niska

(45 wyników)
  • czy, ktoras z was brala moze gutron albo inne leki na podniesienie cisnienia. w necie nie moge znalezc snosownych opini. tzn znalazlam jedna i mnie zmartwila bo babka pisze, ze ciegle musial zwiekszac dawke
  • poczytajcie... i może któraś z Was miała podobne doświadczenia. mam 35 lat (chyba dopiero jak na takie nieprawidłowości) i od ponad połowę roku niski poziom estradiolu (w 10-11 dniu cyklu 80). przez te kilka m-cy zauważyłam u siebie, na sobie pewne zmiany: brak lub znikoma ilość śluzu w dni kiedy powinien wystąpić, włosy wypadają nadmiernie, skóra jakaś sucha i mało napięta pomimo używania specyfików, senność na przemian z bezsennością, okropne uderzenia gorąca i niekiedy dopadaj...
  • mam za niski poziom progesteronu, i teraz biore luteine, ale moja pani gin ,nie bardzo wyjasnila mi jakie sa skutki zbyt niskiego progesteronu, podobno tylko ma mi sie nastroj poprawic.
  • mam problem. Moja siostra ma wysoki puls 115 i niskie cisnienie 116/78. Jest to spowodowane stresem. Co moge zaaplikowac jej doraznie, zeby zbicx ten puls, bardzo zle sie czuje a o lekarzu nie chce slyszec.
  • Dziewczyny moze cos poradzicie,pewnego dnia zupełnie przypadkowo zmierzyłam sobei cisnienie i co sie okazało ze plus mam ponad 90.mam 30 lat,ciąże i poród za soba jesli ma to jakies znaczenie.wtedy cisnienie gdy mierzyłam było ok.teraz kupiła cisnieniomierz mierze co dzien nawet chyba przesdzam bo po kilka razy i okazuje sie ze puls zawsze mam podwyzszony od 90-110 a cisnienie w wiekszosci niskie.czesto noca sie budze mierze jest 90/60 a puls wysoki boje sie bo mnie tesciowa nas...
  • jakie macie sposoby na niskie cisnienie? wczoraj przelezalam caly dzien polprzytomna tak mnie glowa bolala, dzisiaj tez mam jakas ciezka glowe a troche spraw do zalatwienia i musze sie jakos zebrac a nie chce sie faszerowac tabletkami przecibolowymi, kawa pomagala tylko na godzine poltorej a pozniej bylo znowu to samo, moze sa jakies inne preparaty , kiedys slyszalam o jakis kropelkach z kofeina ale nie wiem co to bylo.
  • endokrynolog utrzymuje moje TSH na niskim poziomie - biorę euthyrox 125(tarczyca jest przez to nadczynna), czy to na pewno bezpieczne? coraz częściej czuję się żle emocjonalnie i kołacze serducho raz na czas, nie mam połowy tarczycy po bardzo dawnej operacji,
  • własnie wrociłam od mojego gina bardzo zaniepokojona bowiem mam b niski poziom płytek krwi- 2 tygodnie temu mialam 85 a dzisiaj juz tylko 69 i lekarz skierował mnie do szpitala. w poniedzialek mam sie zgłosic na patologie ciązy na obserwacje do szpitala Czerniakowskiego. własnie koncze 38 tydzien i do tej pory nie było żadnych problemow. dziewczyny czy ktoras z was miala moze podobny problem? co oznacza niski poziom płytek krwi? dodam jeszcze ze fibrynogen mam w normie. bardzo pr...
  • Na poczatku sierpnia odbylam stosunek. 3o sierpnia dostalam normalny okres .cykle ok 32 dni. po nim zaczelam odczuwac powiekszenie i wrazliwosc piersi ktore utrzyuje sie do teraz z rozna intensywnoscia w rozne dni. zrobilam w miedzyczasie 3 sikane testy-negatywnie. Po dacie spodziewanej pod koniec wrzesnia miesiaczki kolejny-znow negatywny ( wszystkie poranne) dzis wykonalam test Beta HCG wynik na pozimie 8 gdzie norma dla lab wynosi ; do 5 poza okresem ciazy a 16-156 1-2 tydz Dod...
  • temperaturę ciała - poniżej 36.6 stopni. I trwa to już jakiś czas. Ciśnienie mam niskie całe życie, do tego dochodzą migreny (rodzinne). Czy ja jakaś anomalia chodząca jestem, czy to ma jakieś podłoże chorobowe?
  • Badam ostatnio swoje hormony, gdyż na początku lutego odstawiłam leki hormonalne. Hormony tarczycowe, FSH, LH, prolaktyna wyszły w normie (badałam w 2 dc, a prolaktynę w 13-tym dc). Wyniki badań opisałam w wątku na tym Forum i Pani Doktor potwierdziła, że to są dobre wyniki. W 13 dc zbadałam też estradiol i mój wynik to 54 pg/ml (norma faza fol. 9- 221, faza owul. 83-690, faza lut. 26-480). Nie badałam jeszcze progesteronu, gdyż czekam, by zrobić to badanie 20 dnia cyklu. Co oznac...
  • mam cisnienie 70/100 i strasznie zle sie czuje. nie mam na nic sily i jestem caly czas spiaca. nie moge pic kawy bo sie zle po niej czuje. co jeszcze moge zrobic aby podwyzszyc cisnienie?
  • Dzis odebrałam wyniki badania krwi, ogólnie mam w najnizszej granicy np leukocyty (4,7/ norma: 4-10), erytrocyty (4,14/norma 3,60-5,20), niskie mam: hemoglobinę, hematokryt...Jestem strasznie osłabiona, ciezko mi sie oddycha, wciaz boli mnie serce, a jak popołudniu po pracy położę sie na 2-3 godzinki, to po przebudzeniu wali mi serce, czuję sie jeszcze bardziej zmęczona i czuje niepokój(ale to pewnie z powodu serca które wali jakbym biegała 2 km). .. Jestm coraz bardziej przerażon...
  • witam Robiłam sobie badania i wyszło ze mam tylko 5 pmel/l zelaza we krwi( norma jest od 9) . Jakie są przyczyny tak niskiego poziomu? Skąd moze brać się złe wchłanianie? Dodam że cały czas zazywam kwas foliowy. pozdr
  • Mam te plamienia od pół roku, zawsze ok 8-10 dni przed okresem. Zrobiłam hormony, chyba nieco za niski estradiol ( czy mam rację?) : w 5 dc -30pg/ml. czy to może być przyczyną? Lekarzowi jeszcze nie pokazywałam, jade dopiero za 2 tyg, może do tej pory któraś z Was mnie uspokoi - czy wrwszcie odkryłam przyczyne plamień???
  • Czy któraś z was miała niski poziom tego hormonu na początku ciąży (wtedy powinien być dość wysoki)? Lekarz powiedział, że nie da się go podwyższyć farmakologicznie... Martwię się o ciążę :( -- www.noworodek.bobasy.pl
  • Jaka jest poczta przychdząca(pop3) i poczta wychodząca(smtp)?
  • no wlaśnie jak w temacie... Jakie pozycje będą odpowiednie dla wysokiego mężczyzny i niskiej kobiety? poradzcie...
  • Czy ktos moze mi pomoc z niskim ciscnieniem, dzisiaj mam np 97/70 a po kawie chce mi sie spac jeszcze bardziej. i jak tu sie uczyc czy pracowac?
  • Pierwsza wartosc nie przekracza 80-90, druga przewaznie w okolicach 60. Puls natomiast ok 110. Co zrobic? Lekarz rodzinny nie widzi problemu, uwaza, ze sie denerwuje czyms. ps. przepraszam za dublowanie watku z innego forum, ale zalezy mi na szybkiej odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się