niska

(5 wyników)
  • Witam, Zwracam się z takim problemem: w badaiu ogólnym moczu mojej 6 miesięcznej córki wychodzi niski ciężar właściwy tj. poniżej 1.005 i ph 7 inne parametry są w normie. Badanie powtarzałam już 5 razy i zawsze wymienione wyżej parametry są takie. Zrobiłam córce posiew moczu i usg ze wskazania pediatry,okazuje się ok.Badanie moczu ogólne było robione ze względu na to iż córka nie chciała ssać piersi. Dodam, że w tej chwili ma od 3 dni temperaturę 38,6 i żdanych innych objawów cho...
  • Dziewczyny, zadzwoniła właśnie koleżanka, że jej córeczka ma b. niski ciężar właściwy moczu - 1001, a do tego bardzo dużo siusia. Dziecko ma dziesiąty miesiąc. Co to może oznaczać? Pozdrawiam;-)
  • Witam, dzisiejszy wynik bad ogólnego moczu wskazał u mojej córeczki ciężar gatunkowy: 1000; pH obojętny; dodatkowo poj. sluz; leukocyky 2-4. Bardzo się martwie tym ciężarem gatunkowym.. czy ktos sie spotkał z takim wynikiem?? Córka ma 5 miesięcy, karmiona jest piersią, od tygodnia pije herbatkę (małe ilości). 2 m-ce temu ciężar gat wynosił 1015 i ogólnie wynik wtedy był dobry.
  • Ph 7 gestosc - 1000 to bad ogolne, reszta wartosci ok w posiewie e.coli 10^4. Co z tym robic? Aha e.coli wrazliwe na nitrofurantoine, ktora codziennie podaje.
  • Ma ktos jakies normy kreatyniny. I o czym może świadczyc zaniżona wartość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się