Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      niebezpieczny

niebezpieczny

(27 wyników)
    • czy niebezpieczna jest sieteczka pęknięć (ze starości) na zewnętrznej gumie opony ? pilna wymiana czy można polatać ten sezon jeżeli bieżnik jest ok ?
    • sadziecie ze taka szkoła zorganizoana na wzór szkoł jak np w Stanach, gdzie prowadzi sie szkolenia dla motocyklistów którzy dawno nie jeżdzili albo dopiero zrobili prawo jazdy i nie wiedza jak sie zabrac za doskonalenie umijetności, lub takich którzy sa juz zaawansowani a chcą nauczyc sie jazdy na krawędzi mozliwosci maszyny miała by racje bytu w Polsce , czy jeszcze zawcześne na takie szkółki ?
    • Jestem ciekawa waszego zdania. Czy uważacie, że motocykl nawet kiedy jezdzi się dość bezpiecznie i niezbyt szybko ( do 140km/h )jest bardzo niebezpieczny? A jak jest ze skuterem? Może to jest bardziej karkołomna i narażająca nasze życie maszyna?
    • Muszę kupić oponę zarówno na przód jak i na tył, ponieważ nie mam zbyt wiele kasy zastanawiam się nad zakupem czegoś w tym stylu: moto.allegro.pl/item460580227_opona_180_55_17_180_55_17_17_opony_motocyklowe.html Pytanie tylko czy takie opony są bezpieczne? Miał ktoś z takimi oponami do czynienia? Dlaczego takie opony są 4-5 razy tańsze od nowych, pomimo, że jeszcze nadają się do użytku (teoretycznie przynajmniej ;p) Pytam Was, bo może ktoś mi szczerze odpowie, sprzedawcy tego typu op...
    • Witajcie Pisze z pytaniem do wszystkich zainteresowanych. Chodzi o to by przekonać TVP i TVN i inne stacje by chciały zorganizować kampanie promującą bezpieczną jazdę "BEZPIECZNY MOTOCYKLISTA" Polegała by ona na wyemitowaniu kilku filmików reklamowych w takim stylu: www.ruiner.pwp.blueyonder.co.uk/howclose.mpg filmiki promowały by bezpieczną jazdę motocyklem i uważaniem przez kierowców samochodów na nas motocyklistów. Prośba jest tak by i wy jeśli popieracie taką akcje napisaliści...
    • Witam Mam nakedbike'a i chcialbym sobie kupic dobra kurtke, renomowanej firmy np alpinestars, tylko nie wiem ktora by byla najbardziej odpowiednia, widzialem w najnowszym swiecie motocykli taka z alpinestara za 2000 z ochraniaczami i "garbem" ale nie wiem czy sa do tej kurtki takze spodnie (chcialbym miec komplet z tego samego modelu). Czy mozecie cos doradzic ? Ewentualnie powiedzcie gdzie jest duzy wybor kurtek renomowanych firm na terenie Slaska. Pozdrawiam
    • moto.videogalaxy.tv/videos/view/833.html :))) arla
    • Znalazłem informacje że podobno BMW wypuściło na rynek coś co się nazywa Neck Brace System - system ochrony szyi.Czy wiecie coś o tym ile to kosztuje i gdzie można kupić??? PZD.
    • Szanowni koleżanki i koledzy. Co roku, wielu naszych przyjaciół i znajomych traci zdrowie i życie w wypadkach spowodowanych przez kierowców samochodów, którzy nie zauważają nas na drodze. Czas zrobić coś, żeby dotrzeć do ich świadomości. Przygotowaliśmy, więc skromny (na początek) plakat, który ma zwrócić uwagę na nas jako uczestników ruchu drogowego. Plakat ten mozecie zobaczyć tutaj : forum.motocykle.slask.pl/Zbirka-Na-Plakat-t7124.html Plakaty już są wydrukowane i mo...
    • Czołem! Z niejaką obawą zwracam się do Was z prośbą o opinię (obawa stąd, że paru takich żółtodziobów już o pomoc prosiła i dostali po uszach za to, że są żółtodziobami- może to "frytzowe":-)). Do rzeczy: Zaczynam dopiero swoją przygodę z motocyklami i bardzo mi się to podoba. Jeździłem w szkole jazdy na paru motocyklach i jeden przypadł mi szczególnie do gustu- tytułowy Suzuki GN250. Z racji wykonywanego zawodu nie będę jeździć nim do pracy, a jedynie na weekendowe wypa...
    • :)
    • Mam Gilere Runner 50cc i od pewnego czasu staram sie zrobic stoppie albo wheelie i mi nie wychodzi... Czy mógłbym kogos prosic o wskazowki jak zrobic te tricki poprawnie? P.S. mam blokade
    • Miesiąc temu zapytałem kilkunastu dobrych kolegów ,samochodziarzy, co sądzą o motocyklistach na naszych drogach. Większość z nich stwierdziła że kierowcy jednośladów jeżdżą bardzo szybko i brawurowo,a kiedy widzą takiego w lusterku ,to mają napady lęku i zwiększają czujność jak surykatka na prerii. A więc standardowa odpowiedź kierownika katamarana. Tylko że ci moi koledzy to spokojni ludzie i z byle incydentu na drodze nie robią afery,a z tego co mówili wynikało że motocykliści dają ...
    • ostatnio elegancko wychodząc ze 180 stopni przycierając podnóżkiem i kolankiem nagle oczom pojawił się widok radiowozu stojącego na poboczu. Włosy dęba stanęły, ale nie pojechali za mną. Trzeba było wrócić ale jak można sobie odpuścić taki łuczek - teren niezabudowany można jechać 90km/h w tym winklu prędkość jest około 60-70km/h ale bardzo mocne złożenie, więcej się nie da. Policja znowu się nie przyczepiła, choć było pełno obaw. Czy podczas takiej jazdy, teoretycznie przepisowej, poli...
    • Piętnaście motocykli zderzyło się w sobotę wieczorem na jednym z mostów w centrum Moskwy. Rannych zostało 10 motocyklistów, w tym czterech - ciężko. Do tego nietypowego karambolu doszło w czasie masowej parady motocyklowej, zorganizowanej na ulicach stolicy Rosji na zakończenie tegorocznego sezonu motorowego. Uczestniczyło w niej ponad 2 tys. dwukołowych maszyn. Wypadek, przypominający te z finiszów wyścigów kolarskich, wydarzył się na końcu kolumny, a jego przyczyną - według mosk...
    • Prawo jazdy na motocykl zrobilem w 2008 roku. Od tgo czasu przejechalem na motocyklu ok. 13000 km. Czs bylo sie doszkolic. Dzis poswiecilem niedziele (i €130) na calodniowy kurs gdzie od nowa klepalismy to, co na prawie jazdy: manewry, osemki, zakrety o 180° w jak najmniejszym promieniu, potem 3 godziny w terenie z instruktorem na zakretach, technika prowadzenia itd... przydalo sie. Mysle, ze po takim doksztalcie bede jezdzic troszke lepiej. Choc i tak bylo niezle, moim zdaniem. ...
    • Bardzo dobry artykul, jeden z najlepszych jakie widzialem w polskojezycznej prasie lub na internecie. Mimo wszystko autorowi nie udalo sie uniknac paru bledow, z ktorych co najmniej dwa sa bledami kardynalnymi i nie jestem w stanie powstrzymac sie od krotkiego komentarza. Przede wszystkim ani slowa o countersteering'u ktory jest oczywiscie jedynym sposobem wprowadzenia motocykla w zakret. Niezaleznie od tego czy swiadomie czy tez nieswiadomie. Jesli z pelna swiadomoscia nie bedzi...
    • sa mniej niebezpieczne od scigaczy i innych temu podobnych, czy to tylko przesad i pociszanie sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się