedzla. Weszlam na forum,a tu w watku o standardach wyznaczonych przez ematke,ktos wyprowadza mnie z rownowagi wciskajac mi jakies kity o bidetach. Otworzylam wino w celu wyluzowania i zamiast poczuc ulge z kazdym kieliszkiem coraz bardziej ros...
    • Kiedyś kupiłem ładne chromowane sztućce w Ikei. Po miesiącu użytkowania cały chrom zszedł :)
    • Jeżdżąc metrem zastanawiam się co robić gdy wybuchnie pożar, bomba, gdy wagon stanie w tunelu. Odległość wagonu od ściany to 30 - 50 cm. Ze ściany wystają jakieś szpikulce, kable itp. Nie sposób przecisnąć się wzdłuż ściany. Okna się nie otwierają. Więc czy ktoś mi może napisać jak mam się ewakuować! Czy może lepiej wybrać śmierć w płomieniach.
    • niedawno natknęłam się na forum o świerzbie piszą tam, że ten pasożyt jest trudny do pozbycia a osoby nim zarażone muszą włożyc wiele wysiłku w codzienne pranie, prasowanie i niekiedy gotowanie ubrań i pościeli, aby zniszczyć jaja tego pasożyta no i zastanawiam się jakie jest prawdopodobieństwo zarażenia się tym paskudztwem, kupując np. używane ubrania w ciucholandach bądź na allegro? w ciucholandach wprawdzie nie kupuje, ale zdarzyło mi się kupić używaną wizytową sukienkę i bluzkę ...
    • drogie emamy! czy są tu mamy których mężowie mają niebezpiczne hobby....? mój chłop np. lata szybowcami - on twierdzi ze to bardzo bezpieczne ale czasami jak słucham o wypadkach w areoklubach to mnie ciarki przechodzą... w ten weeken przyjeżdżają koledzy i pędzą wszyscy na lotnisko - podobno ma padac więc chyba nie polatają - a jeśli będą latac to chyba umre ze strachu... z jednej strony jest mi go bardzo żal bo tak starsznie liczył na ten zlot - dawno nie był na lotnisku (brak kas...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się