Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      niska

niska

(5 wyników)
    • mam stwierdzony niski poziom, wlasciwie na granicy anemii i postanowilam, ze znajde homeopate i sprobuje sie tego jakos pozbyc ale teraz bym chciala zapytac tutaj czy to sie w ogole da zalatwic homeopatycznie. lekarz jak do tej pory zaproponowal mi dozylnie zelazo i domiesniowo witamine b12 ale poniewaz na widok igly mi slabo i nie moge sobie wyobrazic regularnego klucia to ... dodaje, ze nie jestem wegetarianka wiec te niedobory musza miec jakas inna przyczyne.
    • Stosuję - z powodzeniem - homeopatię u moich dzieci. Ostatnio u córci stwierdzono niskie żelazo - nasz homeopata radził nie podawać żelaza "sztucznego" w kroplach, tylko raczej w postaci zdrowego żywienia. Niestety, to drugie akurat nie wchodzi w grę, bo córka po prostu nie zje tego czy tamtego. Czy jeżeli podam dziecku żelazo w kroplach, to będzie to miało wpływ na osłabienie kuracji homeopatycznej (kaszel)? 10 dni temu córka dostała kuleczkę o wysokiej potencji i nie chciałabym zniszc...
    • no własnie czym się kierować przy doborze? Jak to jest z tymi potencjami? Tu na forum czesto doradza się specyfiki potencji 9ch, a dlaczego nie 15 czy 30? Co o tym decyduje? Czy jeśli jest wyższa potencja to lek stosuje sie rzadziej?
    • nie jestem za bardzo obeznana w homeopatii,ale czytam tu duzo na forum i piszecie tu o pogorszeniach po podaniu leku i czytalam tez ze te leki moga np spowodowac chorobe,ktora kiedys juz miala miejsce.Czyli co??? np. jak dziecko przechodziło np. zakazenie układu moczowego to po leku moze to zakazenie znow dostac???troche to przerazajace.A jesli tak to czy w momencie odstawienia leku zakazenie automatycznie sie cofa???? Zawsze mi sie wydawalo ze homeopatia jest bezpieczna,i jak nie pomoz...
    • Mam pytanie, z jakich książek korzystacie, przy leczeniu samodzielnym dzieci??? poniewaz nasz lekarz homeo ostatnio bardzo zawodzi - chciałabym spróbować sama - tylko potrzebuję książki,z której w miare łatwo będzie mi dobrać lek, czyli takiej jasnej i przejrzystej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się